Jaap Aap

Jaap Aap
Mooimakers!

Mooimakers!

Vandaag gingen we met Jaap Aap de straat op om deze schoon te maken. 
Papiertjes, plastic verpakkingen, sigarettenpeuken, lintjes, kauwgom,
we vonden vanalles voor in onze grote vuilniszak. 
We vroegen ons ook af hoe het toch kon gebeuren dat al dit afval zo op straat terecht komt? 
Voor ons is het duidelijk; vuilnis, meteen in de vuilbak ermee! 

Lees meer

Carnaval!

Ook in het eerste leerjaar werd carnaval uitbundig gevierd! 
Iedereen was prachtig verkleed en we konden de vakantie inzetten met een fijn feestje! 

Lees meer
Hoera, letterfeest!

Hoera, letterfeest!

Vanaf het begin van het schooljaar gingen we ijverig aan de slag met het leren van de letters. In kleine stapjes leerden we vele letters na elkaar. 'ik' was het eerste woordje dat we zelf konden lezen! Maar wauw, wat hebben we ondertussen veel geleerd! Alle letters die we nodig hebben zitten ondertussen in onze rugzak en er wordt flink verder geoefend om ook de meest moeilijke woorden onder de knie te krijgen. Omdat we als echte knappe koppen dus alle letters kennen was het hoog tijd voor: 'Het letterfeest! Om het feest te starten gingen we eerst op zoektocht door het heel het gebouw. 
We verkleden ons met zoveel mogelijk letters  en speelden spelletjes met alle letterballonen. Zoals op elk goed feestje dansten we ook de letters van de hemel! 
En om de leeshonger te stillen waren er letterkoekjes. 

Lees meer
We dansen de hemdendans!

We dansen de hemdendans!

Vandaag probeerden we op muziek een hemdje tot leven te laten komen. 
Het resultaat waren prachtig dansende hemdjes ...
Kijk zelf maar mee! 

Lees meer

Hoekenwerk

Bijna iedere namiddag gaan wij aan de slag met het hoekenwerk. Vooral spelend leren in verschillende hoekjes staat hierbij voorop. De deuren van de 3 klassen gaan open en we kiezen zelf waar we gaan spelen en leren. Iedere week zijn er ook een paar leeuwenopdrachten die wij tot een goed einde moeten volbrengen. We mogen deze zelf inplannen zodat we leren om zelf aan verplichte taakjes te beginnen. Dit vinden we altijd heel leuk!

Lees meer

Het dorp: Oud-Turnhout

In het eerste thema van WO leerden we over onszelf maar gingen we ook verder kijken naar onszelf en de wereld. We leerden over ons land 'België' en zoemden in op het dorp 'Oud-Turnhout'. We gingen zelf ontdekken welke voertuigen we hier allemaal kunnen tegenkomen. Zo zagen we vele auto's, fietsers, wandelaars, maar ook: brommers, bussen, camions en zelfs een tractor! Nadien keken we samen naar het gemeentehuis en vertelden we over de burgemeester.

Lees meer

Sportdag Zilvermeer

Op dinsdag 8 september gingen we op bezoek in het Zilvermeer. In de voormiddag speelden we een leuk Minion-spel met verschillende activiteiten. De namiddag mochten we doorbrengen in de speeltuin en leerden we elkaar nog beter kennen. Wat een leuke dag!

Lees meer