Nieuws

Leerlingenraad blikt tevreden terug

Leerlingenraad blikt tevreden terug Lagere school

Na een onvergetelijk schooljaar mag de leerlingenraad trots terugblikken. Ze organiseerden met ondersteuning van juf Ilse en juf Nina talloze activiteiten die erg gesmaakt werden door de leerlingen van Delta. Ze verdienen voor dit gedragen engagement, de tomeloze energie en de verantwoordelijke inzet een grote pluim. Dankjewel!

Bewegen beloond

Bewegen beloond Lagere school

Het SchOT-project "met SchOT op schok", met als doelstelling leerlingen meer te laten bewegen, kende vandaag haar slotmoment. We verzamelden deze ochtend met z'n allen in de Kriebel, de sporthal van Delta. Kapitein Maartje en matroos Hanne loodsten ons over een woelige zee naar Rio, of toch niet ... Feit is dat we met de school voldoende sterren verdienden voor een beloning. Met steun van Cera kon onze school uitdagende spelmaterialen aankopen die gericht zijn op het beheersen van evenwicht. Bewegen wordt beloond en daar blijven we in investeren.   Foto's

Slotmoment Liereman Algemeen

Omwille van het voorspelde slechte weer hebben we besloten om het slotmoment 'met SCHOT op schok' morgen niet te laten doorgaan in de Liereman.  Met de lagere school sluiten we af in onze Kriebel.  We hopen zo de 10de ster toch te halen.  Voor de wissel van de kleuterschool besluiten we morgenvroeg of die wel:niet doorgaat.  Bewegen blijven we in elk geval!   

Klaar voor dwars door Oud-Turnhout

Klaar voor dwars door Oud-Turnhout Lagere school

De laatste looptraining op de piste aan De Hoogt vormde het slotakkoord van Delta-start-tot-run. Gedurende 10 weken trainden we met kinderen vanaf het derde leerjaar voor Dwars door Oud- Turnhout. We liepen tijdens de middagpauze met juf Katho, meester Toon en enkele ouders een kilometer rond onze school. Heel wat kinderen namen deze sportieve uitdaging aan!  Met de kinderen van het eerste en tweede leerjaar trainden we op onze speelplaats. Ze zijn er klaar voor.  

Zeeklassen dag 2

Zeeklassen dag 2 Lagere school

We startten vandaag onder een stralende zon met deel twee van het strandonderzoek. Iedereen had als een roosje geslapen ondanks de zware nachtelijke regenval. Het strandonderzoek aan de schuimende vloedlijn zorgde voor veel interesse en betrokken (natte) activiteit. 's Namiddags namen we met z'n allen de tram richting domein Raversyde voor een bezoek aan de Atlantic Wall. De gids kon iedereen moeiteloos boeien gedurende anderhalf uur. Na deze leerrijke sprong in de tijd (WO II) bonden we onze wandelschoenen wat strakker aan voor een uitdagende wandeling. We verkenden de hele Oostendse kustlijn over dijk en strand. In de haven namen we de veerboot voor de oversteek naar het oosterstaketsel. We kruisten de 'Vole Au Vent' , recentelijk in gedoopt door koningin Mathilde. Met een strategisch duinenspel sluiten we de avond af. Nachtrust wordt verzekerd.

Zeeklassen dag 1

Zeeklassen dag 1 Lagere school

Met de zon in de rugzak vertrokken we naar de zee. We kozen zelf de groepsindeling voor de kamers. We maakten ze helemaal in orde waarna we een eerste heerlijke maaltijd voor de kiezen kregen. 's Namiddags trokken we enthousiast op onderzoek naar het strand en de duinen.  Met enkele liefhebbers trokken we daarna nog even naar de haven en het oosterstaketsel. Een pittige wandeling waarna er een verzorgd en uitgebreid avondbuffet volgde. Om 20u trokken we fris gedoucht en puik uitgedost naar het casino. Het werd een topavond! Nu duiken we voldaan onder de wol, zodat we morgen met volle moed een leerrlijke dag kunnen aanvatten.

Naar MOOOV

Naar MOOOV Lagere school

Vandaag trekt de lagere school naar de film. In het kader van filmfestival MOOOV maken de kinderen kennis met waardevolle films uit de hele wereld, die, spijtig genoeg, slechts zelden in de filmzalen vertoond worden. De kinderen van de eerste graad kijken naar "Allemaal sneeuw" (2015), een fijne selectie van korte verhalen die zich allemaal afspelen in de koude sneeuw maar waarbij warme vriendschap centraal staat. De kinderen van de tweede graad kijken naar "La casa mas grande del mundo" (2015) een verhaal over de bijzondere leefwereld van de kleine ontwapenende Rocío, die voor de eerste keer een kudde schapen mag hoeden... De oudsten van de derde graad fietsen naar Turnhout. Hen wacht "Félix"(2013), het verhaal van een 13-jarige jongen die in de zwarte townships woont in Zuid-Afrika en een studiebeurs wint om naar een prestigieuze eliteschool te gaan. Een warme film boordevol muziek en jeugdige energie.

Met lente!

Met lente! Algemeen

Beste ouders  Maandag gooien we de deuren van onze school weer open.  De weerman belooft lente in de lucht!  Het wordt dus alvast een warme start.  Zoals beloofd laat ik u weten hoe de veiligheidsmaatregelen zullen zijn: we doen 's morgens en 's avonds alle deuren open.  Overdag gaan de deuren op slot, zoals altijd.  We duimen en zullen werk maken van een blij en leer-rijk derde trimester.  Graag tot maandag,  juf Anne

Tuur Natuur

Tuur Natuur Algemeen

Het klaslokaal van Tuur Natuur is bijna klaar.  Speelgoed, kleurtjes, kasten, stoelen, bankjes, bouwblokken en schommelolifant staan te wachten... Nu nog 20 blije kleuters, vrolijke tekeningen en leuke boeken, veel verhalen, liedjes en versjes, een duik naar buiten in de schooltuin en het klaslokaal wordt ten volle klas!  We wensen kleuters en juf Britt er een fijne, leer-rijke tijd!

Wij lezen

Wij lezen Algemeen

Tijdens de jeugdboekenweek is er  in elke klas een kwartier per dag leestijd.  Samen lezen, voorlezen, in een boek duiken... maar ssstt, niet storen dan!  Ervaren dat lezen leuk is, nog meer willen lezen, ... maken van ons betere, meer grage lezers.  Daar is het ons om te doen. Veel leesplezier aan alle lezers!

Lees meer