Nieuws

Tuinwedstrijd

Tuinwedstrijd Lagere school

Dit schooljaar organiseerde de tuingroep een wedstrijd voor de lagere school. De leerlingenraad beoordeelde, samen met compostmeester Tonny, onze plantbakken.  Hierbij werd gelet op onderhoud, diversiteit, originaliteit en betrokkenheid van de kinderen.  Ze kwamen uit bij een wel erg overtuigende winnaar, klas 2B!  Zij ontvingen deze ochtend hun beloning, een verwen-lunch in Delta's Hofke.

Delta feest!

Delta feest! Algemeen

Water, Aarde, Lucht en Vuur! 4Natuur! De vier natuurelementen vormen de ingrediënten van ons schoolfeest op zondag 27 mei. We verwelkomen je graag om 13.30u en stellen je dan voor aan professor Reginald Van den Broeck. Via de sociale media heb je misschien al een glimp van hem kunnen opvangen. Wat hij juist allemaal in petto heeft, verneem je tijdens het startmoment. Naast de activiteiten is iedereen welkom op ons terras voor een drankje en een hapje. Het slotmoment is voorzien rond 16.30u. Alle kinderen krijgen vandaag een uitnodiging mee met daarop een plannetje en een beetje uitleg over de vier natuurelementen. De professor en de leerkrachten hopen op een talrijke opkomst en een prachtig feest voor de kinderen zelf!

Liever met de fiets of te voet

Liever met de fiets of te voet Algemeen

Verkeersveiligheid vinden we erg belangrijk. Veel kinderen komen immers met de fiets of te voet naar school. Hiervoor zien we graag minder auto's rond de school tijdens de spits. Zo wordt de schoolomgeving voor alle zwakke weggebruikers en pak veiliger. Doe je mee? Volgende week,

Lees meer
FLuo-dag

FLuo-dag Algemeen

Ja, we willen graag veilig verkeer.  Ja, we willen ons goed zichtbaar maken voor anderen.  Ja, we doen mee aan de fluo-dag!  Ja, we dragen fluo ook na vandaag!  Alle fluo-klasfoto's zie je bij 'in beeld'  

Vacature directeur Delta Algemeen

Om de goede schoolwerking van Delta vlot te laten doorlopen, gaat onze raad van bestuur alvast op zoek naar een geschikte kandidaat voor de functie van directeur basisschool Delta. De vacature vind je op ook op homepage van onze website. Solliciteren kan tot en met 20 februari. Deze vacature mag je natuurlijk ver verspreiden.   Heb je een passie voor kinderen, geboeid door sterk onderwijs, gedreven om in team te werken, een warm hart voor kinderen en collega's, ben je enthousiast en heb je zin om samen school te maken? Dan isdeze vacature misschien wel voor jou! Wij kijken uit!     

Zak door 't Podium

Zak door 't Podium Algemeen

Elke maand komen we samen met alle kinderen van de lagere school voor Zak door 't Podium.  We vertellen over elkaars klasnieuws, brengen een nummertje uit de klas en zingen ons Delta-lied.   

Delta OMWARMT

Delta OMWARMT Algemeen

Ook dit jaar organiseert de leerlingenraad een warmste week. Met DELTA OMWARMT willen we ons hart open zetten voor alle kinderen in Oud-Turnhout die het minder breed hebben. Tijdens de week van 18 tot 22 december wordt het hier lekker warm en staat er heel wat te gebeuren. Op maandag kan je genieten van een warme tas soep, dinsdag verkopen we 'warme pakjes'. Op zoek naar een leuk kerstcadeautje? Prachtige sjaals, warme sokken, grappige mutsen en kleurrijke kerstballen, gemaakt door ouders, grootouders en familie, liggen woensdag op jullie te wachten. Op donderdag maken we het gezellig met vuurkorven en heerlijke marshmallows. We sluiten de week af met de warmste borrel. Samen met de ouderraad zorgen we voor veel lekkers in een gezellige kerstsfeer met muziek en dans. Mama's, papa's, grootouders, meters, nonkels, vrienden,... Kom mee genieten van onze warmste week. Iedereen welkom! Delta omwarmt! Tot dan!    

Hoorspel 'De Pepernotenparaplu'

Hoorspel 'De Pepernotenparaplu' Lagere school

Mathijs, Pepijn, Leander, Casper, Yoshiki en Jonathan werkten samen aan een hoorspel in de kangoeroeklas. 'De pepernotenparaplu' is een origineel Sinterklaasverhaal (al krijg je de oude man niet te horen n.v.d.r.) De kinderen uit het 2de en 3de leerjaar lazen eerst de tekst. Vervolgens keken ze welke rol ze leuk vonden. In overleg werden die rollen verdeeld. Daarna oefenden ze hun eigen tekst een aantal keren hardop en hadden daarbij aandacht voor de intonatie (hoog en laag), de dynamiek (hard en zacht) en het tempo (snel en langzaam en gebruik van pauzes). Na de algemene repetitie was iedereen ... klaar voor opname.... met veel enthousiasme. Dat hoor je wel! Klik en luister maar! De Pepernotenparaplu 2017 Ook beschikbaar bij de downloads.

Zeeklassen 2017 dag 2

Zeeklassen 2017 dag 2 Lagere school

We startten vandaag onder een stralende zon met deel twee van het strandonderzoek. Iedereen had als een roosje geslapen. Het strandonderzoek aan de schuimende vloedlijn zorgde voor veel interesse en betrokken (natte) activiteit. 's Namiddags bonden we onze schoenen wat strakker aan voor een uitdagende wandeling richting Raversyde voor een bezoek aan de Atlantic Wall. We namen in de haven de veerboot naar linkeroever en we verkenden de Oostendse kustlijn over dijk en strand. In Raversyde kon de gids kon iedereen moeiteloos boeien gedurende anderhalf uur. Na deze leerrijke sprong in de tijd (WO II) namen we de tram terug richting 'Duin en Zee'. Na een verkwikkende douche en een heerlijk avondmaal namen we deel aan een wederom uitdagende quiz. Een mooie activiteit om een fantastische dag af te sluiten. Foto's vind je bij 'in beeld'.

Zeeklassen 2017 dag 1

Zeeklassen 2017 dag 1 Lagere school

Met een rugzak vol zin vertrokken we naar de zee. We kozen zelf de groepsindeling voor de kamers. We maakten ze helemaal in orde waarna we een eerste heerlijke maaltijd voor de kiezen kregen. 's Namiddags trokken we enthousiast op onderzoek naar het strand en de duinen. Na een uitgebreid avondbuffet trokken we fris gedoucht en puik uitgedost naar het casino. Het werd een topavond! Nu duiken we voldaan onder de wol, zodat we morgen met volle moed een leerlijke dag kunnen aanvatten. Foto's vind je bij 'in beeld'.