Tuur Natuur

Tuur Natuur

Pauw en wasbeer

De laatste axendieren, pauw en wasbeer kwamen aan bod. In het toneeltje van de juffen werd het al snel duidelijk dat de pauw supertrots was op alles wat hij deed. Hij wilde gezien worden en stond graag op het podium. Gelukkig was er de wasbeer die graag dikke duimen uitdeelt aan de pauw.

Als we iemand in een bepaalde ax zien delen we axenkaartjes uit. De kinderen zijn er supertrots op en leren zo de axendieren bij een bepaalde situatie plaatsen. 
Ook met de oudercontacten bespreken we in welke ax jouw zoon/dochter zich vaak bevindt. 
Je kan dit ook altijd zelf eens toesten bij je kind in welke ax dat hij zelf vindt dat hij/zij vaak zit.

We bakten appelflapjes, grimeerden onze in onze lievelingsax, we knutselden pauwtjes en deden een oefening rond leeuw-kameel.
De leeuw tekende eerst iets en de kameel tekende dit na.

Volgende week werken we rond de herfst. Wie thuis herfstvruchten/blaadjes heeft mag deze mee naar school brengen voor onze herfsttafel. We leerden deze week ook nog een fijn herfstliedje aan.
Woensdag zijn we uitgenodigd voor een bezoekje in de bibliotheek. Fijn weekend!

Lees meer

Woe de wind waait door de bomen!

Woe de wind waait door de bomen woe ik hoor hem dichter komen plof daar valt een appel neer plof een appel nog een keer windje windje waai maar door ik zal wel de appels rapen hoor!  

Lees meer

STRAPDAG vrijdag 18/9

Vrijdag 18/9 is het ook strapdag! De kinderen mogen dan al trappend of stappend naar school komen met versierde schoenen!!
We zijn alvast benieuwd!!