Raf Giraf

Raf Giraf
Sportdag

Sportdag

Springkastelen, trampolines, parcours, ... Het was er allemaal op de sportdag! In de voormiddag speelden we in het megaspelenpaleis en leerden we allemaal nieuwe dingen kennen. In de namiddag mochten we in de turnzaal onze beste turnmoves laten zien. Heerlijk! 

Lees meer
Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand

Omdat het jeugdboekenmaand is, mochten we op bezoek gaan in de bib. Daar speelden we een reuzengroot ganzenbord met allerlei opdrachten om de beste jeugdboeken te leren kennen. Het thema van dit jaar was helden of schurken? De kinderen kozen allemaal hun favoriet. Wat een leerrijke ervaring!

Lees meer
Bezoek aan de Liereman

Bezoek aan de Liereman

Vandaag wandelden we naar de Liereman. We speelden, bouwden kampen, bekeken de natuur van wat dichterbij, ... Het was een super fijne namiddag! 

Lees meer
Een gekke bende

Een gekke bende

Een hele dag feest! Wat zagen de kinderen van Raf Giraf er prachtig uit. We dansten, keken een filmpje en hielden ons een hele namiddag 'muzisch' bezig. "Juf, dit was de beste dag van mijn leven!" Dat horen we graag! 

Reuzen hoekenwerk

Reuzen hoekenwerk

Vandaag stond de namiddag in het teken van de reus. We leerden een lied over een reus die supergroot was en heel hard stapte. Daarna gingen we muzisch aan de slag. We maakten reuzen op verschillende manieren in alle vormen en maten! 

Lees meer
Letterfeest

Letterfeest

WAT EEN FEEST! We kennen alle letters! Daarom vierden we vandaag het letterfeest. Het was een fantastische dag met een letterzoektocht, diploma-uitreiking, dansjes en letterkoekjes!

Lees meer
Techniek: Knap gemaakt

Techniek: Knap gemaakt

De afgelopen weken werden we ondergedompeld in de wondere wereld van techniek. We bouwden bootjes, ladders en karren, kregen de opdracht om een stappenplan te volgen en als kers op de taart mochten we zelf kledij maken voor onze knuffelberen. Sommige kinderen gingen meteen aan de slag, anderen voerden eerst wat denkwerk uit. Er waren frustrerende momenten en er zijn zelfs wat traantjes gevloeid, maar iedereen was super trots op het resultaat!

Lees meer
Techniek: Stappenplan volgen

Techniek: Stappenplan volgen

Vandaag probeerden we een stappenplan te volgen. We moesten een muurtje, een kaartenhuisje en een piramide bouwen en door een papier stappen. De stappenplannen brachten heel wat frustraties met zich mee, maar uiteindelijk kwamen we wel tot mooie resultaten. En we leerden vooral dat je van proberen kan leren!

Lees meer
Afscheid van Fleur

Afscheid van Fleur

Vandaag namen we met veel pijn in het hart afscheid van Fleur. We maakten er nog een super fijne laatste dag van! Fleur werd geschminkt en mocht zelf kiezen wat ze graag wilde doen. Met veel tekeningen, de stoelendans en koekjes zwaaiden we Fleur uit. We wensen haar heel veel succes op de nieuwe school! De vriendjes van Raf giraf gaan je kei hard missen! 

Lees meer
Fluodag

Fluodag

Ook bij Raf giraf was het vandaag fluodag. De flitswasbeer flitste enkele van onze vrienden, we dansten de strapdans en trokken een leuke fluofoto!