Klas 2B

Klas 2B
Tutorlezen

Tutorlezen

Gedurende 5 weken gaan we met 5A tutorlezen. Naast het aanbod van Talent willen we er voor zorgen dat kinderen zin hebben om te lezen. Daarom gaat elke maandagvoormiddag de leesbel om 11.35u. Dit is het tijdstip om onze leeskriebels op te wekken!  

Lees meer
De natuur onder de loep

De natuur onder de loep

Wat hebben we genoten van een heerlijk actieve middag in de Liereman. We namen de natuur onder de loep, gingen op zoek en verwonderden ons over heel wat kleine en grote dingen in het bos! Het speelbos en het avonturenpad werden nog eens goed doorklauterd. En al snel gingen we weer als ongelooflijk flinke stappers terug op weg naar school!  

Lees meer
Teambuilding

Teambuilding

Gisterennamiddag was een topmiddag! Onze vriendjes van 2B kregen heel wat lastige opdrachten die ze moesten volbrengen met heel de klas samen. Ze konden niet anders dan hier goed voor samenwerken, rekening houden met elkaar, op elkaar kunnen vertrouwen, samen plannen bedenken, ... Wat hebben ze me versteld doen staan! Onze jongens en meisjes deden het geweldig, ieder op zijn manier! Én ze hebben er nog heel erg van genoten ook!

Lees meer
Weermetingen

Weermetingen

Elk seizoen meten we een weekje of 2 het weer. In de herfst legden we de nadruk op de neerslagmeter. Nu, in de winter, nemen we de windkracht en windrichting er ook bij. Hoe doen we dat? De creatieve breintjes van onze kanjers van 2B wisten daar snel wat oplossingen voor te bedenken. Met een natte vinger in de lucht, met een vlaggetje, met een windhaantje, met een windzak,... Op de foto's kan je onze weermannen en weervrouwen aan het werk zien!

Lees meer