Klas 4B

Klas 4B
De Liereman

De Liereman

In de tweede graad werken we hard aan het thema 'De Liereman, een lappendeken van natuur'. Daarom werden we op maandagnamiddag door de Liereman gegidst. We wandelden door verschillende biotopen, de droge heide, het gemengde bos, het weiland. We herkenden loof- en naaldbomen, de struikheide, de konikpaarden en de runderen. We luisterden naar de verhalen over bijzondere planten en dieren en heidebeheer. Wat een mooie, leerzame en deugddoende wandeling. Geniet maar mee!

Lees meer
Onthaal bib

Onthaal bib

Deze week werden we uitgenodigd in de bib en speelden we een spannend bibster-spel tegen elkaar. Heel enthousiast streden we tegen elkaar voor de titel. Aan de computer, tussen de rekken, in boeken en strips, overal vonden we antwoorden op de vele vragen. Kijk maar mee!

Lees meer
Veldloop 4B

Veldloop 4B

Dinsdagvoormiddag namen we met de hele klas deel aan de veldloop. Best wel spannend! Na de opwarming in de zaal zetten we allemaal ons beste beentje voor en de hele klas liep de 600m vlot uit. Hier en daar was er wat ontgoocheling door een val, een steek, wat adem te kort, ... Ook vele lachende en opgeluchte gezichten! De juffen zijn supertrots op hun sportieve en dappere renpaarden! Wat hebben jullie dat knap gedaan. Bravo! Excuses voor de gedraaide foto's. Er ging iets mis bij het uploaden van de foto's naar de site. We proberen het volgende keer op te lossen. 

Lees meer
We vliegen erin

We vliegen erin

Een nieuwe klas, nieuwe juffen, nieuwe boeken en schriften, een werk- en leeszoldertje, nieuwe leerstof, ...  Met volle goesting willen we er een onwIJS gaaf jaar van maken in 4B. 

Lees meer