Klas 4B

Klas 4B
Carnaval in 4B

Carnaval in 4B

Opzij, opzij, opzij voor deze vrolijke, kleurrijke en enthousiaste bende! Het originele en vrolijke kostuum van Junesse kreeg de prijs voor best verkleed. Omdat het soms fijn is om gewoon eens zot te doen...

Lees meer
Verbondenheidsdag

Verbondenheidsdag

Van alles kun je leren van leuk en fijn van boos en pijn van weer opnieuw proberen van dapper en ook moedig zijn van succes en ook van falen van wat je ziet of wat je leest maar het allermeest van samen want met elkaar is leren feest!

Lees meer
Al spelend leren

Al spelend leren

We oefenden de leerstof van het project 'Uitkijken naar!' al spelend in. Na een zenuwslopende kahoot verwerkten we de leerstof met behulp van een kwartet en memory. Wedden dat we alle kenmerken van vogels op een rijtje hebben nu!

Lees meer
Mooimakers

Mooimakers

Mooimakers, een 'proper' initiatief! Heel graag dragen we met onze klas ons steentje bij aan een nette buurt en proberen we zelf ons afval te beperken. Daarom gingen we zwervuil rapen in de straten rond de school. We konden onze ogen niet geloven en waren onder de indruk van de hoeveelheid afval die we op korte tijd verzamelden. Bij aankomst maakten we ook onze speelplaats weer afvalvrij. 

Lees meer
Vincent Bal

Vincent Bal

Experimenteren met schaduwen.  Vandaag leerden we de Belgische kunstenaar Vincent Bal kennen. Het begrip shadowologie heeft geen geheimen meer voor ons. Na het bekijken van enkele van zijn verrassende en creatieve ontwerpen gingen we zelf aan de slag met potlood en zaklamp. Er kwamen enkele spitsvondige en originele creaties tot stand. Kijk maar mee!

Lees meer
Poppenkast

Poppenkast

Tijdens de lessen wo bouwden we onze eigen poppenkast. We leerden dat een constructie aan bepaalde vereisten moet voldoen en zochten naar oplossingen voor een bepaald probleem. We gingen aan de slag volgens de 5 stappen van het technisch proces: probleem - ontwerp - maken - testen - verbeteren. Bekijk hier onder onze prachtige poppenkasten. 

Lees meer
Havik/steenbok

Havik/steenbok

Deze maand staan havik en steenbok in de kijker. We oefenden stop, hou op en sorry zeggen in de klas. Eerst doen we enkele ontspanningsoefeningen. Daarna staan we klaar om een duidelijke stop uit te spreken of om een oprechte sorry te zeggen. 

Lees meer