Yvet Vangnet

Yvet Vangnet
Dinosaurussen

Dinosaurussen

Via prentenboeken, video en kringgesprekken kwamen de kleuters heel wat te weten over dinosauriërs. Er werd volop aan rollenspel gedaan met dinosaurussen. In de zandtafel of wereldhoek werden er prachtige dinosauriërseilanden gebouwd. We deden meetoefeningen en bekeken de lengte van een diplodocus, tyranosaurus, … We telden eieren en dinosauriërs, sorteerden ze in 2 groepen: planteneters en vleeseters. De oudsten gingen op zoek naar de benaming van dinosauriërs en stempelden de ontbrekende letters op de juiste plaats.

Lees meer
Hop hop fluo aan de top!

Hop hop fluo aan de top!

Vrijdag vertoefden er vele kleurige kleuters in onze klas. We maakten nadien een wandeling met de hele school in onze fluo-outfit. Allen goed zichtbaar dus. Nadien genoten we van een lekker tasje soep.

Lees meer
De tuin van de walvis

De tuin van de walvis

Een prachtig theaterstuk kregen we te zien van beeldsmederij de Maan uit Mechelen . Live theater met soundtrack , schimmenspel met vele effecten . 

Lees meer
Gezellig samen zijn ...uitkijken naar kerst

Gezellig samen zijn ...uitkijken naar kerst

Het kerstverhaal werd verteld met Simon een herdersjongen als hoofdrol. We probeerden de kleuters gevoelig te maken voor de diepere waarden van het verhaal. Er volgden heel wat intense gesprekken rond: verloren lopen, uitsluiten, elkaar helpen, samen delen, … De waarden van het verhaal werden geactualiseerd naar de leefwereld van de kleuters. De kleuters werden bewust gemaakt van de betekenis van het hele kerstgebeuren.

Lees meer
Eindelijk 6 december!

Eindelijk 6 december!

Er werd elke dag afgeteld naar de komst van de Sint. In de hal werd er een heel decor geknutseld door onze kleuters. We ontdekten er eerst een grote ingepakte doos, daarna kleine doosjes met op iedere doos een klassymbool, een pietenhoed en als laatste een brief met als boodschap dat de inpakpiet verloren was. Pas vrijdagmorgen ontdekten we hem in de grote ingepakte doos samen met de Sint en de andere Pieten. Een spannende week dus!!!

Lees meer