Nieuws: Lagere school

Finale Delta's got talent

Finale Delta's got talent Lagere school

De voorbije weken mochten we weer heel wat talent verwelkomen op ons podium van Delta's got talent. We zagen voetballers, muzikanten, zangers en zangeressen, clowns, dj's, dansers, goochelaars, ... het beste van zichzelf geven.  De weergoden waren ons meestal ook goed gezind.  De show kon elke middag doorgaan. Vandaag volgt de apotheose van dit spektakel: de finale.  Van elke graad staat er één act in die grote finale.  Zij mogen nog één keer het podium beklimmen om hun talent te tonen. We willen alle deelnemers een dikke proficiat wensen.  Jullie hebben dat allemaal super gedaan!

5de leerjaar naar Vibo De Brem

5de leerjaar naar Vibo De Brem Lagere school

Een tweetal weken geleden openden Bizzy de bever en Bol de poes al feestelijk onze tuin op de eerste dag van de lente. De poes en de bever zijn de axendieren die de komende periode in de kijker staan. Bol de poes geniet graag en ook onze kinderen van het 5de leerjaar hebben vandaag genoten.  Ze waren uitgenodigd op Vibo De Brem om samen met de leerlingen daar kennis te maken met de boerderij.  De ezels voeren, de konijnen knuffelen, de cavia's bewonderen, de koeien van hooi voorzien en zelfs spelen met de schildpad.  Ze konden er maar niet genoeg van krijgen.    De hele fotoreeks kan je gaan bekijken bij 'In beeld'.  

Durbuy 2019 dag 4

Durbuy 2019 dag 4 Lagere school

Deze ochtend kregen we de ultieme uitdaging voor de kiezen. Vol vertrouwen vertrokken de vijfde- en zesdeklassers in kleine groepen met kaart en kompas in de hand alleen op pad. Het was wederom een stevige wandeling met heel wat opdrachten die iedereen met applaus van de jury volbracht. Deze namiddag mochten de kinderen een activiteit kiezen: voetballen, een spel spelen, een film kijken of opnieuw het bos induiken voor een spel levende stratego. En dan ... de kidsparty! Het werd een spetterende afsluiter van een al even spetterende als onvergetelijke week. Morgen wacht er nog een fotozoektocht en dan keren we moe maar voldaan terug van een bijzondere leerweek.

Durbuy 2019 dag 3

Durbuy 2019 dag 3 Lagere school

Deze ochtend gingen we op zoek naar everzwijnen. Hiervoor dienden we eerst een steile kloof te overbruggen waarna we aan de rand van het everzwijnenbos stonden. Uiterst voorzichtig gingen we nieuwsgierig op zoek tot plots ... (!) Vliegensvlug keerden we terug om langs een andere weg ons avontuur verder te zetten. En hoe! Met een 'deadride' namen we de kortste weg naar beneden. Onvergetelijk. Voor zoveel moed werden we beloond met frietjes en stoofvlees. 's Namiddags keerden we terug naar de prehistorie ... bij de megalieten van Wéris. Een stevige wandeling in een warmewinterzon leidde ons naar de top met een mysterieus panorama. Terug beneden lag het duivelsbed op onze weg. De legende die hieraan verbonden is, sprak tot de verbeelding. Deze avond gingen we op zoek naar arme schaap Boboke. We doken de grot in en wrongen ons in alle mogelijke bochten op zoek naar de uitgang. Een grensverleggende ervaring voor ons allen!

Durbuy 2019 dag 2

Durbuy 2019 dag 2 Lagere school

Na een verkwikkende nachtrust trokken we op avontuur. Met de 'Adventure Challenge' gingen we de uitdaging van wel 8 verschillende hoogteparcours met gewaagde hindernissen aan. Veel kinderen leefden zich uit en slingerden door de bomen waar anderen hun angsten overwonnen. We legden met een voldaan gevoel helm en uitrusting neer. Na de legendarische everzwijnballetjes trokken we opnieuw onze wandelschoenen aan voor een pittige wandeling van ruim 10 km. We bezochten het kasteel van Hare Krishna. Gelukkig bracht de LPM-bus ons veilig terug thuis. Een grote pluim voor onze knappe wandelaars die na vandaag al een aanzienlijk aantal kilometers (+25! n.v.d.r.) op hun teller hebben staan. De bonte avond zorgde vanavond voor het welverdiende entertainment. Mooie, ludieke, gedurfde en/of ontroerende acts, zowel solo als in groep. 't Was een topavond! Een mooie afsluiter van een topdag!

Durbuy 2019 dag 1

Durbuy 2019 dag 1 Lagere school

Om 8u30 vertrokken we met de kinderen van de 3de graad op bosklassen. Na een intense voorbereiding op school kunnen we nu praktische ervaring opdoen. Na een gesmaakt middagmaal (kipculy) trokken we op verkenning in Durbuy. We werden deze namiddag ondergedompeld in het historische Durbuy. Regelmatig werden grote ogen getrokken. Geboeid aanhoorden we de middeleeuwse avonturen van Graaf Jan Van Bohemen en zijn onderdanen. Daarna testten we een eerste keer onze wandelschoenen met een eerste klim. Dit was de perfecte opwarming voor de dropping. Om 19u30 werden we, op een dikke 9,5 km van ons bed, achtergelaten in een groot en donker bos. Na een stevige wandeling van meer dan 2 uur kwamen we allemaal gezond en wel op onze eindbestemming. Deze stevige wandeling voelden we allemaal in de kuiten. Tijd voor een welverdiende nachtrust ... Foto's vind je bij 'In beeld' en worden regelmatig aangevuld.

Tuinwedstrijd

Tuinwedstrijd Lagere school

Dit schooljaar organiseerde de tuingroep een wedstrijd voor de lagere school. De leerlingenraad beoordeelde, samen met compostmeester Tonny, onze plantbakken.  Hierbij werd gelet op onderhoud, diversiteit, originaliteit en betrokkenheid van de kinderen.  Ze kwamen uit bij een wel erg overtuigende winnaar, klas 2B!  Zij ontvingen deze ochtend hun beloning, een verwen-lunch in Delta's Hofke.

Hoorspel 'De Pepernotenparaplu'

Hoorspel 'De Pepernotenparaplu' Lagere school

Mathijs, Pepijn, Leander, Casper, Yoshiki en Jonathan werkten samen aan een hoorspel in de kangoeroeklas. 'De pepernotenparaplu' is een origineel Sinterklaasverhaal (al krijg je de oude man niet te horen n.v.d.r.) De kinderen uit het 2de en 3de leerjaar lazen eerst de tekst. Vervolgens keken ze welke rol ze leuk vonden. In overleg werden die rollen verdeeld. Daarna oefenden ze hun eigen tekst een aantal keren hardop en hadden daarbij aandacht voor de intonatie (hoog en laag), de dynamiek (hard en zacht) en het tempo (snel en langzaam en gebruik van pauzes). Na de algemene repetitie was iedereen ... klaar voor opname.... met veel enthousiasme. Dat hoor je wel! Klik en luister maar! De Pepernotenparaplu 2017 Ook beschikbaar bij de downloads.

Zeeklassen 2017 dag 2

Zeeklassen 2017 dag 2 Lagere school

We startten vandaag onder een stralende zon met deel twee van het strandonderzoek. Iedereen had als een roosje geslapen. Het strandonderzoek aan de schuimende vloedlijn zorgde voor veel interesse en betrokken (natte) activiteit. 's Namiddags bonden we onze schoenen wat strakker aan voor een uitdagende wandeling richting Raversyde voor een bezoek aan de Atlantic Wall. We namen in de haven de veerboot naar linkeroever en we verkenden de Oostendse kustlijn over dijk en strand. In Raversyde kon de gids kon iedereen moeiteloos boeien gedurende anderhalf uur. Na deze leerrijke sprong in de tijd (WO II) namen we de tram terug richting 'Duin en Zee'. Na een verkwikkende douche en een heerlijk avondmaal namen we deel aan een wederom uitdagende quiz. Een mooie activiteit om een fantastische dag af te sluiten. Foto's vind je bij 'in beeld'.