Tuur Natuur

Tuur Natuur

Verkeersweek

Volgende week is het verkeersweek. Maandag krijgen we bezoek van de politie, wat spannend! Spulletjes rond de politie mogen gerust mee naar de klas.
Sam de verkeersslang verzamelt stipjes. Kleuters kunnen een stip verdienen als ze met de fiets of te voet naar school komen.
Donderdag gaan we een fietsparcours doen op de speelplaats met hun eigen fiets. Hun fiets mogen ze donderdagochtend klaarzetten onder de openluchtklas tov de zandbak. Fijn weekend!

Lees meer
Integratieweek

Integratieweek

Hiep hiep hoera voor jarige Lise, ze werd donderdag 6 jaar!

Deze week konden zowel onze blauwtjes als onze geeltjes genieten van een boeiende integratieweek. De blauwtjes gingen voor het eerst in een werkboekje werken in het eerste leerjaar en de geeltjes werkten aan een hoekenkrantje samen met de kinderen uit het eerste leerjaar.
Voor het moederdagcadeautje deden we deze technieken: schilderen op een doek en het mengen van ingredienten tot een scrub. Lieve mama's leg jezelf maar eens lekker in de watten met deze overheerlijke zelfgemaakte scrub. Ingredienten: Cocosolie, kaneel, honing, bruine suiker en vanille. Ondertussen werken we deze week ook nog rond letters. We vormen van speeldeeg de letters van onze naam en daarna werken we ze creatief af. We zochten ook allerlei voorwerpen met de letter M van mama. Maan, Merel, Muziekinstrumentje, Muis,...kleuters vonden heel wat voorwerpen in de klas.

Volgende week komt juf Myrthe een hele week en gaat ze werken rond het boek 'verkeerde sokken'.

Meebrengen: Iedereen mag twee verschillende sokken meebrengen.
Woensdag: Sportdag op de Hoogt. Gemakkelijke schoenen die ze zelf aan en uit krijgen. Fruitje zoals anders meebrengen. Water krijgen we in de sporthal.
Fijn weekend en alvast een fijne-zalige-geniet-scrub moederdag!      

Lees meer
Juf Myrthe

Juf Myrthe

Juf Myrthe stond maandag en dinsdag weer in de klas. Ze werkte rond de axendieren ter voorbereiding op het schoolfeest. In de week van 13 mei neemt ze een volledige week over en dan zit haar stageperiode er op.
Maandag vierden we Jonas zijn verjaardag en ik mocht meeblazen! Hiep hiep hoera lieve vriend wat een leuke dag om op te verjaren :-)

We zijn volop aan het knutselen voor moederdag en daar werken we volgende week nog aan verder.
Volgende week is het ook integratieweek. Dat wil zeggen dat onze blauwtjes op maandag, dinsdag en donderdag een momentje naar het eerste leerjaar gaan. Ze gaan er op zoek naar de letter Z van Zoem. Juf Hannelore kwam deze week al het verhaal van Zoem vertellen aan onze blauwtjes. Het vervolg krijgen ze volgende week te horen. Ze kunnen de juffen en de klasruimte al stilletjes aan leren kennen. De kinderen van het eerste leerjaar komen samen met onze geeltjes een hoekenkrant in de klas doen. Hierin staan allerlei opdrachtjes die ze die week gaan doorlopen.   Tot morgen!

Lees meer
Fiere pauw

Fiere pauw

Als een fiere pauw mogen we bovenop de bank gaan staan en vertellen over de paasvakantie.

Lees meer
Juf Myrthe

Juf Myrthe

Deze week werden onze kleuters lekker in de watten gelegd door heel wat uitdagende activiteiten begeleid door juf Myrthe. Ze konden experimenteren met gips en knutselden een groot ei. Er werd geëxperimenteerd met echte maïs en stro in de klas. Een waarneming rond kuikentjes viel ook erg in de smaak.
Maandag genoten we van een heerlijk stukje theater en schimmenspel.
Vrijdag gingen we naar de bib en daar deden we opdrachtjes rond vriendschap, we ontleenden ook nieuwe boekjes. We oefenden ons weer in het verkeer... 10 op 10 voor onze kleuters, flink gestapt!
Vandaag genoten we van het kraantje dat op school heen en weer reed, heel wat supporters hingen aan de dranghekken. Sommigen maakten een tekening van de kraan, anderen bleven gedurende een hele tijd kijken naar de werken op onze speelplaats. Er gaan er na vandaag later heel wat werkman/vrouw worden :-)


Woensdag mag iedere kleuter een hard gekookt ei meebrengen.
Alvast een fijn weekend!


Lees meer
Stt niet storen

Stt niet storen

Niet storen,
een beetje stilte graag. Het is papa's feest vandaag. 
Hup-hop op kousevoetjes lopen,
deur voorzichtig zachtjes open
Even piepen, even gluren
en dan opgelet, ik wip en spring op zijn bed
Hiep hiep hoera!
Dag feest papa! Ik tover uit mijn mond,
zeven zoete zoenen met een strik errond.

Geert de Kockere

Lees meer
Een knotsgekke carnavalsweek!

Een knotsgekke carnavalsweek!

Gelukkig hielden we een hele week een knotsgekke carnavalsweek. Want vrijdag waren er een paar vriendjes ziek en zo hebben ze toch een beetje carnaval kunnen vieren. Op 'gekke brillendag' hebben we een wedstrijd gehouden. We hebben geturfd wie welke bril het allergekst vond. De bril van Mie was de winnaar!  De zon straalde die week en we speelden het tel-spel Halli-Galli buiten. We speelden ook 3,2,1, piano...en telden dus achterstevoren en stapten achteruit. We schreven onze namen achterstevoren en daar moesten we erg hard om lachen. Er werden ook heerlijke zandtaartjes gebakken met chocoladesnoepjes er bovenop door Elise, Felix en Leo. Echte koks in wording! Er werden regenboogschilderijen gemaakt en sommigen maakten een vleermuizenmasker. En vrijdag was het dan zover en vierden we carnaval op de rode loper met als afsluiter een carnavalbal!

Lees meer