Klas 4A

Klas 4A
Lezen ... en je ontdekt de wereld

Lezen ... en je ontdekt de wereld

Vandaag zijn we van start gegaan met het kwartierlezen.  Dat betekent dat we alle dagen een kwartier in de klas lezen.  Tijdschriften, strips, zoekboeken, weetjesboeken, gedichten, prentenboeken, knutselboeken, ... je vindt ze allemaal in onze klasbib terug.  Je vindt er heel de wereld terug.  Tof!

Lees meer
Een sportieve start

Een sportieve start

Maandag 4 september trokken we met gans de lagere school naar het Zilvermeer in Mol voor onze sportdag.  Tijdens de voormiddag speelden we samen met 4B in de speeltuin en probeerden onze zeemanskunsten uit tijdens het waterfietsen.   De namidag werd gevuld door de sportmonitoren.  Zij hadden een competitie voorzien waarbij we allerhande voertuigen moesten hanteren. Dit was soms echt wel lachen, gieren en brullen.   Kortom ... het was een erg leuke dag.

Lees meer
Hier zijn we dan!

Hier zijn we dan!

Dit schooljaar gaan deze 23 jongens en meisjes samen op pad om te leren, te ontdekken, te spelen, te bewonderen, te troosten, te helpen, te onderzoeken, ...  Het worden vast en zeker boeiende maanden.  Via deze klas-site houden we jullie graag regelmatig op de hoogte van het gebeuren in hun klas.  Welkom in 4A!

Zou jij willen wisselen?

Zou jij willen wisselen?

Tijdens de lessen WO werken we momenteel aan het thema 'huizenjacht'.  Hierbij bekijken we ook hoe mensen woonden in het verleden. Daarom trokken we naar het openluchtmuseum 'Bokrijk'.  Hoe het leven van een kind op een boerderij 100 jaar geleden was, konden we aan den lijve ondervinden tijdens een workshop.  We kregen een gepast pakje en houten klompen aangemeten waarna we echt konden beginnen.  Meteen werd ons duidelijk gemaakt hoe we op een beleefde manier met volwassenen moesten omgaan.  Dat was voor sommigen al even schrikken.  Werken moesten we ook doen : de dieren verzorgen, de moestuin onderhouden, kleding (met de hand op een wasbord) wassen, met meneer pastoor de kerk gaan vegen, ... Het werd wel duidelijk dat het leven van een kind toen helemaal anders was.  Voor de jongens en meisjes was het een super-leuke, leerrijke ervaring.  Maar of ze definitief zouden willen wisselen ...?

Lees meer
Wow, het waren 3 super-dagen!

Wow, het waren 3 super-dagen!

Maandag, dinsdag en woensdag waren we te gast in het Zilvermeer in Mol voor spetterende zilverklassen.  Onder een stralende zon konden we op ontdekking gaan in het natuurgebied 'de Goren'.  Daarnaast was er ook ruim tijd om ons uit te leven tijdens avontuurlijke, sportieve activiteiten.  Maar we hebben ook lekker geravot in de bossen en samen spelletjes gedaan.  Het waren 3 dagen die we ons nog lang zullen herinneren.  Hieronder vind je al enkele foto's.  Meer van die prachtige beelden zal je onder de rubriek 'in beeld' kunnen vinden.  Geniet maar mee.

Lees meer
Dat wordt smullen ..

Dat wordt smullen ..

Wanneer we op zilverklassen gaan, krijgen we een echte kookploeg mee die ons in de watten gaat leggen.  Maar we willen zelf ook een handje toesteken bij de voorbereidingen van het eten.  Daarom hebben we een berg verse groenten omgetoverd tot een overheerlijke spaghetti-saus.  Dat zal smullen worden.

Lees meer
Als het kriebelt ... moet je sporten!

Als het kriebelt ... moet je sporten!

En kriebelen deed het op dinsdag 9 mei.  Die dag had het derde en het vierde leerjaar een sportdag in het kader van de schoolsportweek van de Oud-Turnhoutse basisscholen.  Wij konden er een ganse dag proeven van wel 9 verschillende sportieve activiteiten zoals tennis, handbal, hockey, kubb, korfbal, ulama, ... Het werd een zeer vermoeiende dag maar het was wel leuk om te ravotten en te sporten met je klasgenoten.  

Lees meer
Lentekriebels

Lentekriebels

Eindelijk was het een beetje warmer zodat we in onze moestuin konden beginnen werken.  Een beetje compost aan de tuinbak toevoegen, de grond beluchten, gleufjes maken, de zaadjes erin, de gleufjes terug afdekken en dan nog een geut water.  Zo zaaiden we in onze tuin erwten, pastinaak en peterselie.  Dan volgt nu het lastigste deel ... wachten tot de plantjes zich boven de grond laten zien.

Lees meer
Iedereen mag lezen wat hij graag leest

Iedereen mag lezen wat hij graag leest

Maart is de jeugdboekenmaand.  Het thema dit jaar is ; M V X - Iedereen is anders.  We werden door de bib uitgenodigd deel te nemen aan een groot bib-spel.  Eerst werden we ontvangen met  een mooi verhaal dat voorgelezen werd.  Daarna konden we in kleine groepjes aan de slag.  De bedoeling was dat we allerhande opdrachten probeerden op te lossen.  Opdrachten waarbij we de antwoorden in de bib konden vinden.  Neuzen in de boeken dus ... tof!   

Lees meer
Zijn wij fit of zijn wij fit?

Zijn wij fit of zijn wij fit?

Vandaag hebben wij, de kinderen van 4A en 4B, een wel heel speciale test afgelegd.  Het was geen test over Nederlands, wiskunde of WO maar wel de eurofit-test.  Door een reeks proeven af te leggen, konden wij ontdekken hoe fit we zijn.  Dat er actie in de opdrachten zat, zie je wel op de foto's.  Nu maar hopen dat we morgen onze spieren niet te hard gaan voelen.

Lees meer