Tuur Natuur

Tuur Natuur

Spelen, lachen, ontdekken en nog zoveel meer..

De eerste weken gaan we vooral de 2 klassen, ons tuintje, de 3 juffen en elkaar leren kennen.
De juffen speelden iedere dag toneel over datgene dat we 'fout' zagen verlopen.  Zo leerden de kinderen op een speelse manier de klasafspraken kennen. Ook geven we toneel spelimpulsen, wat kan je doen/spelen in het winkeltje. Hoe gebruik je de materialen in de poppenhoek, enz...
Deze week kwamen er twee kalenders aan bod, de verjaardagskalender en de weekkalender.  We werken de eerste weken ook aan zelfstandigheid: zelf schorten leren aandoen en terughangen, penselen nemen en afwassen. Turnpantoffels zelf leren aandoen enz,... Via kleine dingetjes kun je thuis ook meewerken aan de zelfstandigheid door vb: Je kind zichzelf te laten aankleden. Start eventueel met 1 kledingstuk, laat hen 's morgens en 's avonds zelf de doosjes in en uit de boekentas halen. Als ze iets verloren zijn kun je het hunzelf laten zoeken enz,... Als je kind meer en meer zelfstandig dingen kan gaat hij zich daarbij ook goed voelen. 

Wist je dat:
- je een wit 't shirt mag meebrengen, we maken er een verjaardagscadeautje van.
- je turnpantoffels mag meebrengen met naam op.
- we met 26 vriendjes in onze klas zitten
- juf Lotte op donderdag in de klas komt. Juf Lotte is niet helemaal nieuw voor de kinderen want ze staat op ma, di, woe in de klas van Piet Parkiet.
-we starten 's morgens in de eigen klas maar na het kringmoment gaat de deur van juf Lien/Lotte open en zijn alle hoeken beschikbaar.

Alvast een fijn weekend! Juf Sara

Lees meer
Als we samen gaan kamperen.

Als we samen gaan kamperen.

Als we samen gaan kamperen naar het bos of naar de hei... Bij kamperen hoort kampvuur, bij kampvuur hoort een gitaar. De papa van Illa-Fee kwam gitaar spelen voor de twee klassen. Wat genoten onze kleuters van dat gezellig moment! Dankjewel!

Lees meer

Rikki durft!

De juffen zaten helemaal in hun rol om het verhaal van 'rikki durft' na te spelen! De kleuters keken en genoten!

Lees meer
Wat een fijne speel-smul-ontdek-dag!

Wat een fijne speel-smul-ontdek-dag!

Lieve mama's en papa's, Vandaag gingen we op stap naar de speeltuin. Onze kapoentjes hebben er ongelooflijk van genoten. Er was speelpret voor elk wat wils: glijbanen, zandbak, tol, draaimolens, trampolines,... Er staan extra foto's op de website. Zo kunnen jullie zeker de sfeer goed opsnuiven. Veel kijkplezier! Juf Sara en juf Marijke

Lees meer
Integratieweek met het eerste leerjaar, wat tof zeg!

Integratieweek met het eerste leerjaar, wat tof zeg!

Lieve mama's en papa's Gedurende het hele schooljaar konden onze kleuters al eens proeven van het eerste leerjaar: wie zijn de juffen en de meester, wat leer je daar allemaal, hoe ziet de klas eruit, welke klaspoppen zijn er, is er ook een kring? En deze week was het dan ein-de-lijk zover: de integratieweek met het eerste leerjaar.

Lees meer

Water, vuur, aarde en lucht!

  Voorbije week kwam de turnjuf van Romy langs om samen met Romy turnkunstjes te laten zien. Wat lijkt dat toch zo simpel zo'n radslag. Toen we het zelf eens probeerden bleek dit toch niet simpel te zijn als het er uit zag. Zo werd onze sportweek sportief afgerond. Deze week deed juf Nele haar laatste week stage in onze klas. Vrijdag namen we afscheid van haar. Dankjewel juf Nele! Volgende week: -integratieweek: Deze week hebben we het verhaal van ZOEM voorgelezen. Er ZZZZoemt iets in de klas van pompom en hij gaat op zoek naar wat er zoemt. De blauwtjes gaan drie dagen naar het eerste leerjaar wennen. Terwijl komen de kinderen van het eerste leerjaar met onze geeltjes een hoekenkrantje doen. Dat wordt een boeiende integratieweek. Wist je dat:
4 juni schoolreis is, zie bijlage nieuwsbrief!    

Feest feest feest!!

Feest op onze school! Naar aanleiding van het schoolfeest van zondag hebben we klasdoorbrekend gewerkt met het tweede leerjaar. Zij leerden onze kleuters hoe we een windmolentje konden maken. Wat een leerrijke samenwerking tussen lagere school en kleuterschool.
Woensdag was de sportdag een topdag. De kleuters konden genieten van allerlei spelen zoals hocky, zaklopen, parachutespel,...
Volgende week komt de sportjuf van Romy enkele sportoefeningen tonen, we zijn alvast benieuwd. 

Ook werken we volgende week al een beetje toe naar het schoolfeest...een schuimmachine en een supergrote zeepbel gaan we alvast uittesten deze week. Hopelijk kunnen we jullie allemaal welkom heten op ons superleuk schoolfeest nu zondag! Er staat zeker en vast heel wat leuks op de planning! Hopelijk tot dan! groetjes juf Marijke en juf Sara

We zetten Thomas in de bloemetjes en.. mmm, lekkere fruit(saté)sla

We zetten Thomas in de bloemetjes en.. mmm, lekkere fruit(saté)sla

Dag lieve mama's en papa's Afgelopen vrijdag vierde Thomas zijn zesde verjaardag. Maandag vierden we feest voor hem en ontdekten we welke schatten hij in onze verjaardagskoffer had gestopt. We doken de letterwereld in en zetten de letter 's' centraal. We gingen volop op zoek naar woorden met de letter 's'. Ruben deed zelfs speciaal zijn 'Stormtrooper' t-shirt aan!

Lees meer
Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Delta's sleepover

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Delta's sleepover

Dag mama's en papa's Een grote kans dat onze oudste kapoentjes uitgeteld mee naar huis gingen deze namiddag. Een echte sleepover, met z'n allen in de turnzaal: kleuters en juffen door elkaar en tientallen knuffels die 's nachts de wacht hielden. Je kan je al wel wat inbeelden wat voor leuke momenten wij beleefd hebben.

Lees meer