Nieuws: Algemeen

Winnaars toiletactie

Winnaars toiletactie Algemeen

'Iedereen gaat met pret naar een net toilet!' Met frisse moed begon de leerlingenraad aan de toiletactie.  Op Zak door 't Podium en in de klassen legden ze het doel van de actie uit.  Elke dag controleerden ze met strenge blik de properheid van de toiletten.  Zo begon de race voor het winnende toilet! Enkele leerlingen merkten tjdens de actie al dat de toiletten al netter bleven.   Na meer dan twee weken inspectie werden dit de winnaars: een fris jongenstoilet en een proper meisjestoilet.  De leerlingenraad vond dat het toilet wel een versiering waard was!  Zie hier de winnaars met een pluim voor de leerlingenraad!

Daar is de zon!

Daar is de zon! Algemeen

Het lijkt wel zomer. Deze week mogen we genieten van een stralende zon. Die zon is 's middags zelfs erg warm. Zo warm dat veel kinderen verkoeling zoeken in de schaduw. Eén van die plekjes is de zandbak. Het was er dan ook erg druk. Kinderen voelen vaak goed aan wanneer ze best een plekje in de schaduw zoeken, maar toch is de verleiding vaak groot om een spel verder te zetten in de ,soms, reeds brandende zon. We vragen dan ook met aandrang om de kinderen 's morgens reeds te beschermen tegen de zon met een zonnecrème en een pet of hoedje.  De kinderen van de lagere school kunnen ook een flesje zonnecrème meebrengen. Een verbrand vel is geen pretje en daarom willen we preventief handelen.

MOOOV Algemeen

Elke klas van de lagere school ging de voorbije week naar een MOOOV-film: films met zicht op de wereld.  Dankzij de steun van de Raad voor Ontwikkelingssamenwerking van Oud-Turnhout kan dit gratis.  We vinden het belangrijk om kinderen op te voeden tot kleine en grote wereldburgers.  De MOOOV-films helpen daarbij.  We hopen dat iedereen genoot van de film en brede blik op de wereld behoudt! 

Na een geslaagde vlucht

Na een geslaagde vlucht Algemeen

zijn we allemaal aagenkomen in de Andes.  Het was er best koud...  Gelukkig kreeg iedereen een 'warme' poncho aan.  Met een starttoneel over Elmer die zijn poes verloren is en veel 'andere' dingen, waanden we ons in de kleuterschool al helemaal in Bolivië.  De speelmat met allerlei materialen, gewoontes en gebruiken, bracht tweedeklassers al ver weg.  Wat zal er nog veel ontdekt en beleefd worden deze week.  Morgen komt percussie Bart... niet schrikken dus als je tromgeroffel hoort! 

Lees meer
Fiësta Latina

Fiësta Latina Algemeen

De vlag gehesen, het vliegtuig gepoetst, de decors klaar en weg zijn wij... voor een week lang Fiësta Latina. In de projectfolder bij de nieuwsbrief kan u u er alles over lezen. We kijken uit naar een boeiend en leerrijk project!

Lees meer

Delta airlines Algemeen

De voorbereidingen voor Fiësta Latina zijn volop aan de gang.  Vandaag was de Kriebel de bouwplaats van Delta Airlines. Het vliegtuig is bijna klaar.  De eerste vluchten zijn al geboekt. Nog even en ... weg zijn wij! 

Lees meer
Move tegen pesten

Move tegen pesten Algemeen

Vandaag toonden de kinderen u de 'move tegen pesten' die ze gedurende de hele week 's middags geoefend hebben op de speelplaats. Met dit korte dansmoment willen we onze acties in de kijker zetten die we tegen pesten ondernemen. Deze 'move tegen pesten' past in de heppieweek. We pleiten voor respect en diversiteit, iedereen is anders en iedereen mag er zijn! Bij ernstige conflictsituaties hanteren we de no-blame-methode. Op een constructieve manier zorgen we, onder begeleiding, voor een structurele oplossing. We hebben oog voor wat mis loopt, maar we focussen op wat goed gaat.

Een wiglo op Delta!

Een wiglo op Delta! Algemeen

Omdat leren over de natuur ook best in de natuur gebeurt, maken enkele collega's het begin van een wiglo.  Het wordt een iglo van wilgenhout.  Als de takken wortel schieten en beginnen te groeien, wordt de wiglo een echt buiten-klasje.  

Lees meer
Kook-crea 1ste en 2de leerjaar

Kook-crea 1ste en 2de leerjaar Algemeen

De eerste-en tweedeklassers bakten en kookten heel wat lekkers bij mekaar.  Dat werd allemaal overgoten met een Valentijnssausje.  Het werd een schitterend dessertenbuffet voor groot en klein. Dank je wel voor de gastvrijheid van al die ouders! 

Lees meer