Klas 3B

Klas 3B
De week van de bij

De week van de bij

Om het thema 'lente' af te sluiten gingen we tijdens de week van de bij op bezoek bij een imker. We leerden dat onze bijen niet alleen belangrijk zijn voor de honing, maar ook voor het bestaan van onze natuur. De bijen zorgen namelijk voor de bestuiving van bloemen en planten. Ook ontdekten we het verschil tussen een bij, een hommel en een wesp. We zagen dat in een bijenkolonie verschillende soorten bijen leefden: de koningin, de darren en vooral heel veel werksters. Na een interessante uitleg mochten we een darretje vasthouden, want die kunnen niet steken. Op het einde proefden we van heerlijke, verse honing. Mmmmh!

Sportdag

Sportdag

Wat was het weer een actieve sportdag! We hebben 9 verschillende activiteiten gedaan, van trampoline springen tot touwtrekken. Maar ook met dansen, voetballen, kubb, frisbeeën ... deed iedereen graag mee!

Lees meer
Met 3 en 4 naar Bokrijk!

Met 3 en 4 naar Bokrijk!

Joepie! Met het 3de en 4de leerjaar trokken we naar Bokrijk. Eerst leerden we in de stamgroepen over huizen en zo ontdekten we verschillen in wonen tussen vroeger en nu. Fijn dat we in Bokrijk ook eens met onze eigen konden zien hoe de huizen er een honderdtal jaren geleden uitzagen. Vele kinderen beseften dat we het nu toch wel goed hebben. Jammer genoeg was het weer in de voormiddag niet zo goed, maar onze gids probeerde dat goed te maken door steeds een interessante uitleg te geven. Vanaf 's middags kwam het zonnetje er door, dus konden we genieten van een picknick en daarna amuseerden we ons nog in de speeltuin. 

Lees meer
MOOOV

MOOOV

Op maandag 29 april trokken we met het 3de en 4de leerjaar naar UGC in Turnhout. Daar zagen we de MOOOV-film 'Supa Moda'. Supa Moda gaat over een meisje, Jo, dat ernstig ziek is. Het verhaal begint in het ziekenhuis en meteen krijgen we slecht nieuws te horen. Jo is terminaal ziek... Ondanks dit schokkende nieuws bracht de film ook geregeld een lach op ons gezicht. Jo is gek op superhelden en zou graag zelf eens een superheld in een film willen zijn. Het hele dorp helpt mee om haar droom te verwezenlijken. We werden er allemaal stil van!

Lees meer
Kinderboekenjury

Kinderboekenjury

Enkele kinderen van onze klas deden dit schooljaar mee met de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Zij lazen dit schooljaar acht boeken, o.a. Waarom een bos geen ramen heeft, Buitenaards kattenkwaad ... Ze beoordeelden deze boeken, kwamen af en toe samen met een leesgroepje om te praten over deze boeken en maakten uiteindelijk een TOP 8. We zijn heel benieuwd of onze top 8 ook gaat overeenkomen met de top 8 van alle juryleden in Vlaanderen. Dat komen we op 11 mei te weten. Op het einde van het leesproject volgde een leuke en leerrijke quiz.

Lees meer
Delta's Got Talent

Delta's Got Talent

Dit jaar deden heel wat kinderen van onze klas mee aan Delta's Got Talent. Lise en Eline werden zelfs uitgeroepen tot finalisten met hun dansje op het liedje 'Ellie' van Regi. Knap gedaan!!

Genieten als een poes

Genieten als een poes

21 maart... de start van de lente! We hebben die start heel leuk gevierd met een lekkere picknick in ons Hofke! Vanaf die dag staan we weer even stil bij twee axendier: Bever en Poes. Net als een poes genoten we voorbij vrijdag ook van een spelletje op de speelplaats: Poesje mauw!

Lees meer
Speciaal bezoek..

Speciaal bezoek..

Op dinsdag 19 maart kregen we speciaal bezoek van Thomas More, de lerarenopleiding. Enkele toekomstige leraren wouden hun les godsdienst komen uittesten in onze klas. En ja hoor! De les viel enorm in de smaak... Het verhaal over de 12-jarige Jezus werd niet gewoon verteld, maar echt nagespeeld. Het verhaal begon met een hele zware zak. In die zak zat heel veel zand, echt woestijnzand... Wat was het spannend en indrukwekkend! Die leraren mogen nog wel eens op bezoek komen hoor!

Bibster-Spel Vriendschap

Bibster-Spel Vriendschap

Joepie! We mochten het Bibster-spel nog eens gaan spelen in de bibliotheek. De maand maart is heel belangrijk, want dat is de jeugdboekenmaand. Dit jaar stond de jeugdboekenmaand helemaal in het teken van vriendschap. In het bibster-spel leerden we heel wat boeken kennen rond dit thema kennen. Wat een plezier hebben we samen beleefd...

Lees meer