Klas 6B

Klas 6B
Sportdag Zilvermeer

Sportdag Zilvermeer

Nooit eerder zijn we met een klas zo vroeg op het schooljaar op sportdag geweest in het Zilvermeer. Fris en monteren namen we plaats in de bus, klaar voor het avontuur. In de voormiddag konden we over een parcours racen met grote go-carts,  waterfietsen en spelen in de grote speeltuin. 's Namiddags waagden we ons aan een avonturentrophy over, en in het water! Het was een top-dag!

Hallo Aarde! Hallo juf Celien!

Hallo Aarde! Hallo juf Celien!

Juf Celien nam deze week het roer over in 6B. Voor de stamgroepen stak ze een puik hoekenwerk in elkaar. Met diverse activiteiten. Alle leerlingen gingen erg betrokken en gemotiveerd aan de slag. En we draaiden maar door ...

Prezi-presentatie

Prezi-presentatie

Vandaag stelden Pieter en Jesse Prezi voor aan onze klas. De voorbije weken maakten ze zelf een Prezi om uit te leggen hoe onze klasgenoten aan een Prezi beginnen. Luchtig, gestructureerd en met een vleugje humor werd dit een verteerbare, hapklare brok. Nu kunnen we aan de slag met een nieuwe presentatie voor onze spreekbeurt.  

Dode hoek

Dode hoek

Jaarlijks gebeuren er nog veel te veel ongevallen met fietsers en vrachtwagens. De dode hoek is hier vaak de oorzaak. Maar wat is nu een "dode hoek" ? We werkten er deze week aan, met werkbladen, speelgoedvrachtwagen, online beeldmateriaal en in de praktijk! We stapten zelf achter het stuur van een grote vrachtwagen en ontdekten de dode hoek. Toch wel even verschieten hoor! We weten nu waar we best, zichtbaar en veilig, staan bij een vrachtwagen. Als wij oogcontact kunnen maken met de chauffeur, dan pas zijn we zeker dat hij/zij ons gezien heeft.

Geschokt

Geschokt

Deze week werden we voor de tweede keer dit schooljaar geconfronteerd met een tereurdaad heel dicht bij ons. Reeds lange tijd zien we aanslagen in Syrië, Irak, Afghanistan,... Na Parijs was nu Brussel het doelwit. Zo komt het wel erg dicht bij ons. We bekeken de nieuwsuitzendingen van Karrewiet, spraken er met elkaar over in een kringgesprek, verwerkten de emotie in een tekening met een boodschap.

Watskeburt?

Watskeburt?

Redactie: Ben en Kobe M Maandag had onze school verlof en dan konden we nog lekker uitslapen! Ook van dinsdag tot en met vrijdag waren er bijna elke dag 2 boekpromoties. Voor de dames en heren die niet weten wat een boekpromotie is: dat is een toonmoment voor kinderen die dan een boek hebben gelezen en dan daar promotie voor gaan maken en voorstellen. En boekpromoties kunnen verrassende resultaten opleveren! Vraag maar aan Vere! Watskeburt? Wij zijn deze week ook met een nieuw wiskundeblok begonnen en dat is blok 5. Dus rekenen maar! Voor L.O. hebben we onze benen getraind, want we hadden schaarsprong geoefend en we hadden verspringen gedaan voor het rapport. We hebben heel hard gewerkt voor het schoolfeest samen met Jan Otten. Het resultaat zal je verrassen op het schoolfeest, morgen! Jij komt toch ook?!

Getest

Getest

We hebben een juf voor een wiskunde les gehad, juf Celien. Maar het was niet de laatste van haar. Ze gaat vaker komen zei de meester. Wij vinden dat wel tof. Boekbesprekingen, boekpromotie, elk jaar weer en weer! We zijn al gestart Gregory was de eerste. Hij liet ons onze eigen "geheimzinnige toverdrank" brouwen.  de boekbesprekingen waren tot nu toe top. De rekentoets! Amai, wat een rekentoets van Blok 4! We kregen een rekentoets en bijna iedereen vond het moeilijk Eurofittesten: De Eurofittesten waren zwaar maar leuk en Jesse van 6A had bijna het record verbroken van Oud-Turnhout hij had 85 en iemand anders had 90. Redactie: Kobe G en Gregory.  

Op stap naar het SO

Op stap naar het SO

Redactie: Sara, Pieter, Vere We zijn deze week begonnen met de voorbereiding van de stap naar het SO (secundair onderwijs). Met dit thema leren we onszelf beter kennen en leren we hoe het is op een middelbare school. En welke richting we het best kunnen kiezen. Onze leraar begeleidt ons bij het maken van de juiste keuzes. We hadden het ook over kiezen en over belangrijke keuzes maken. Elke dag maken immerswel keuzes. Onze ouders hebben destijds ook een heel moeilijke en belangrijke keuze moeten maken: onze naam. Welke keuze onze ouders maakten en hoe ze gekozen hebben vomde het huiswerk voor onze ouders.  

Lees meer
Billy the kid

Billy the kid

Deze namiddag waren we te gast bij Billy de Kid, in De Djoelen. Billy de Kid, van theater Barreweldaad, is het verhaal van een kind dat zich in de steek gelaten voelt door zijn vader en zich verzet tegen de nieuwe liefde van zijn moeder, vermomd als heldenepos vol briesende paarden en blaffende pistolen, gesitueerd op een dorre vlakte. De Billy bij Barre Weldaad is een kind dat om de aandacht van zijn moeder schreeuwt. Hij heeft de bank van Zoetwater overvallen en een meiske gegijzeld. Hij heeft zich met haar verschanst in het pikkelbessenboske, aan de rand van het stoffige stadje, daar waar het altijd waait. Sherrif Erp zal de boel oplossen, maar Billy wil een duel! Een wervelende familievoorstelling vol blaffende geweren en briesende paarden, gesitueerd op een dorre vlakte, ver, ver weg in de Far Far West! Billy de Kid is in heel het Wilde Westen berucht om zijn boevenstreken. Hij heeft meer vijanden dan luizen. Mensen spugen op de grond als iemand hardop rand van het stoffige stadje, waar het altijd waait. Sheriff Erp ziet een heldenrol voor zich weggelegd: hij zal de man zijn die Billy de Kid aan de galg brengt. Terwijl een verschroeiende zandstorm de kop opsteekt lijkt een shoot-out onafwendbaar.  

Wiebelkleur, muziek, licht en poëzie

Wiebelkleur, muziek, licht en poëzie

Er zijn nieuwe banken en stoelen om 's middags te eten. De stoelen en tafels zijn heel tof en de stoelen zijn heel leuk om op te zitten. Iedereen heeft er een eigen woordje voor verzonnen. Er zijn een paar gewone stoelen maar die zitten ook heel goed!  Er zijn ook wiebel stoelen met een bolle onderkant die zijn heel geliefd!!! De kleuren zijn prachtig en passen heel goed bij elkaar, groen en grijs.  We eten apart in de hal van de kleuters. Het is er heel gezellig.  Ik denk dat we het allemaal eens zijn, de stoelen en de tafels zijn geweldig!! En dit maakt het eten nog leuker!!! Hannah en Vere  

Lees meer