Raf Giraf

Raf Giraf
Vroeger en nu

Vroeger en nu

We leerden tijdens WO over " vroeger en nu". Eerst onderzochten we zelf het één en ander over vroeger. We keken oude filmpjes en speelden oude spelletjes. Het hoogtepunt van ons thema was het bezoek van enkele oma's. Ze verteldenover vroeger en hadden ook verschillende oude spelletjes mee. Wat was het fijn om samen met hen te spelen. Hartelijk dank aan de oma's! 

Lees meer
De Sint en zijn Pieten zetten Raf Giraf op stelten

De Sint en zijn Pieten zetten Raf Giraf op stelten

Wat was dat allemaal vandaag, donderdag 6 december? Op de verjaardag van de Sint stond heel onze klas Raf Giraf letterlijk op zijn kop. De Pieten hadden alles overhoop gehaald. En tussen de rommel door vonden we de pakje van de Sint: een bee-bot en spelletjes! Tijdens de dag deden we een groot hoekenwerk en bezochten we de sint! Er werden prachtige kunstwerken van clicks gemaakt en we konden ons ook verkleden!

Lees meer
De wijde wereld in: het containerpark

De wijde wereld in: het containerpark

Deze week ging Raf Giraf met de kinderen van de klas naar het containerpark. Jan en Greet van het containerpark wisten alles over hun containers. Ze vertelden hoe we het best sorteren, wat er met al dat afval gebeurt, welke nieuwe spullen ze ervan maken... Wat een geluk hadden we. We waren er nog maar net. Een vrachtwagen bracht nieuwe containers. Spektaculair om te zien.

Lees meer
Tutorlezen met 4B

Tutorlezen met 4B

Voor de eerste keer dit jaar lazen we samen met een maatje uit 4B. Dit doen we 6 weken lang! Wat werd er knap gelezen!

Lees meer
We zijn eraan begonnen: de stamgroepen

We zijn eraan begonnen: de stamgroepen

Vanaf deze week werken de klassen van Raf Giraf en 2B in stamgroepen tijdens muzische vorming. Dat betekent dat we de twee klassen mixen zodat we fijn van elkaar kunnen leren. Deze week leerden we elkaar beter kennen. We speelden kennismakingsspelletjes en tekenden onze droomkamer. Het was een leerrijke namiddag!

Lees meer

Duolezen

Deze week zijn we gestart met duolezen! Iedereen heeft een leespartner gekregen en elke ochtend lezen we samen in het veilig en vlotje. Wat doen de leerlingen van Raf Giraf dit knap! 

Halloween

Halloween

Vandaag knutselden we in de klas rond Halloween. We tekenden pompoenen, knutselden spookjes en nog veel meer! Het was een fijne namiddag!

Lees meer
Bezoek aan het ziekenhuis

Bezoek aan het ziekenhuis

Vandaag gingen we op bezoek in het ziekenhuis! Ons bezoekje aan het ziekenhuis begon met een toneel waar we zelf de hoofdrol in speelden. We kwamen te weten hoe het er aan toe gaat in het kinderziekenhuis als we geopereerd moeten worden. Nadien kregen we een rondleiding. We zagen verschillende kamers op spoed, mochten de kinderafdeling bezoeken en mochten eventjes rondkijken in een ziekenhuiskamer. Wat een ervaring!

Lees meer
Openklas dag

Openklas dag

Vandaag kwamen de mama's en papa's langs in onze klas. Wat was het fijn om aan hen te tonen hoe het er in Raf Giraf aan toe gaat! 

Lees meer