Klas 3A

Klas 3A
Mondriaan

Mondriaan

In februari deden de kinderen uit 3A mee aan de tentoonstelling in 't Hofke rond Mondriaan. Na overleg besloten we om samen 1 opbouwend kunstwerk te maken met dozen.  Vlijtig gingen we aan de slag. Het resultaat mocht er zijn. Achteraf bezochten we een tentoonstelling die de moeite waard bleek te zijn!

Lees meer
Knutselen voor de Sint

Knutselen voor de Sint

Nog even en de Sint komt weer naar onze school. Om Sinterklaas en Piet te verwelkomen hebben we een hele vrijdagnamiddag geknutseld. 

Lees meer
Hoekenwerk Wiskunde

Hoekenwerk Wiskunde

Op dinsdagnamiddag deden we samen met 3B een groot hoekenwerk rond de onderdelen van meten. We deden opdrachten rond meten, wegen, tijd en inhoud.  In kleine groepjes doorliepen de kinderen een 15-tal opdrachten waarbij ze zichzelf wogen, ze bepaalden hun lichaamslengte, ze lazen hun verste sprong af, ze vulden een maatbeker tot 1 liter, ze kozen het juiste meettoestel om de omtrek van een frisbee te meten,... Ook bekeken ze een tv-gids om te kijken wanneer hun lievelingsprogramma begon en hoe lang dit dan duurde. Op deze manier oefenden de kinderen al doende het "meten" nog eens in. Het was een interessante, leuke en leerzame namiddag!