Klas 3B

Klas 3B
Genieten als een poes

Genieten als een poes

21 maart... de start van de lente! We hebben die start heel leuk gevierd met een lekkere picknick in ons Hofke! Vanaf die dag staan we weer even stil bij twee axendier: Bever en Poes. Net als een poes genoten we voorbij vrijdag ook van een spelletje op de speelplaats: Poesje mauw!

Lees meer
Speciaal bezoek..

Speciaal bezoek..

Op dinsdag 19 maart kregen we speciaal bezoek van Thomas More, de lerarenopleiding. Enkele toekomstige leraren wouden hun les godsdienst komen uittesten in onze klas. En ja hoor! De les viel enorm in de smaak... Het verhaal over de 12-jarige Jezus werd niet gewoon verteld, maar echt nagespeeld. Het verhaal begon met een hele zware zak. In die zak zat heel veel zand, echt woestijnzand... Wat was het spannend en indrukwekkend! Die leraren mogen nog wel eens op bezoek komen hoor!

Bibster-Spel Vriendschap

Bibster-Spel Vriendschap

Joepie! We mochten het Bibster-spel nog eens gaan spelen in de bibliotheek. De maand maart is heel belangrijk, want dat is de jeugdboekenmaand. Dit jaar stond de jeugdboekenmaand helemaal in het teken van vriendschap. In het bibster-spel leerden we heel wat boeken kennen rond dit thema kennen. Wat een plezier hebben we samen beleefd...

Lees meer
Carnaval

Carnaval

Carnaval is echt feest op onze school. Iedereen mag zich verkleden in wat hij/zij wil, iedereen mag zijn wie hij/zij wil zijn! Geniet maar lekker mee van onze fotoreportage...

Week tegen pesten

Week tegen pesten

"Stip het op je handen Laat de wereld zien hoe het zi-i-it ..." Dit liedje hebben we tijdens de week tegen pesten meermaals gezongen en gedanst! We zijn het er allemaal mee eens dat pesten echt niet oké is! We ondertekenden met de hele klas het ManiPest en de 4 stippen verschenen vaak op onze handen.  Zijn jullie ook tegen pesten? Doen jullie ook mee? Zet dan gauw vier stippen op je hand!    

Lees meer
Een beeld van mezelf

Een beeld van mezelf

In het ontdekthema van taal leren we over beelden. We leerden over beelden van België en elders in de wereld, grote en kleine beelden, enzovoort. Aan de hand van een stappenplan creëerden we uiteindelijk een beeld van onszelf. Kunnen jullie ons herkennen? Weten jullie wie we zijn? 

Fluowandeling

Fluowandeling

18 januari was FLUO-dag op Delta. Ook in 3B waren de felle kleurtjes goed te zien! :-) In de namiddag maakten we met de hele school een fluo-wandeling, want we vinden het belangrijk om zichtbaar te zijn in deze donkere dagen. We mochten wandelen met een kleutertje, misschien vonden we dat nog wel het leukste van de hele dag. Of was dat de lekker warmere chocomelk na de wandeling?

Lees meer
Kerstfeestje

Kerstfeestje

De laatste week voor de kerstvakantie vinden we altijd heel fijn! We knutselen en schrijven onze nieuwjaarsbrieven, herhalen nog een beetje van rekenen ... maar mogen vooral heel wat leuke dingen doen. We mogen bouwen met Kapla of Clickx, we maken mooie dingen met strijkparels, we kunnen kiezen voor knutselen, enzovoort ... Op vrijdagnamiddag mochten we helemaal kiezen wat we deden in 3A en in 3B konden we film kijken!

Lees meer
Sponsortocht Feestvarken

Sponsortocht Feestvarken

Ieder jaar zetten we ons in voor het goede doel. Dit schooljaar kozen we voor het Feestvarken vzw. Deze organisatie zorgt ervoor dat ieder kind zijn verjaardag kan vieren. Via het OCMW bezorgen ze bijvoorbeeld verjaardagscadeaus en leuke attributen om thuis een feestje te geven. Om geld in te zamelen deden wij een sponsortocht van wel 5 km en ook de opbrengst van de kerstborrel gaat naar het goede doel!

Lees meer
Tutorlezen

Tutorlezen

Wisten jullie al dat we iedere maandag met een tutor lezen? Vanaf de voorleesweek tot aan de kerstvakantie doen we aan tutorlezen. Een jongen of meisje uit het 6de leerjaar komt ons helpen bij het lezen. We lezen samen een tekst en nadien stelt onze tutor een paar vragen om te zien of we de tekst wel goed hebben begrepen. 

Lees meer