Tuur Natuur

Tuur Natuur
Herfst

Herfst

In deze korte week gebeurde er heel wat: -We vierden de verjaardag van Ianna en Jasmien. - We knutselden verder aan de grootouderscadeautjes, sommigen kunnen echt niet meer wachten tot woensdag. Ze kijken er zo hard naar uit om alle lieve grootouders te ontvangen. -Op donderdag was er een integratiespel samen met het eerste leerjaar. In groepjes deden we herfstactiviteiten. -Op vrijdag gingen we naar de bib en deden we er allerlei spelletjes om de bib te leren kennen.

Tijl bracht 'Helikopterkes' (van de Esdoorn) mee en we probeerden deze van heel hoog naar beneden te laten vallen, wat een herfstplezier! Ook deden we een leuk herfstspel met 'Pluimstaart'.

Weetjes:
- We delen geen vriendenboeken of uitnodigingen voor een verjaardag meer uit in de klas. Dit doen we omdat we vaak veel verdriet zien bij de kinderen die geen vriendenboek krijgen of geen uitnodiging krijgen. Jullie hebben de adressenlijst ontvangen en op deze manier kan je iedereen van de klas bereiken.

Volgende week sijpelt de herfst er nog tussendoor maar staat er ook weer heel wat op de planning:
- woensdag grootoudersdag.
- Donderdag gaan de kleuters naar een toneel kijken en is het in de namiddag opendeurtje. Fijn weekend!

De juffen

Lees meer
Wie heeft er een huisdier?

Wie heeft er een huisdier?

Welke huisdieren hebben we en welk huisdier hebben we het meest? We maakten een tabel en zo konden we goed zien welk huisdier de meeste streepjes had. De kip was de winnaar!

Lees meer
Is het nu straFdag of StraPdag?

Is het nu straFdag of StraPdag?

Vandaag was het strapdag, maar een kleuter van onze klas dacht dat het 'straFdag' was :-)
De meeste kleuters waren vandaag te voet of met de fiets, goed gedaan, Bravo! 

Deze week deden we in onze kring heel wat ritmespelletjes. Aan de hand van pictogrammen maakten we een volgorde en probeerden we deze volgorde in een ritme te klappen. Leuk om te zien wie er ritmegevoelig is. De juffen speelden weer een toneeltje. Deze keer in onze winkel. "Ik wil graag een aardbei EN een banaan, maar GEEN boterham." Boodschappenlijstjes werden gemaakt en gebruikt in onze winkel. Aan de hand van deze boodschappenlijstjes leren kleuters gericht vragen stellen. Wist je dat:
-We twee weken rond het thema huisdieren gaan werken?
Wie er thuis een huisdier heeft en er graag mee op bezoek komt, mag dit met de juf inplannen.
-We schilderen ook nog verder aan onze verjaardags- T-shirten. Sommigen mogen deze nog binnenbrengen. Alvast een fijn weekend, 
Tot dinsdag!

Juf Sara 

Lees meer
Bouwen, knippen, schilderen, glitter, winkelen, losse stukjes, blote voetenpad,..

Bouwen, knippen, schilderen, glitter, winkelen, losse stukjes, blote voetenpad,..

Bouwen, knippen, schilderen, losse stukjes, blote voetenpad,...enzovoorts. Kleuters hebben erg betrokken spel in de klassen en de tuin, dat is fijn om te zien. Zo kunnen we stilletjes starten met het knippen en beschilderen van onze kronen. Sommigen maakten scherpe punten aan hun kroon, anderen kleine haaietanden of golfjes. We stempelden met ballonnen en verfden met verfrollers. En als afwerking veel glitter!! Wat leuk om te doen!  Heppie kwam deze week veel vertellen over speelplaatsconflictjes. Wat fijn dat we deze opgelost krijgen met hulp van Heppie. De gevoelens blij/bang/boos/verdrietig kwamen deze week veel aan bod.
We verkenden verder onze hoeken en hun hoeksymbolen. Wist je dat:
- we op dinsdag en donderdag gaan turnen.
- dinsdag de klasfoto wordt getrokken.
- Jullie allemaal een stoffen zak/ heen en weer tasje van Delta of een plastic zak mogen meebrengen naar de klas? Daar stoppen we de post van vrijdag in.
- Juf Karin iedere maandagvoormiddag ons extra komt helpen in de klas.
- Juf Lotte op donderdag in de klas komt en zij rond schrijfdans en muziek veel zal werken.
- De kinderen die buiten een kapstokje hadden naar binnen verhuisd zijn. Er komen binnenkort extra kapstokjes onderaan de jassen om de boekentassen aan te hangen. Zo kunnen er meerdere jassen aan 1 kapstok.

Een fijn weekend!
Tot maandag Juf Sara

Lees meer