Raf Giraf

Raf Giraf
Talentenshow

Talentenshow

Vandaag was een spannende dag! Het CLB kwam langs voor het spuitje én de talentenshow stond op het programma. De hele namiddag nam deze show in beslag. Kinderen deden toneeltjes, dansjes, voetbaltrucjes, turnoefeningen en nog veel meer! Iedereen die dat wilde, mocht zijn talent laten zien. Maxim presenteerde de hele show. Wat een leuke namiddag! De spuitjes waren snel vergeten.

Lees meer
Zandbakplezier

Zandbakplezier

Een paar jongens van onze klas maakten zotte tunnels in de zandbak en waren super fier!

Ruilbeurs

Ruilbeurs

Tijdens onze ruilbeurs ontdekten de kinderen dat ruilen niet zo gemakkelijk is. Ze moesten iets dat hun 'dierbaar' was, ruilen met een ander voorwerp. Zo leerden we dat het handiger is om geld te gebruiken als betaalmiddel.

Lees meer
Kwartier lezen

Kwartier lezen

Elke ochtend lezen wij een kwartier. Maar op vrijdag doen we gek! Dan mogen we een plaats in de klas kiezen, waar we dan een kwartiertje lezen. Dat mag overal zijn: achter het bord, onder de tafel, op de tafel, ... Leesplezier verzekerd!

Lees meer
Techniek: Stappenplan volgen

Techniek: Stappenplan volgen

Vandaag probeerden we een stappenplan te volgen. We moesten een muurtje, een kaartenhuisje en een piramide bouwen en door een papier stappen. De stappenplannen brachten heel wat frustraties met zich mee, maar uiteindelijk kwamen we wel tot mooie resultaten. En we leerden vooral dat je van proberen kan leren!

Lees meer
Verbondenheidsdag

Verbondenheidsdag

Vandaag was het verbondenheidsdag. Heel de school kreeg een sticker en we kregen opdrachten die we moesten vervullen! We speelden een spel, maakten armbandjes en een slinger. Na elke opdracht bemachtigden we een puzzelstuk. Zo vonden we onze foto, die jullie nu nog altijd aan de raam kunnen bewonderen! Het was echt een heel fijne dag!

Lees meer
Techniek: Boot maken

Techniek: Boot maken

Vandaag kregen de kinderen een duidelijke opdracht: bouw een boot die blijft drijven en één playmobilmannetje kan dragen. Sommige kinderen gingen meteen aan de slag, anderen voerden eerst wat denkwerk uit over de materialen die ze konden gebruiken. Het was een leerrijke voormiddag!

Lees meer
Een gekke bende

Een gekke bende

Een hele dag feest! Wat zagen de kinderen van Raf Giraf er prachtig uit. We dansten, keken een filmpje en hielden ons een hele namiddag 'muzisch' bezig. "Juf, dit was de beste dag van mijn leven!" Dat horen we graag! 

Week tegen pesten

Week tegen pesten

Raf Giraf zegt: 'NEE TEGEN PESTEN!' We leerden wat pesten juist is, kregen vier stippen op onze hand en dansten de stip it move. Zo willen wij duidelijk maken dat pesten bij ons niet kan. 

Letterfeest

Letterfeest

WAT EEN FEEST! We kennen alle letters! Daarom vierden we vandaag het letterfeest. Het was een fantastische dag met een letterzoektocht, diploma-uitreiking, dansjes en letterkoekjes!

Lees meer