Op kleine voet

Op kleine voet

'Delta leeft op kleine voet'

Dat staat op onze muur geschilderd. Dat willen we ook zo.  We willen heel zorgzaam omgaan met alles wat leeft en groeit op onze aarde. 

Delta's hofke

Zo kwam onze schooltuin 'Delta's Hofke' er op vraag van en in samenwerking met onze leerlingen.  Naar aanleiding van het klimaat-project 'De groene ijsbeer' richtten we samen met onze leerlingen onze schooltuin in.  Een haag met wilgentakken, compostbakken, plantbakken met groenten, fruit en kruiden, een insectenhotel ... er kwam zelfs een tuinhuisje.  Na een paar maanden konden we al oogsten... de eerste radijsjes werden geproefd.  De pompoenplanten groeiden weelderig.  We maakten er de eerste Delta-pompoensoep van. 

Groenten-, fruit- en tuinafval verzamelen onze Groene Ridders in onze eigen compostbakken. Wekelijks gaan ze aan de slag met de steun van de Oud-Turnhoutse compostmeesters.

Al doende leren over het zaaien, planten, groeien en oogsten maakt ons bewust over duurzaam leven op onze kostbare wereld.  Respect met de soeplepel...

Actie!  

We kijken vaak verder dan onze schoolneus lang is.  We willen kinderen een brede kijk op de wereld meegeven.  GLOOB gaat regelmatig mee op stap.   Zo doen we elk jaar mee met nationale of wereld-actiedagen van

  • Saved by the bell: we geven aandacht aan het recht op onderwijs voor alle kinderen
  • Wereldwaterdag: we gaan zuinig om met water want veel kinderen moeten elke dag 6 km lopen voor drinkbaar water.  We morsen dus niet met kraantjeswater.
  • Soep op de stoep: we delen de soep, gemaakt met groenten uit onze eigen tuin, uit omdat onze aarde genoeg kan geven voor iedereen!