Klas 3A

Klas 3A

Spiegelingen

Weten is meten en vooral zelf doen en ontdekken! Hoe zit dat nu juist met spiegelingen? Wanneer is een figuur juist gespiegeld? We ontdekten het zelf door aan de slag te gaan met verf. 

Lees meer
Vriendschapsdag

Vriendschapsdag

Samen vormen we een hechte vriendengroep. Daar stonden we nog even bij stil. We kregen allerlei opdrachten die we tot een goed einde moesten brengen. We maakten een slogan voor de klas, een foto, viendschapsbandjes en speelden onze favoriete spelletjes op de speelplaats. 

Lees meer

Mooimakers

Ook wij willen naar school gaan in een propere buurt. Daarom gingen we op pad en haalden heel wat zwerfvuil bijeen. 

Lees meer

Creativiteit in 3A

Deze week was het gedichtenweek. Een week lang maakten we kennis met allerlei gedichten. We gingen ook zelf aan de slag. Enkele kinderen kropen ook thuis nog in hun pen en brachten mooie gedichten mee naar de klas. 

Lees meer

Meten is weten

Vandaag ontdekten we hoe groot een decimeter is en hoe vaak we die nodig hebben om 1 meter te kunnen maken. Meten, knippen, nauwkeurig zijn, nog eens meten,... 

Maken van een skyline

Maken van een skyline

Voor muzische kregen de kinderen uit 3A de opdracht om een skyline te maken per 2.   Eerst bekeken we verschillende skylines. Daarna gingen ze aan het werk en maakten ze met potlood en papier een schets van een mogelijke skyline. Ze merkten dat ze rekening moesten houden met overlapping, perspectief, details,...   Na het schetsen gingen ze aan de slag met het echte materiaal! Verschillende soorten papier, lijm, aluminiumfolie, touw,...   Samen kwamen we tot een schitterend resultaat!

Lees meer

Bib

We ontdekten de mogelijkheden in de bib aan de hand van een heel leuk spel 'Bibster'. Een echte ontdekkingstocht! Aan de hand van verschillende thema's, covers, titels, codes,... moesten we verschillende vragen oplossen op de computer en zo de plaats van de boeken in de bib proberen te vinden. Het was best spannend! En vooral leerrijk.   

Lees meer