Yvet Vangnet

Yvet Vangnet

Maandag terug naar school

Hallo beste ouders, Jullie kregen vandaag alvast een nieuwsbrief in jullie mailbox. Hierbij nog wat aanvullende informatie. Kleuters kunnen gebracht worden tussen 8.30 u en 9.30 u. Het ophalen is tussen 15.00 u en 16.00 u. Het is van groot belang om drukte aan de schoolpoort te vermijden. Daarom spreiden we het begin-en einduur zoveel mogelijk. Kleuters die een broer of zus in de lagere school hebben, kunnen samen afgezet worden. Gezinnen met enkel kleuters worden zoveel mogelijk tussen 9.00 u en 9.30 u verwacht. Bij het ophalen net hetzelfde: kleuters mogen opgehaald worden met een broer of zus in de lagere school en anders liefst tussen 15.30 u en 16.00 u. Kleuters die 's middags thuis gaan eten, blijven in de namiddag thuis. Onze klas ‘Yvet Vangnet’ is vanaf maandag onze bubbel. Dat wil zeggen dat we heel de dag in onze eigen klas zullen spelen. Nog 3 weken gezellig samen zijn met elkaar. De speeltijden en lunchpauzes (boterhammen worden in de klas gegeten) zullen dus ook verspreid verlopen doorheen de dag. De speelplaats zal opgedeeld zijn in zones zodat we in onze eigen bubbel kunnen spelen. Handhygiëne zal ook in de kleuterklas van belang blijven. Onze kleuters brengen zoals altijd mee: fruitdoos, koekendoos, brooddoos en een (herbruikbare) drinkbus met water. Al deze spullen mogen in de boekentas blijven zitten en hoeven niet in de mand gelegd te worden. Bij het brengen en halen dragen alle ouders een mondmasker. De contacten met de juf zijn kort. Ik kijk er alvast super hard naar uit om terug naar ons klasje te komen en samen met jullie te spelen (en veel handjes te wassen ;-) ). We gaan er samen nog een leuke tijd van maken. Als er nog iets onduidelijk is, mogen jullie ons altijd contacteren. Voor de kleuters die volgend jaar naar het 1ste gaan is er op donderdag 25 juni een oudercontact gepland. Bij de komende nieuwsbrief is er een link om jullie in te schrijven. Juf Martien start de week op maandag en dinsdag. Vanaf woensdag is Juf Karin er weer. Wij kijken er naar uit. Groetjes juf Martien en juf Karin

Opdrachtjes kamelenkrant

De coronamaatregelen zijn verlengd. Wij gaan onze kapoenen nog wat langer moeten missen. Het zou goed zijn als onze oudste kleuters die volgend schooljaar naar het eerste gaan een half uurtje per dag 1 of 2 van onderstaande dingen oefenen. Op onze website bij kamelenkrant staat ook een overzicht hiervan met eventueel een werkblad. https://sites.google.com/view/weetevennietwatdoen/activiteiten/kamelenkrant  schrijfpatronen oefenen op papier met potlood: eeee nnnnn omgekeerde eeeee  memorie met oog op de beginklank van de afbeeldingen: bij het vinden van een paar de beginklank verwoorden om ter snelst 10 dopjes of blokjes of auto's of ... verzamelen door begrippen + 1 en -1, + 2 en -2 , +3 en - 3 te oefenen. Je kan dit doen door het trekken van een kaartje of het gooien met een aangepaste dobbelsteen(zelf eerst te maken dan) Je speelt dit best per 2 en ieder begint met 5 spulletjes. Wie het snelst alle 10 de spulletjes heeft is de winnaar. rij van 10 voorwerpen leggen en de plaats in de rij aanduiden( 2de, laatste, ....): aanwijzen en rekening houdend met leesrichting, van links naar rechts   Veel succes en hopelijk tot snel.   Groetjes juf Martien en juf Karin

Superblij nieuws!

Superblij nieuws!

Het is gebeurd! Op 8 april werd onze Wout grote broer!  Ze heet Anna, weegt 3,260kg en is 48cm lang. Iedereen van de familie is apetrots! Eindelijk kunnen ze genieten van het babygeluk . Het is een echt dotje , zo schattig . Mama en papa top gedaan ! Van harte proficiat en nu volop genieten op jullie roze wolk. Dikke kus aan iedereen.      

Lees meer
Hoi,Hoi

Hoi,Hoi

Hoi, hoi ,schatjes van patatjes, mama's en papa's , wij zwaaien jullie toe vanuit een lege school .Hoe vreemd en raar ! Wij missen onze vrienden van Yvet vangnet .Wat een rare ,woelige tijd . Probeer vooral het veilige gevoel vast te houden en veel te communiceren met elkaar . En weet je niet wat doen ? Of is de structuur een beetje verloren ? Dan geeft de website weet even niet wat doen je wat houvast met nieuwe ideeën,uitdagingen ,opdrachtjes vanuit de kamelenkrant ... Veel leef en leerplezier en zorg goed voor elkaar. Wij kijken er al naar uit om jullie terug te zien . Zwaai,zwaai, juf Karin en juf Martien AAN DE JARIGEN VAN DE MAAND : ANOUAR, LOU ,OSCAR EN CARA, VAN HARTE EEN GELUKKIGE VERJAARDAG!   https://sites.google.com/view/weetevennietwatdoen/home

Heeft het coronavirus ons beet ?

Heeft het coronavirus ons beet ?

Gelukkig niet ,maar al de heisa errond zette onze kls aan tot spel . Mondmaskers , zieken die bij de vleet die ziek werden en verzorgd moesten worden . Ervaringen die ze opdoen en omzetten in spel . Aandachtspunten zoals handen wassen , snuiten in papieren zakdoeken , wat meer afstand nemen van elkaar , drinken uit eigen drinkbus komt de hygiene ten goede . 

Overal cijfers, tellen maar !

Overal cijfers, tellen maar !

He , cijferkaartjes op onze trap ,al springend op naar de 6 . Cijferkaarten in de kring werden uitgedeeld , per twee gingen kls in de juiste volgorde staan . Stippen werden geteld ,cijfers werden herkend . En wat gaat dit al vlot ! Zelfs achteruit tellen lukt ook .

Lees meer
Carnaval: gekke alles dag

Carnaval: gekke alles dag

Wat een originele verschijningen zagen wij deze week in onze klas. Het hoogtepunt voor de meeste kleuters was natuurlijk vrijdag: helemaal verkleed. Super tof om te zien!!! Fijne vakantie. Bij foto's in beeld zie je nog meer sfeerbeelden van deze dag.

Lees meer
Iedereen is anders ,okido

Iedereen is anders ,okido

Met carnaval kruipen we in de huid van iemand anders . Dat betekent dat je ook iemand anders kan en mag zijn . Gekker ,stoerder , dat je toverkracht bezit of juist supersterk bent . Zalig toch !    

Lees meer