Klas 4B

Klas 4B
Groentegeweld

Groentegeweld

We brachten een bezoek aan groentegeweld en leerden heel wat bij over biologisch en ecologisch tuinieren, korte keten, ... We kregen een zeer interessante rondleiding en konden ons nadien uitleven in een spel waarin we al het geleerde moesten gebruiken. 

Lees meer
Escaperoom Sinterklaas

Escaperoom Sinterklaas

Help, zwarte piet heeft onze klasdeur op slot gedaan. Wat nu? Dan vinden we opdrachten kaarten, fiches, puzzelstukken, ... Nadat we 8 opdrachten tot een goed einde hebben gebracht en 8 sleutels hebben verdiend wordt de deur weer geopend. Gelukkig verliep het samenwerken vlot en werden de opdrachten goed verdeeld zodat we tijdig naar huis konden. 

Lees meer
Shadowology

Shadowology

We leerden vandaag een nieuwe kunstenaar kennen. Vincent Bal ontdekte bij toeval hoe de schaduw van zijn theekopje met een paar zwarte lijntjes een olifantje werd. We bekeken enkele van zijn schaduwtekeningen en gingen daarna zelf aan de slag. Experimenteren met voorwerpen en zaklamp. Kijk hier maar naar enkele resultaten. 

Lees meer
Herfst

Herfst

Maandag 18 oktober gingen we met de 2de graad op onderzoek naar de Liereman. Kleuren zoeken, omtrek van bomen meten, hoogte inschatten, paddenstoelen onderzoeken, ... Het was een drukke namiddag. In de klas gingen we aan de slag met de verzamelde herfstmaterialen. 

Lees meer
Blokkenbouwsels in 4B

Blokkenbouwsels in 4B

Hoogtegetallen, grondplan, vooraanzicht, bouwsels,...de blokkenbouwsels hebben geen geheimen meer voor ons. Oefenen, oefenen, oefenen. Op het einde van de les werden we uitgedaagd om de hoogste toren te bouwen. Sanne, Olivia en Lien slaagden er in om de hoogste toren te bouwen. Kijk maar mee. 

Lees meer
Project Grasduinen 2de graad

Project Grasduinen 2de graad

Vandaag maakten we kennis met het project 'Grasduinen' en leerden we over de 5 elementen: water, vuur, aarde, lucht en leven. We weten nu hoe onmisbaar die elementen zijn in ons leven. In de loop van het schooljaar volgen hierover nog een aantal lessen en brengen we nog een bezoek aan het boshuisje en een landbouwbedrijf. Wordt dus vervolgd...

Lees meer
Sportdag zilvermeer

Sportdag zilvermeer

Joepie! We mogen ons weer van onze sportiefste kant laten zien op de sportdag in het zilvermeer. We hebben genoten van begin tot eind. Kijk maar mee. 

Lees meer
Onthaalweken bib 4B

Onthaalweken bib 4B

Tijdens de onthaalweken werden we in de bib weer uitgedaagd om aan de slag te gaan met en in boeken tijdens het leuke bibsterspel. Hier enkele kiekjes vanuit de bib. 

Lees meer