Klas 4A

Klas 4A
Drie dagen om nooit te vergeten

Drie dagen om nooit te vergeten

27, 28 en 29 mei 2019 .... 3 data waar we reeds lang naar uitkeken want we zouden naar het Zilvermeer in Mol gaan voor 'de Zilverklassen'.  Nog even dag zwaaien naar mama en papa en dan op naar het avontuur.  We hebben er de natuur bestudeerd, samen geravot in de bossen en een hele reeks van avontuurlijke, sportieve activiteiten gedaan.  Chris en Ludwina hebben ons in de watten gelegd op culinair vlak.  Kortom ... het waren drie dagen om niet snel te vergeten.    Hier kan je enkele foto's bewonderen.  Als je er niet genoeg van krijgt, dan kan je op de website van onze school terecht bij het onderdeel 'in beeld'. 

Lees meer
Wij waren heel even imker

Wij waren heel even imker

Omdat het 'de week van de bij' was, mochten we een beozek brengen aan een echte imker.  Hij vertelde ons alles over het houden van bijen.  Natuurlijk mochten we ook van de heerlijke honing proeven.  Tot slot trokken we allen een beschermend imker-pak aan en brachten een bezoek aan de bijen-kasten.

Lees meer
1, 2 , 3 ... hup met de beentjes!

1, 2 , 3 ... hup met de beentjes!

Wat is er gezelliger dan samen met je klasgenoten een dagje sporten?  Een ganse dag konden we kennismaken met bekende en minder bekende sporten.  Het resultaat was dat we doodmoe naar huis gingen.

Lees meer
Ook 100 jaar geleden regende het al

Ook 100 jaar geleden regende het al

In de stamgroepen leerden we over het wonen doorheen de tijd.  Als aanvulling hierop brachten we een bezoek aan het openluchtmuseum 'Bokrijk'.  Zo doken we in de regen 100 jaar terug in de tijd. We konden zien hoe de mensen toen leefden.  Een ontvangst door Mijnheer pastoor in zijn kerk mocht niet ontbreken.  Even een blik werpen in een klaslokaal van een eeuw geleden maakte ons duidelijk dat we het nu zo slecht niet hebben in onze school.  Gelukkig konden we ons ook opwarmen aan een roodgloeiende Leuvense stoof.  Tegen de middag brak ook het zonnetje door zodat we nog een ontspannende middag in de speeltuin konden doorbrengen.

Lees meer
Handen uit de mouwen

Handen uit de mouwen

Momenteel staan de axen 'poes' en 'bever' centraal in onze school.  Deze axen staan voor 'het genieten' en 'het zorgen voor'.  Daarom trokken we met de twee klassen van het vierde naar het wooncentrum 'Eigenaard' in onze gemeente.  Daar hebben we samen met de bewoners van het centrum en met Miraise van de gemeente de tuin onder handen genomen.  Snoeihout werd opgeruimd, de takkenwal aangevuld, zwerfvuil opgeruimd, onkruid gewied, het kippenhok terug netjes gemaakt, het blotevoetenpad hersteld, naamkaartjes voor de moestuin geschilderd, ... Het was er een drukke bedoening waarvan zowel de kinderen als de bewoners van Eigenaard echt genoten hebben.  Als beloning kregen we allemaal een overheerlijke appel en sapje van een lokale fruitboer.  En de tuin?  Die zag er terug een stuk netter uit en klaar om van te genieten door de mensen van Eigenaard.

Lees meer
Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand

Een jaarlijkse gewoonte : tijdens de jeugdboekenmaand worden we door de bib uitgenodigd om op bezoek te komen.  Ditmaal hadden de medewerkers een super-tof spel voorzien waarbij we zeer actiief op zoek moesten gaan in de bibliotheek.  En spannend dat het was!

Lees meer
Lenteknabbel

Lenteknabbel

Om de axen van 'poes' en 'bever' in de kijker te zetten, en om Delta's hofke te heropenen na de winter, organiseerden we met gans de lagere school een gezellig samenzijn op het grasveld.  In de klas werden lekkere groenten gewassen, gesneden en in potten gedaan.  Daar konden we van knabbelen samen met een fairtrade- drankje.  Het was weer genieten geblazen.

Lees meer
Vriendschap

Vriendschap

De jeugdboekenmaand van dit jaar heeft als thema 'vriendschap'.  Daarom kwam er een buur van onze school een stukje uit een prachtig boek rond vriendschap voorlezen.  Het was smullen geblazen.

Lees meer
't Is feest

't Is feest

Een topdag voor de meeste kinderen want je mag verkleed naar school komen en dan op de catwalk je beste beentje voorzetten.

Lees meer
Vogels

Vogels

In de stamgroepen hebben we rond het thema 'Vogels' gewerkt : informatie opzoeken op de computer, een vogel vouwen met origami, schrijven met een pluim, in boeken snuisteren en luisteren naar de verhalen van een echte duivenmelker.    

Lees meer