Tuur Natuur

Tuur Natuur

Fluo op en top!

Fluokronen, fluoringen, fluo-oorbellen, fluo overal!

We testten vrijdag wat het effect was van de fluo in onze klas. We maakten het donker en schenen met een zaklamp. Het werd heel snel duidelijk al wat fluo was gaf veel licht! Het effect en belang van fluo in het donker is zeker en vast binnengekomen!!
We werkten deze week aan de liggende acht. We zetten een kruis en doen deze beweging met onze schrijfhand, met twee handen en zelfs met onze 'verkeerde' schrijfhand. Dit oefenen we als voorbereiding op het vlot en vloeiend leren schrijven.

Vrijdag hebben we de dag afgesloten met een toneel. De juffen speelden een toneel over een 'archeoloog'. Dit is de start voor ons dino project dat de komende weken centraal staat. 

Lees meer

Een fijn 2021!

Hiep hiep hoera voor Chloé, zij werd als laatste 4 jaar in onze klas!
We zijn deze week terug rustig opgestart. Allemaal blij om elkaar weer te zien. De oudercontacten zijn ook voorbij, fijn dat we elkaar gesproken en gehoord hebben. 
We hebben deze week ook goed ingezet op onze schrijfmethode 'krullenbol'. We deden vouwoefeningen voor de fijne motoriek. We maakten 'de muis' van krullenbol en oefenden zo op onze pengreep. 
Volgende week vrijdag is het fluodag. Dan mag je je kind zoveel mogelijk fluo aandoen! We willen die dag fluo in de kijker zetten, doen jullie mee?

Juf Doortje, onze stagiaire die binnen 2 weken komt is op zoek naar nog 14 dozen van hello fresh. Is er iemand die deze mee willen sparen voor binnen 2 weken? Alvast dankjewel!

Tot morgen!

Lees meer

Oudercontacten

Lieve ouders, Wie een telefonisch oudercontact gevraagd heeft bel ik met een anonieme nummer op rond het afgesproken tijdstip. Voor de ouders die gekozen hebben om te videobellen ga ik als er iets misloopt u ook telefonisch bellen met een anonieme nummer om alsnog het oudercontact te kunnen doen.

De beste wensen nog voor 2021, 

Tot maandag!

Kerstgezellig!

Jouw wens voor 2021? Bij heel wat lieve vriendjes van onze klas is hun wens een feestje met hun vriendjes. En daar zorgden we voor dat we met de klas een fijn feestje met gezellige en warme momenten hadden. 

Lees meer

Kerst

Er wordt volop gewerkt aan onze nieuwjaarsbrieven maar we houden het nog even als verrassing! Denken jullie er nog aan dat als de kerstkaartjes niet terug bezorgd worden, deze aangerekend worden? Maandag is de uiterste datum. Fijn weekend! 

Lees meer

Sint en piet

Sint stuurde ons een filmpje dat hij niet op school kon komen dit jaar. Hij vertelde ons dat zijn huis hier niet zo mooi is. Daarom gingen we aan de slag om een kunstig behang te maken voor Sint zijn huis. We maakten een kunstwerk in de vorm van allemaal ruitjes. Hopelijk is de Sint er blij mee.
Ook maakten we mooie tekeningen die we gingen posten op de Sintbrievenbus. We kwamen aan bij de brievenbus aan de bibliotheek. Maar daar hing geen baard en mijter aan. Dat was dus de verkeerde brievenbus. We moesten verder op zoek naar de juiste. We stapten naar het dorp en daar vonden we bij de post de echte sint brievenbus, wat een geluk dat we juiste brievenbus gevonden hadden. En wat een flinke stappers hebben wij al in onze klas, bravo!

Juf Lien en juf Sara deden een toneel over de spiekpietjes. Iedere keer verstopte Piet zich en Sint maar zoeken. Ook in onze klassen verstopten we de spiekpietjes en de andere klas mocht deze komen zoeken. We deden heel wat spelletjes met de spiekpietjes rond taal en wiskunde.
De letter M kwam deze week aan bod naar aanleiding van het versje 'minipiet'. We leerden woordjes Sint en Piet schrijven en herkennen. We deden van onze schrijfmethode 'krullenbol' heel wat voorbereidende schrijfoefeningen zoals lijnen maken zonder je hand op te heffen. Stoppen en starten met je potlood. Links en rechts kwam aan bod. De krulletjes van de baard van Sint maken was ook niet zo eenvoudig. Met twee wijsvingers tegelijk kleine cirkeltjes maken was een hele uitdaging. We tekenden Sint zijn gezicht op de lichtbak en we hadden het over speelgoed van vroeger en nu. 

Jullie hebben vrijdag het briefje van de oudercontacten meegekregen tussen de post. Er zijn nog enkele kinderen zonder postzak, brengen jullie deze mee naar school. Het mag een eigen zak zijn met naam op.  Volgende week beginnen we aan onze nieuwjaarsbrieven, maar we onze uiltjes houden de brief nog eventjes geheim...ssttt... Fijne zondag!  

Lees meer

Feest!

Als de herfst is gekomen en de regen heel hard spetst de vogels op vakantie gaan naar spanje waait de wind tegen de bomen  blaadjes vallen op de grond groen rood bruin en soms oranje  

Lees meer