Nieuws: Algemeen

Bijna vakantie

Bijna vakantie Algemeen

Nog even en we muizen er even tussenuit.  Benieuwd naar onze school tijdens de vakantie?  We zijn bereikbaar  - van 3 juli tot en met 10 juli tijdens de gewone schooluren  - vanaf 16 augustus tijdens de schooluren  - daarnaast na afspraak via een telefoon of mailtje We wensen iedereen een zonnige vakantie!    

Radio Delta

Radio Delta Algemeen

Voorbereidingen in volle gang... je ziet ze niet maar vooral hoorbaar voor Radio Delta!  Binnenkort gaat Radio Delta in de lucht! 

Dikketruiendag

Dikketruiendag Algemeen

De Dikketruiendag roept iedereen op om aandacht te besteden aan de grote uitdaging van de klimaatverandering. De campagne mikt vooral op eenvoudige maatregelen, die op een structurele wijze aangehouden kunnen worden. Deze campagne richt zich vooral naar het onderwijs. Dat belet natuurlijk niet, dat je ook thuis of op het werk kan meedoen. Je kan thuis heel wat energie besparen, zonder in te boeten aan comfort. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Voor scholen kan de Dikketruiendag het begin zijn van een ondersteunende sensibilisatieactie voor een groter energieproject. Het is de bedoeling om met de Dikketruiendag zoveel mogelijk leerlingen, leerkrachten, directies en ander schoolpersoneel te sensibiliseren om te zorgen voor een energiezuinige school. De Dikketruiendag is een goede aanzet om op structurele wijze aan rationeel energiegebruik binnen te scholen te werken. Delta werkt hier concreet aan mee in het kader van de klimaatscholen. Als klimaatschool krijgen scholen een intensief begeleidingstraject op maat, ondersteund door een sterk partnerschap tussen IOK, Djapo, MOS, Energiesnoeiers, Eandis en Thomas More. Dit traject loopt gedurende 2 schooljaren en bestaat uit een educatief (educatie duurzame ontwikkeling) én technisch luik (rationeel omgaan met energie). Meer info: klimaatschool dikketruiendag

Delta Vlamde!

Delta Vlamde! Algemeen

De leerlingenraad en alle jongens en meisjes van Delta organiseerden voor het goede doel ‘Delta vlamt’. Tijdens de week van 12 tot 16 december werden alle zeilen bijgezet. Je kon badges kopen, sfeerlichtjes, buffs en kerstboompjes. Maar ook de koekjes, wafels en pannenkoeken gingen vlot over de toonbank.  We sloten af met een hoogtepunt: de warmste borrel, in samen werking met de ouderraad.  Het werd een onvergetelijke editie met veel volk en nog veel meer warmte. Dinsdag trok de leerlingenraad naar Boom om een erg mooi bedrag te overhandigen aan 'Music for Life' ten voordel van het kinderkankerfonds. We klokten af op niet minder dan €2500! Zo zag dit eruit: Delta Vlamt!  

Delta Vlamt!

Delta Vlamt! Algemeen

De leerlingenraad en alle jongens en meisjes van Delta organiseren voor het goede doel #DeltaVlamt Het is fijn wanneer kinderen iets kunnen doen voor andere kinderen en daarom koos de leerlingenraad voor het #Kinderkankerfonds. Tijdens de week van 12 tot 16 december wordt het hier lekker warm en staat er heel wat te gebeuren …

Lees meer
Graag gezien

Graag gezien Algemeen

In de herfst en winter is het sneller donker dit wil dus zeggen dat de auto's je minder goed zien.  Daarom moeten zwakke weggebruikers ervoor zorgen dat ze zo zichtbaar mogelijk zijn. De beste blikvanger is het fluohesje. Wij willen dit deze week nog eens duidelijk in de kijker zetten. De volgende weken zetten we onze actie ook nog verder. Ter info: wanneer de koplampen van een auto op een voetganger schijnen, is die zichtbaar: Bij 50 km/uur heeft een auto 26m nodig om tot stilstand te komen op een droog wegdek en 33m op een nat wegdek. Een chauffeur kan nooit op tijd stoppen wanneer een kind in donkere kleding plots voor hem opduikt. Bij 70 km/uur heeft een auto 44m nodig om tot stilstand te komen op een droog wegdek en 58 m op een nat wegdek. Alleen met reflecterende accessoires ben je op tijd zichtbaar voor autobestuurders. Zien betekent niet noodzakelijk gezien worden.
Vaak verwarren kinderen zien met gezien worden: ze zien de koplampen van een auto en denken dus dat de chauffeur hen gezien heeft. Maar dat is niet altijd zo (zeker niet bij regen) en daarom moeten kinderen zich bewust worden van dit probleem. Wanneer kinderen meerijden in de auto maken ouders hen er best attent op dat sommige voetgangers goed zichtbaar en andere slecht zichtbaar zijn.

Saved by the bell

Saved by the bell Algemeen

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Nochtans is onderwijs de hefboom voor ontwikkeling. Onderwijs maakt werk van gelijke kansen. Daarom zetten we op de Internationale dag van de Leerkracht (5 oktober) niet alleen de eigen leerkrachten in de schijnwerper. We laten op 5 oktober de bel extra luiden. Zo laten we iedereen horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed, kwaliteitsvol onderwijs. Dit maken we in de klas concreet en zichtbaar.  Daarvoor is er ook knap lesmateriaal uitgewerkt. Met het' Goede School Spel' maken de leerlingen kennis met elementen die nodig zijn om kwaliteitsonderwijs aan te bieden. Kinderen uit 4 verschillende landen vertellen hoe het er bij hen aan toe gaat en geven de leerlingen uitdagende opdrachtjes. Saved by the bell wordt al voor de 10de keer georganiseerd want goed onderwijs voor iedereen blijft belangrijk!  

Slotmoment Liereman Algemeen

Omwille van het voorspelde slechte weer hebben we besloten om het slotmoment 'met SCHOT op schok' morgen niet te laten doorgaan in de Liereman.  Met de lagere school sluiten we af in onze Kriebel.  We hopen zo de 10de ster toch te halen.  Voor de wissel van de kleuterschool besluiten we morgenvroeg of die wel:niet doorgaat.  Bewegen blijven we in elk geval!   

Met lente!

Met lente! Algemeen

Beste ouders  Maandag gooien we de deuren van onze school weer open.  De weerman belooft lente in de lucht!  Het wordt dus alvast een warme start.  Zoals beloofd laat ik u weten hoe de veiligheidsmaatregelen zullen zijn: we doen 's morgens en 's avonds alle deuren open.  Overdag gaan de deuren op slot, zoals altijd.  We duimen en zullen werk maken van een blij en leer-rijk derde trimester.  Graag tot maandag,  juf Anne