Klas 4A

Klas 4A
Handen uit de mouwen

Handen uit de mouwen

Momenteel staan de axen 'poes' en 'bever' centraal in onze school.  Deze axen staan voor 'het genieten' en 'het zorgen voor'.  Daarom trokken we met de twee klassen van het vierde naar het wooncentrum 'Eigenaard' in onze gemeente.  Daar hebben we samen met de bewoners van het centrum en met Miraise van de gemeente de tuin onder handen genomen.  Snoeihout werd opgeruimd, de takkenwal aangevuld, zwerfvuil opgeruimd, onkruid gewied, het kippenhok terug netjes gemaakt, het blotevoetenpad hersteld, naamkaartjes voor de moestuin geschilderd, ... Het was er een drukke bedoening waarvan zowel de kinderen als de bewoners van Eigenaard echt genoten hebben.  Als beloning kregen we allemaal een overheerlijke appel en sapje van een lokale fruitboer.  En de tuin?  Die zag er terug een stuk netter uit en klaar om van te genieten door de mensen van Eigenaard.

Lees meer
Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand

Een jaarlijkse gewoonte : tijdens de jeugdboekenmaand worden we door de bib uitgenodigd om op bezoek te komen.  Ditmaal hadden de medewerkers een super-tof spel voorzien waarbij we zeer actiief op zoek moesten gaan in de bibliotheek.  En spannend dat het was!

Lees meer
Lenteknabbel

Lenteknabbel

Om de axen van 'poes' en 'bever' in de kijker te zetten, en om Delta's hofke te heropenen na de winter, organiseerden we met gans de lagere school een gezellig samenzijn op het grasveld.  In de klas werden lekkere groenten gewassen, gesneden en in potten gedaan.  Daar konden we van knabbelen samen met een fairtrade- drankje.  Het was weer genieten geblazen.

Lees meer
Vriendschap

Vriendschap

De jeugdboekenmaand van dit jaar heeft als thema 'vriendschap'.  Daarom kwam er een buur van onze school een stukje uit een prachtig boek rond vriendschap voorlezen.  Het was smullen geblazen.

Lees meer
't Is feest

't Is feest

Een topdag voor de meeste kinderen want je mag verkleed naar school komen en dan op de catwalk je beste beentje voorzetten.

Lees meer
Vogels

Vogels

In de stamgroepen hebben we rond het thema 'Vogels' gewerkt : informatie opzoeken op de computer, een vogel vouwen met origami, schrijven met een pluim, in boeken snuisteren en luisteren naar de verhalen van een echte duivenmelker.    

Lees meer
Lieve kleimonstertjes

Lieve kleimonstertjes

Klei, verf, klein knutselmateriaal en een portie fantasie ... meer heb je niet nodig om lieve monstertjes te maken.

Lees meer
Heb ik goed gepoetst?

Heb ik goed gepoetst?

In de stamgroepen werken aan het thema 'tandjes'.  We hebben onderzocht of we onze tanden goed poetsen.  Dat deden we met purperen verklikkertjes.  Als je die opzuigt, dan worden alle delen van je gebit waar je niet goed gepoetst hebt purper.  Het was best een grappig zicht.

Lees meer
Tutor-lezen

Tutor-lezen

De laatste vijf weken voor de kerstvakantie leest onze klas elke maandag een halfuurtje samen met de kinderen van het eerste leerjaar.  Dat is altijd een gezellig moment.

Lees meer
Zuidmarkt

Zuidmarkt

Wij mochten op uitnodiging van de Raad voor Ontwikkelingssamenwerking een bezoek brengen aan de zuidmarkt in Eigenaard in Oud-Turnhout.  Daar werden verschillende projecten van Oud-Turnhoutenaren voorgesteld.  Het waren allemaal projecten die aandacht vragen voor het verschil tussen het rijke noordelijk deel en het armere zuidelijk deel van de wereld.  Wij konden er zien hoe de mensen er in de verschillende landen leven.  Wat ons vooral opviel was hoe goed de mensen er konden samenwerken.  Dit was echt een boeiende uitstap.

Lees meer