Klas 2B

Klas 2B

Dierenbezoek

Vrijdag kwamen er enkele huisdieren op bezoek. Dat was geweldig fijn! En wat waren onze baasjes fier dat ze hun huisdier eens konden tonen. De beestjes deden dat allemaal super goed seg! Ze genoten zelf stiekem ook wat van al die aandacht. En wij kwamen heel wat te weten over het verzorgen en omgaan met huisdieren... Dankjewel aan alle moeders, vaders, opa's die even konden langskomen!

Lees meer
Spelmeesters en -juffen

Spelmeesters en -juffen

De voorbije weken werkten enkele kinderen rond een tof prentenboek een spelbord uit. Vorige week werd het project afgerond en konden we met heel de klas de spelletjes uittesten. We luisterden eerst naar het verhaal, geweldig voorgelezen door onze eigen klasgenootjes! En nadien speelden we het bijhorende spel, waarin we ook echt vragen over het verhaal moesten oplossen... Het was een gezellige middag! Oh zo fijn te zien hoeveel betrokkenheid, interesse en enthousiasme er was voor alle boeken en spelen :-) !

Lees meer
Tutorlezen

Tutorlezen

Gedurende 5 weken gaan we met 5A tutorlezen. Naast het aanbod van Talent willen we er voor zorgen dat kinderen zin hebben om te lezen. Daarom gaat elke maandagvoormiddag de leesbel om 11.35u. Dit is het tijdstip om onze leeskriebels op te wekken!  

Lees meer
De natuur onder de loep

De natuur onder de loep

Wat hebben we genoten van een heerlijk actieve middag in de Liereman. We namen de natuur onder de loep, gingen op zoek en verwonderden ons over heel wat kleine en grote dingen in het bos! Het speelbos en het avonturenpad werden nog eens goed doorklauterd. En al snel gingen we weer als ongelooflijk flinke stappers terug op weg naar school!  

Lees meer
Carnaval

Carnaval

Wat hadden we een vrolijke bende bij elkaar vrijdag! Een halve dierentuin met Misspoes, flamingo, mevrouw Uil, zwarte poes, luipaard... En een museum met uitgestorven dino's Ook film- , superhelden en gamehelden in onze klas! En dan nog een bende die even van over de hele wereld kwamen opduiken, al dan niet uit het verleden... Gelukkig hadden we ook wat security om dit alles in goede banen te leiden! Dankjewel aan alle carnavalgangers, het was een super leuk feestje! 

Lees meer
Teambuilding

Teambuilding

Gisterennamiddag was een topmiddag! Onze vriendjes van 2B kregen heel wat lastige opdrachten die ze moesten volbrengen met heel de klas samen. Ze konden niet anders dan hier goed voor samenwerken, rekening houden met elkaar, op elkaar kunnen vertrouwen, samen plannen bedenken, ... Wat hebben ze me versteld doen staan! Onze jongens en meisjes deden het geweldig, ieder op zijn manier! Én ze hebben er nog heel erg van genoten ook!

Lees meer
Weermetingen

Weermetingen

Elk seizoen meten we een weekje of 2 het weer. In de herfst legden we de nadruk op de neerslagmeter. Nu, in de winter, nemen we de windkracht en windrichting er ook bij. Hoe doen we dat? De creatieve breintjes van onze kanjers van 2B wisten daar snel wat oplossingen voor te bedenken. Met een natte vinger in de lucht, met een vlaggetje, met een windhaantje, met een windzak,... Op de foto's kan je onze weermannen en weervrouwen aan het werk zien!

Lees meer
Herfstwandeling

Herfstwandeling

Dinsdag gingen we op (uitgestelde) herfstwandeling naar de Liereman. We werden daar ontvangen door onze (zeer bekende) gids. Zij wist ons heel wat nieuwtjes te vertellen. We vonden nog even tijd om te spelen in het prachtig vernieuwde speelbos en wandelden toen (stevig door) terug naar school.  

Lees meer