Tuur Natuur

Tuur Natuur
Stt niet storen

Stt niet storen

Niet storen,
een beetje stilte graag. Het is papa's feest vandaag. 
Hup-hop op kousevoetjes lopen,
deur voorzichtig zachtjes open
Even piepen, even gluren
en dan opgelet, ik wip en spring op zijn bed
Hiep hiep hoera!
Dag feest papa! Ik tover uit mijn mond,
zeven zoete zoenen met een strik errond.

Geert de Kockere

Lees meer
Een knotsgekke carnavalsweek!

Een knotsgekke carnavalsweek!

Gelukkig hielden we een hele week een knotsgekke carnavalsweek. Want vrijdag waren er een paar vriendjes ziek en zo hebben ze toch een beetje carnaval kunnen vieren. Op 'gekke brillendag' hebben we een wedstrijd gehouden. We hebben geturfd wie welke bril het allergekst vond. De bril van Mie was de winnaar!  De zon straalde die week en we speelden het tel-spel Halli-Galli buiten. We speelden ook 3,2,1, piano...en telden dus achterstevoren en stapten achteruit. We schreven onze namen achterstevoren en daar moesten we erg hard om lachen. Er werden ook heerlijke zandtaartjes gebakken met chocoladesnoepjes er bovenop door Elise, Felix en Leo. Echte koks in wording! Er werden regenboogschilderijen gemaakt en sommigen maakten een vleermuizenmasker. En vrijdag was het dan zover en vierden we carnaval op de rode loper met als afsluiter een carnavalbal!

Lees meer
'Stel je nu eens voor een dino in je huis...'

'Stel je nu eens voor een dino in je huis...'

Stel je nu eens voor: een dino in je huis...
We leerden deze week een nieuw dinolied aan. We vergeleken de meegebrachte dino's en al snel konden we ze sorteren per soort. Van groot naar klein. Planteners en vleeseters bij elkaar. ...
De juffen speelden woensdag toneel voor de 2 klassen. In het toneel leerden we wat een archeoloog doet. We leerden ook hoe groot een dinotand is en zijn pootafdruk is indrukwekkend groot als we die vergelijken met onze eigen voet.

Lees meer