Wetenschapsdag

Wetenschapsdag

Vandaag was het wetenschapsdag. We trokken met het 6de leerjaar met de fiets naar de Talentenschool in Turnhout.
Het werd een onvergetelijke dag ...

 

 

Als eerst maakten we kennis met de Makey Makey. Met dit programma kun je op eenvoudige wijze allerlei voorwerpen veranderen in een toetsenbord interface. Makey is een samentrekking van Make en Key. Een Makey Makey printplaatje is niets anders dan een gek toetsenbordje. Het is zelfs per toets te programmeren.

Daarna namen we de teletijdsmachine naar de 16de eeuw voor een kennismaking met een pantograaf. Een pantograaf is een eenvoudig stuk gereedschap dat kan worden gebruikt bij het maken van tekeningen. De vormgeving van een pantograaf is een parallellogram die verstelbaar is. Een pantograaf wordt ook wel tekenaap genoemd of volgens de oude benaming een pentograaf.

's Middags werden we vergast op een heerlijke pasta. We werden echt in de watten gelegd.

Het tweede deel van de dag startte met het een workshop 'geheime taal'. We leerden boodschappen encrypteren en decrypteren met de ceasarcode. Dit is eigenlijk ook wat een computer doet.

We eindigden met een onvergetelijke workshop over de vogelspin. We leerden ontzettend veel bij door het boeiende verhaal van de leerkracht. Als afsluiter waagden enkelen zich zelfs aan het vasthouden van een Chileense vogelspin!

Wie zich aan deze grensverleggende uitdaging waagde ontdek je hier