Tuur Natuur

Tuur Natuur

Verbondenheid

Deze week werkten we toe naar een week vol verbondenheid met heel de school. Maandagochtend werd ik overspoeld met lieve tekeningen, knuffels en knutselfrulletjes. Dankjewel lieve vriendjes voor het fijne weerzien!

We werkten rond het boek 'Coco kan het'. Coco is een kleine vogel die niet durft vliegen. Zijn mama helpt hem tot hij uiteindelijk wel durft. We praatten deze week over wat we wel en niet goed durven. Waar we soms bang voor zijn maar als we het toch doen het niet zo eng is.
Ons letterdoosje doet zijn ronde. Die dag heb je een beetje huiswerk en mag je thuis een voorwerp met die letter die in het doosje staat zoeken. Je mag je kind mee helpen een raadsel te verzinnen dat hij/zij in de klas mag vertellen in de kring. Het doosje moet wel dichtblijven, het is een geheim voor de andere kinderen. 

We knutselden een coco'tje en vrijdag gingen we de 4 uitdagingen aan om verbondenheid met de groep te creeëren. Het eerste puzzelstukje verdienden we omdat we in de kring zo fijn naar elkaar konden luisteren. Het tweede puzzelstukje verdienden we om met heel de groep en zelfs met de twee klassen samen van de banden in onze tuin een vierkant te vormen. Dat was niet gemakkelijk en vroeg heel wat samenwerking. Maar iedereen zijn hulp hadden we nodig! Het derde puzzelstukje werd verdiend door allemaal 2 blauwe voorwerpen te zoeken. De 4de uitdaging was om samen het spel 'vosje vosje hoe laat is het' te spelen. De kinderen genoten van samen te werken, van samen de uitdagingen aan te gaan en we verdienden uiteindelijk de 4 puzzelstukjes, joepie!

Volgende periode werken we rond de brandweer. Wie boekjes of toonmateriaal rond dit thema heeft mag dit altijd meebrengen. Fijn weekend allemaal!  

Carnaval

Deze week stond in het teken van carnaval. We kwamen naar school met gekke schoenen, gekke haren, gekke brillen en gekke hoeden. Maar het hoogtepunt was toch op vrijdag, de dag dat we verkleed naar school mochten komen.

Lees meer

Fluo op en top!

Fluokronen, fluoringen, fluo-oorbellen, fluo overal!

We testten vrijdag wat het effect was van de fluo in onze klas. We maakten het donker en schenen met een zaklamp. Het werd heel snel duidelijk al wat fluo was gaf veel licht! Het effect en belang van fluo in het donker is zeker en vast binnengekomen!!
We werkten deze week aan de liggende acht. We zetten een kruis en doen deze beweging met onze schrijfhand, met twee handen en zelfs met onze 'verkeerde' schrijfhand. Dit oefenen we als voorbereiding op het vlot en vloeiend leren schrijven.

Vrijdag hebben we de dag afgesloten met een toneel. De juffen speelden een toneel over een 'archeoloog'. Dit is de start voor ons dino project dat de komende weken centraal staat. 

Lees meer

Een fijn 2021!

Hiep hiep hoera voor Chloé, zij werd als laatste 4 jaar in onze klas!
We zijn deze week terug rustig opgestart. Allemaal blij om elkaar weer te zien. De oudercontacten zijn ook voorbij, fijn dat we elkaar gesproken en gehoord hebben. 
We hebben deze week ook goed ingezet op onze schrijfmethode 'krullenbol'. We deden vouwoefeningen voor de fijne motoriek. We maakten 'de muis' van krullenbol en oefenden zo op onze pengreep. 
Volgende week vrijdag is het fluodag. Dan mag je je kind zoveel mogelijk fluo aandoen! We willen die dag fluo in de kijker zetten, doen jullie mee?

Juf Doortje, onze stagiaire die binnen 2 weken komt is op zoek naar nog 14 dozen van hello fresh. Is er iemand die deze mee willen sparen voor binnen 2 weken? Alvast dankjewel!

Tot morgen!

Lees meer