Meter/peter

Voor de kinderen van het 1ste leerjaar was september best een spannende maand.

Starten in de lagere school is niet niks.  Om hen wat gerust te stellen en op weg te helpen, hebben alle kinderen van het 1ste leerjaar een peter of een meter toegewezen gekregen uit het 6de leerjaar.

Ze deden al een aantal activiteiten samen.  In de eerste week speelden ze samen een estafettespel bedacht door de jongens en meisjes van het 6de leerjaar.  Toen wisten ze nog niet wie hun peter of meter ging zijn en omgekeerd.  Stiekem zetten de juffen ze al wel bij elkaar in het groepje.

Daarna gingen de kinderen van het 1ste leerjaar heel officieel vragen in het 6de leerjaar aan hun toegewezen peter/meter of ze die taak op zich wilden nemen.  Iedereen zei natuurlijk volmondig 'ja'.

Na de kennismaking waren de kinderen van het 6de leerjaar op bezoek in het 1ste leerjaar om hun mete- of petekindje te helpen bij een lesje wiskunde.  Ze vertelden ook waar hun bankje staat en waar hun kapstok is.

In een derde activiteit samen lazen de kinderen van het 6de leerjaar een zelfgekozen boek voor aan hun mete- of petekindje.  Fijn om te zien hoe de grote jongens en meisjes genoten van het zorgen voor en hoe de kleinsten genoten van een gezellig voorleesmomentje.

In de loop van het schooljaar volgen er zeker nog meer activiteiten samen.

Foto's van de activiteiten kunnen jullie bekijken bij 'In beeld'.