Tuur Natuur

Tuur Natuur

Paasvakantie

Dag Lieve vriendjes,   Ondertussen moeten we elkaar al een hele tijd missen. Hopelijk vinden jullie op de link die ik doorstuurde heel wat leuks om te doen of verzint jullie mama/papa/broer of zus of misschien wel jijzelf leuke dingen. We leren wel creatief zijn met weinig in deze speciale tijd.
Via deze weg stuur ik nog drie dikke zoentjes voor Matthijs want die was vorige week jarig! Hieperdepiep hoera voor Matthijs! We vieren jouw verjaardag zo snel als we terug naar school kunnen!
Jullie ontvangen van mij binnenkort nog een klasmailadres waar jullie met vragen terecht kunnen. Zolang dit nog niet in orde is kunnenjullie bij vragen mij mailen naar mijn persoonlijk adres: saarhendrickx@hotmail.com

Voor de oudste kleuters staat er een rubriekje 'kamelenkrant' op de site. Daar vinden jullie per maand leerrijke opdrachtjes die jullie kind een goede voorbereiding geeft op het eerste leerjaar.  De jongste kleuters van onze klas kunnen onder de andere rubriekjes 'grove motoriek', 'fijne motoriek' ook leuke dingen vinden. Maar voor deze leeftijd zijn klimmen, klauteren, gezelschapsspelletjes spelen, zoekboeken, memory,...ook hele leerzame dingen. Dikke knuffeltjes van de juffen!

Coronatijden

Beste ouders,   tijdens deze drukke coronatijden zullen jullie al wel heel wat aan jullie hoofd hebben. Misschien zoek je wat materiaal om je kind bezig te houden, misschien niet. Een vaste dagplanning of een activiteit op een vast tijdstip kan voor veel kinderen al een fijne houvast bieden om deze woelige periode door te komen. En als het voor de kinderen vlot loopt, loopt het voor de mama's en de papa's die thuis zijn ook al een pak vlotter hé ;-) Via onderstaande link kunnen jullie heel wat tips vinden. Veel succes ermee. Maar vooral: zorg goed voor elkaar! lieve groetjes,   juf Lotte en juf Sara   sites.google.com/view/weetevennietwatdoen/home

Website met educatieve spelletjes, uitdagingen

Lieve kapoenen en ouders, We hebben samen met de oudste stamgroep een website gemaakt met educatieve spelletjes, uitdagingen,.... . Deze gaat ook elke week aangepast worden met nieuwe leuke dingen. Het zijn geen moetjes, maar het zijn ideetjes. Ideetjes die jullie kunnen gebruiken om eventueel je kleuter uit te dagen tijdens deze lange dagen thuis. Zo zijn we een klein beetje bezig met digitaal kleuteronderwijs. Wij hopen elkaar zo snel mogelijk terug te zien, want we missen onze kapoenen!!! Hierbij de link:  https://sites.google.com/view/weetevennietwatdoen/home   Lieve Groetjes Juf Sara en juf Lotte

Letters en cijfers

Deze week hebben we heel wat gewerkt met allerlei meetinstrumenten. Een lintmeter om de omtrek van je benen te meten, een vouwmeter, een oprolmeter,...We maten elkaar, de kasten, de banken,...
De juffen volgden een navorming rond Krullenbol. Hier leerden we hoe belangrijk het is dat kleuters lijnen leren trekken van punt naar punt. Op tijd kunnen stoppen in het midden van het punt en weer vertrekken met 'schrijven' zonder je hand eerst op te heffen. Dit oefenden we deze week en gaan we nog meer oefenen. We kleefden papier op de onderkant van de tafel en probeerden onder de tafel te tekenen op het papier. Dit is van belang voor onze armspieren i.vm. schrijven. Allemaal oefeningen als voorbereiding op het latere soepel en vlot leren schrijven.  

Lees meer

Recyclagepark

Ten afval! We hadden deze week nog eens extra aandacht op het sorteren van papier, plastic, fruitafval,...
Vrijdag gingen we op uitstap naar het recyclagepark. We konden in de verschillende containers zien hoe het afval gesorteerd werd per container. De parkwachter vertelde ons ook wat er met de containers gebeurt. Bij de meeste containers kunnen we het afval nog recycleren en er iets herbruikbaars van maken. Er is ook 1 container met gevaarlijk afval. Dat konden we zien aan de grote plastiek die er in hing. We stapten zelf heen en terug naar het recyclagepark, een dikke duim voor onze flinke stappers! We mochten ook een keertje in een container gaan staan en de kleuters waren onder de indruk van een vrachtwagen die een container kwam laden en lossen.
Naar aanleiding van het boek 'plasticsoep' creëerde iedereen zijn eigen walvis met plasticsoep in zee!  Op donderdag werden we verdeeld over de 5 oudste klassen en konden kleuters genieten van een activiteit rond en met afval. In onze klas werkten we rond magneten.

Volgende week vrijdag is het carnavalfeest. Maandag starten we weer met een toneel van onze koning.
Naar aanloop daarvan mogen de kleuters  op maandag: gekke sokken en schoenen aandoen op dinsdag: gekke haren op woensdag: gekke brillen op donderdag: gekke hoeden op vrijdag: Carnaval Fijn weekend!  

Lees meer
Ten afval!

Ten afval!

Afval, afval en nog eens afval! Wat moeten we ermee? Hoe houden we alles netjes? En wie was de prinses in onze school?

Lees meer

Thema afval!

' We gaan naar de maan, als je mee wil er is plaats genoeg we blijven weg tot morgenvroeg!'

Lees meer