Tuur Natuur

Tuur Natuur
Bijna Kerstmis!

Bijna Kerstmis!

  Het is bijna Kerstmis. We versierden samen met de kinderen de kerstboom en het is een echte kinderkerstboom geworden. Vol vewondering kijken ze naar de lichtjes en de mooie versieringen. De kleuters zijn ook volop bezig om zelf nog versieringen bij te maken om in de boom te hangen. Iedere ochtend maken we het even stil met de klankschaal en steken we de kaarsjes van de advendskrans aan. We staan stil bij wat Kerstmis is en praten over vrede en over Jezus. Hoe kunnen wij mee zorgen voor een beetje vrede? Samen delen, samen afspraken maken, lief zijn voor elkaar en naar elkaars verhaal luisteren. De kleuters komen op heel wat ideeën om mee hun best te doen.
Deze week wordt er veel geknutseld aan de nieuwjaarsbrief. 

Meebrengen maandag!!: Een grote zak voor de 'wensboom' in te stoppen.
Volgende week:  Maandag: Feest voor Mie haar verjaardag!  Donderdag feest voor Tijl Vrijdag: Kerstfeestje in de klas.   Geniet nog van de eerste sneeuwvlokjes! Fijn weekend!      

Lees meer
De sint is in het land!

De sint is in het land!

Joepie de Sint is in het land! Overal is er nu wel wat te doen rond de Sint. Het is een fijne en gezellige periode, maar voor sommige kinderen ook een hele spannende periode vol indrukken. Daarom is het belangrijk dat de kinderen alle ruimte en tijd krijgen om die indrukken te verwerken in hun spel. - Er werd heel wat rollenspel gespeeld in de stoomboot.
- De klimpieten konden zich uitleven in het klimmen op de ladder en het vullen van de zakken.
- De pakjespieten oefenden zich in het inpakken van cadeautjes. Niet gemakkelijk en soms ook frustrerend als het papier net wat te klein geknipt is voor het cadautje dat ingepakt moet worden. De kinderen leren hierbij ook oplossingsgericht denken: gewoon een ander stukje papier erbij kleven? Of helemaal opnieuw beginnen? Of...? Wie kiest welke oplossing? - Onze boot in onze klas was overbemand met Pieten en daarom maakten we in onze tuin ook een grote pakjesboot. Daar was nog extra ruimte voor heel wat pieten die zich wilden uitleven in hun sint-spel.
- We deden een crea-techniek met houtskool en maakten veeg-tekeningen.
- we knutselden mijters en zwarte pietenhoeden.

We leerden een nieuw vingerversje over '5 zwarte pietjes' en mochten voor  1 keertje op onze vingers laten tekenen door de juf. Enkel voor het versje :-)!

Donderdag ontdekten we in De Wissel een ontbijttafel met gouden bestek en S en P op de borden. Het raadsel is nog niet bekend maar het vermoeden is groot dat de Sint hier 's morgens met zijn Pieten komt ontbijten.
We zijn alvast benieuwd hoe dit volgende week verder loopt. Donderdag komt de Sint op bezoek. We tellen met onze aftelkalender af hoeveel dagen we nog moeten slapen voor de Sint op school komt.

Nog een fijn weekend!

Lees meer
Schoenen en dozen

Schoenen en dozen

Onze schoenenwinkel ging open er werden heel wat schoenen gekocht.
De dozen werden gebruikt om hoge torens mee te bouwen. We hadden zelfs een ladder nodig om alle dozen op elkaar te kunnen stapelen!
En de doos van Lucas toverden we om in een 'echte' stoomboot, dat gaat leuk worden volgende week!
Juf Lotte deed deze week schrijfdans met de blauwtjes en juf Myrthe maakte het in onze kring supergezellig met een grote matras en kussentjes om onze boekenhoek eens extra in de kijker te zetten.
Volgende week:
Thema Sint!
Fijn weekend!

Lees meer
Knutselen voor de warmste week!

Knutselen voor de warmste week!

Deze week knutselden we al voor de warmste week. De sponsortocht voor 'feestvarken' gaat door op 19 december. Voor iedereen die sponsort hebben we een kaartje met veel warmte gemaakt.

Deze maand staan de axen van de uil en de schildpad in de kijker. Elke dag gaat er een uilenzakje met een kleuter mee naar huis. Daar mag je iets in stoppen en de uil houdt dat geheim. De anderen stellen vragen en proberen te weten te komen wat het is door te voelen of vragen te stellen. We zijn alvast benieuwd wie er goed geheimpjes kan bewaren.
In onze klas is een schildpadkaartje en schildpadhoekje gemaakt in de kring. Wie zich eventjes onzeker voelt, twijfelt wat hij/zij wil kiezen, niet weet wat te doen kan dit kaartje omhangen en in de schildpad 'ax' kruipen. 


Volgende week:
- Komen de sintspulletjes al stilletjes piepen in onze klas. 
- Juf Myrthe komt maandag en dinsdag in onze klas meedoen. Ze is een eerstejaarsstudente in de opleiding kleuterjuf.
Meebrengen:
-Jullie mogen schoendozen meebrengen. (Moet niet...enkel als je er toevallig thuis hebt.) Wie heeft er thuis een grote kartonnen doos om een boot van te knutselen?
-Iedereen mag 1 paar schoenen meebrengen naar de klas die 2 weken in onze klas mogen blijven. We gaan een schoenenwinkel maken. Oude schoenen, versleten schoenen, sandalen die je nu niet draagt...  Fijn weekend!

Lees meer