Klas 6B

Klas 6B
Dode hoek

Dode hoek

Dodehoekongevallen zijn een actueel probleem. Jaarlijks sterven in ons land 15 tot 20 fietsers als gevolg van een confrontatie met een vrachtwagen. De leeftijdscategorie 10 tot 14 jaar is oververtegenwoordigd in de ongevallencijfers. Willen we het aantal dodehoekslachtoffers verminderen dan moeten we actief inzetten op dodehoekeducatie. Daarvoor trokken we vandaag naar de parking van de Djoelen.

Lees meer
Zoom in op ..

Zoom in op ..

Bij een fototoestel heb je de mogelijkheid om in te zoomen. Dit kan optisch, met de lens, maar ook digitaal, met de software van het fototestel. WIj werkten op deze manier aan een drieluik. We maakten een tekening naar keuze. Daarna zoomen we in, net als bij een fototoestel, op een stukje van de tekening. Dit wordt uitvergroot op een tweede tekening. Voor de derde tekening wordt een deel van de tweede uitvergroot.

Bekas (MOOOV)

Bekas (MOOOV)

Morgen bekijken we de roadmovie Bekas (2012) in het kader van MOOOV, voorheen Open Doek. We bereidden de film voor met het bekijken van de trailer en de situering van de problematiek achter de film. Hieruit onspon zich een verhelderend debat over migratie door het respectvol uitwisselingen van meningen.

Lees meer
Paasdinsdag

Paasdinsdag

Isabeau trakteerde de hele klas op heerlijke zelfgemaakte en versierde cupcakes omdat ...

Lees meer
Op bezoek in VTST

Op bezoek in VTST

In het kader van "op stap naar het secundair onderwijs" brachten we vandaag een bezoek aan de Vrije Technische School in Turnhout

Lees meer
Eurofit?

Eurofit?

Vandaag stonden de fameuse 'eurofittesten' op het programma. Juf Det en meester Toon testten onze fysieke conditie. Enkele (groot)ouders hielpen een handje mee en maakten enkele foto's waarvoor dank!

Lees meer
Vaderdag-pinata

Vaderdag-pinata

Wij wensen alle papa's een fijne vaderdag. Wij maakten voor hen een echte pinata "Fiesta Latina"-stijl. Tijd voor een feestje?