Klas 3A

Klas 3A
UItstap Lilse bergen!

UItstap Lilse bergen!

Op donderdag 16 juni trokken we naar de Lilse bergen voor een schitterende dag. In de voormiddag speelden we in en rond het water.  In de namiddag deden we een vlottentocht en een piratenspel! We genoten met zijn allen!

Lees meer
Project Grasduinen

Project Grasduinen

Dit schooljaar deden we mee met het project van Grasduinen. Zij willen de kinderen bewuster maken van de natuur en het belang van de korte keten. Ook bespraken we milieuproblemen. In functie van het project bezochten we Groentegeweld in Weelde en deden we een insectenwandeling in de Liereman!

Lees meer
Insectensafari in de Liereman

Insectensafari in de Liereman

Op 13 juni trokken we te voet naar de Liereman. Daar deden we een wandeling met begeleiding van een gids die ons uitleg gaf over de insecten. Met behulp van loeppotjes en stokjes konden de kinderen zelf heel veel beestjes vinden!

Lees meer
Sportkompas

Sportkompas

Op dinsdag 31 mei deden de kinderen mee aan een sportkompas.  Door  allerlei oefeningen te doen kregen ze een beter zicht op welke sporten voor hen geschikt zijn.

Lees meer
Sportdag

Sportdag

Onze kinderen uit het derde leerjaar deden mee aan de sportdag.  

Lees meer
Hoekenwerk Straffe kost!

Hoekenwerk Straffe kost!

Vorige week deden de kinderen heel wat informatie op over allerlei uitvindingen. Ze demonteerden en monteerden fietsbellen, wasknijpers , balpennen en gsm's. Ze onderzochten materialen naar absortievermogen, elasticiteit en oplosbaarheid. Ze bouwden ook ahv een stappenplan een hovercraft met een ballon en cd.  Hierdoor kwamen ze veel te weten!

Lees meer
Herfstwandeling in de Liereman

Herfstwandeling in de Liereman

Op 18 oktober vertrokken we s'middags met de leerlingen van het derde en vierde leerjaar naar De Liereman voor een herfstwandeling. Door middel van opdrachten kwamen de kinderen heel wat te weten over de herfst. Nadien was er nog tijd om te spelen in het bos van Bo.

Lees meer

BIBster

Op vrijdag 24 september maakten we kennis met het zoekprogramma van de bib. We gingen actief aan de slag op zoek naar de juiste boeken en plaatsen in de bib. Leuk en spannend!

Lees meer
Veldloop

Veldloop

Op 21 september namen onze kinderen deel aan de Veldloop aan De Hoogt! Na een leuke opwarming zette iedereen hun beste beentje voor!

Lees meer