Klas 3B

Klas 3B
Schoolreisje

Schoolreisje

Dinsdag maakten wij een schattentocht in de Liereman. Om daar te geraken startte onze dag met een heerlijke ochtendwandeling. Als we aankwamen, gingen we natuurlijk meteen naar het bos van Bo. Na het smullen van een lekker appeltje begonnen we aan onze schattentocht. In vier groepen moesten we heel wat proeven doen: kogellopen, haaien ontwijken, oefeningen op 1 lijn, het dek poetsen, enzovoort. Gelukkig zijn alle proeven bij iedereen gelukt en vonden we de schat: een lekker waterijsje en gouden munten! Het was een geslaagde dag! 

Lees meer
Verkeersweek

Verkeersweek

Vorige week was het VERKEERSWEEK! En ja hoor, wij kwamen vaak te voet of met de fiets en droegen dan ook nog eens een fluovestje en/of een fietshelm. Wat knap ... Als beloning kozen we voor een keuze-uurtje. We mogen dan kiezen wat we doen: voetballen, tekenen, op de computer, lezen, een spelletje spelen, noem maar op! Daar kijken we al naar uit... Tijdens de verkeersweek deden we ook een fietsparcours. We oefenden heel wat vaardigheden verder in, want volgend schooljaar gaan we voor het zilveren fietsdiploma. Slalommen, over een oneffen terrein rijden, arm uitsteken, remmen, ergens onder rijden ... We oefenden het allemaal! :-)

Lees meer
Delta's Got Talent

Delta's Got Talent

Voor en na de paasvakantie had de leerlingenraad van onze school weer Delta's Got Talent georganiseerd. Ook heel wat kinderen van onze klas traden op: een clownact, een dansje, een tekening maken, een pianostukje ... Zelfs proefjes werden voorgedaan! Jammer dat we niet van alle kinderen een foto hebben.

Lees meer
Hoekenwerk - Contractwerk

Hoekenwerk - Contractwerk

De meeste kinderen van onze klas houden van contractwerk of hoekenwerk. We zijn dan ook superblij dat we dit bijna iedere week mogen doen. We plannen dan zelf ons werk en mogen vaak samenwerken. Na de moetjes is er ook nog tijd voor magjes. Vooral die magjes vinden we reuzefijn. 

Lees meer
De Griezels

De Griezels

Tijdens de taallessen hebben wij de verhalen van Roald Dahl echt leren kennen. Vooral het boek van 'De Griezels' vonden wij echt te gek! Het gaat over een griezelig en gemeen koppeltje die Mevrouw en Meneer Griezel heten... Zonder dat wij het verhaal kenden, moesten we deze lelijke personages beschrijven. Daarna mochten de andere kinderen raden over wie het gaat: Meneer of Mevrouw Griezel! Wat moesten we lachen bij al die grappige beschrijvingen. 

Lees meer
De herfst van Vivaldi

De herfst van Vivaldi

Wij luisterden naar het muziekstuk 'De herfst' van Vivaldi. Wisten jullie dat Vivaldi met dit muziekstuk eigenlijk een verhaal vertelde? Wij hebben het verhaal van de jager in het bos tijdens een muzische les ontdekt. Van belangrijke delen van het verhaal maakten we een tableau vivant. Kunnen jullie onze foto's op de juiste plaats zetten en het verhaal ontdekken? (Lees verder voor het juiste antwoord!)

Lees meer
Carnaval

Carnaval

Oeps... Onze foto's van carnaval staan wat laat op de website! Kijken jullie toch even mee naar onze gekke kostuums?

Lees meer