Klas 3B

Klas 3B
Een dagje naar Bokrijk

Een dagje naar Bokrijk

Onze klasuitstap naar Bokrijk was een echt succes! We bezochten eerst een klein dorpsschooltje van vroeger. Door de 'Spaanse griep' was er geen echte les op school, maar de meester legde uit hoe een schooldag er zou uitzien. Sommige kinderen ontdekten ook hoe het was om vroeger straf te krijgen. Daarna nam een gids ons mee langs enkele oude huizen en boerderijen. Ze vertelde over hoe een timmerman vroeger aan de slag ging om van een boom een balk te maken en van een balk een huis. Dat ging vroeger veel moeilijker dan nu. In het houtatelier gingen we nadien zelf aan de slag met een hamer, hout en spijker. We maakten een vogelvoederbank. In de namiddag leerden we hoe de mensen 100 jaar geleden potten uit aardewerk maakten. De draaitafel werkte niet met elektriciteit, maar met onze voeten konden we de tafel laten draaien. Als laatste bezochten we nog de speelschuur en leerden allerlei oude spelletjes kennen. 

Lees meer
Buiten eten

Buiten eten

Joepie, het zonnetje schijnt weer volop! We kunnen eindelijk weer gezellig buiten picknicken! :-) Deze keer zitten we wel onder het afdak, want het zonnetje schijnt heel fel ... We willen tijdens het eten niet verbranden!

Lees meer
Rollen rollen rollen !

Rollen rollen rollen !

Wat een leuke woensdag! We mochten rollen op de speelplaats. Iedereen bracht wieltjes mee naar school: We zagen veel steps en skateboarden, maar ook de rolschaatsen, hoverboards en space scooter vielen in de smaak. Dit willen we nog een keertje doen ...

Lees meer
Fietsparcours

Fietsparcours

Tijdens de verkeersweek schenken we extra aandacht aan 'veiligheid'. Je kunt je pas veilig in het verkeer begeven als je behendig bent op de fiets. Daarom oefenden we deze week onze fietsvaardigheden nog eens extra in. We moesten slalommen, over bruggetjes rijden, korte bochten nemen, een hoepel aannemen, met één hand rijden, remmen, enzovoort.

Lees meer
Sportdag @ De Hoogt!

Sportdag @ De Hoogt!

Moe, maar voldaan!! Dat kunnen we na deze sportdag besluiten. We hebben alles van onszelf gegeven, maar hebben vooral genoten van deze dag. De initiatieles van karaté was voor iedereen een toppertje, maar ook de andere spelletjes vonden we heel tof. Kijken jullie mee naar onze sportieve bende? 

Lees meer
Smakelijk!!

Smakelijk!!

Bij W.O. leren we over allerlei feesten. Feesten van nu, feesten van vroeger, feesten bij ons, feesten elders ... De leukste les vonden we het maken van een feestmaaltijd: meringues. We keken naar een filmpje waarin de stappen werden uitgelegd en voorgedaan, berekenden de juiste hoeveelheden van alle ingrediënten en gingen samen aan de slag. Na lang kloppen en na lang bakken in de oven konden we genieten van dit zoete lekkernij! 

Lees meer
Bibster

Bibster

In maart vieren we de jeugdboekenmaand. De bib nodigt ons normaal gezien uit voor een speels bezoek, maar door Corona konden we dit jaar niet naar de bib gaan. Daarom speelden we digitaal en in onze eigen bubbel het BIBSTER-spel. Joepie!

Lees meer
Toneellezen

Toneellezen

Iedere dag oefenen we op technisch lezen, want hoe meer leeskilometers je maakt, hoe beter je gaat lezen. Daarom starten we elke ochtend met een leeskwartiertje. We lezen dan in een zelfgekozen boek en genieten van het verhaal. Daarnaast doen we ook aan toneellezen. We kruipen in de rol van een personage en proberen het verhaal op een leuke manier na te lezen. De focus ligt vooral op vlot en vloeiend lezen, maar we proberen ons ook in te leven in het personage.

Lees meer
Bruisende bubbel!

Bruisende bubbel!

Deze dag stond in teken van SAMEN-werken en SAMEN-zijn! We lieten aan de andere klassen zien dat we een bruisende bubbel zijn!

Lees meer
Carnaval 2021

Carnaval 2021

Het was een koud, maar mega-leuk feest! Dit jaar mochten we vanaf 's morgens verkleed naar school komen. Joepie! :-) Heel wat leerkrachten deden mee met 'The Masked Teacher' en op vrijdag was de grote finale. De grote Dino (of meester Jens) was de grote winnaar! 

Lees meer