Tuur Natuur

Tuur Natuur

Fluo aan tijd om op stap te gaan!

Het waaide deze week en dat was leuk om mee te starten maandag! We ontdekten de wind door een plastieken zak aan een stok te knopen. We ontdekten wat windrichting inhoudt en tekenden pijlen naar welke kant de wind gaat.
We knutselden windmolentjes.
Dinsdag gingen we naar een toneel over afval. Wat een mooie boodschap werd daar gebracht. Het schimmenspel was prachtig! Verder werkten we nog rond pijlen. We leerden pijlen tekenen, deden een pijlentocht en vonden zo de schat. We knutselden een vertelklok. Draaien aan de pijl en omschrijven wat er op het prentje staat. Taal en woordenschat werden geoefend. Het denkvermogen geprikkeld.

Enkele kleuters bedachten iets anders met de klok die we knutselden en maakten er een pizza van. Onze winkel werd verbouwd tot een pizzeria. 
De mama van Jens kwam spelletjes spelen, dankjewel!

Met de fluowandeling vielen we op, iedereen had zijn best gedaan om er opvallend uit te zien. De boodschap is duidelijk voor kinderen. Met een fluo aan zie je elkaar beter staan! We werden verwend met een heerlijk tasje soep nadien.

Willen jullie thuis even nakijken of je de juiste fluovestjes terug mee naar huis hebt?
Sommige hebben ook nog geen heen en weer tasje voor hun post op vrijdag. Willen jullie daar nog aan denken? Een gewone plastieken zak met naam op is ook oké.

Volgende week vliegen we met de klas van Piet Parkiet de ruimte in!
Wie thuis spulletjes heeft rond dit thema mag dit gerust meebrengen. 

Wat mag je nog meebrengen: - een lege broodzak
- een plastiek flesje
- een leeg conservenblik ( papiertjes mogen er af) Fijn weekend!

Lees meer
Hiep hiep hoera, Noah!

Hiep hiep hoera, Noah!

Noah mocht vandaag al 4 kaarsjes uitblazen. Hij is jarig in de kerstvakantie (23/12). Vandaag vierden we zijn verjaardag alvast in de klas! 
Hij koos voor het axendier: leeuw. We speelden 'schipper mag ik over varen'. 

Lees meer
Boom versieren tiereliereliere

Boom versieren tiereliereliere

Boom versieren tiereliereliere boom versieren, doe maar mee! Kijk daar hangen de slingers al  tussen de groene takken.  Boom versieren tiereliereliere boom versieren, doe maar mee!   Maandag stond er een kerstboom in de klas. Maar die was nog helemaal leeg... Onze kleuters mochten de boom versieren met lichtjes, slingers en kerstballen. Ze vonden dit héél leuk. Wat schitterde onze kerstboom nadien. 

Lees meer
Hiep hiep hoera, Emma!

Hiep hiep hoera, Emma!

Woensdag was het feest voor Emma. Zij mocht 5 kaarsjes uitblazen. Emma koos de leeuw als axendier en zo mocht zij tijdens het spel 'Vosje vosje, hoe laat is het?' de leeuw zijn. 

Lees meer
De doos van Sinterklaas

De doos van Sinterklaas

Maandag werden we nieuwsgierig gemaakt door een doos in de wissel. 2 juffen kwamen vertellen hoe zij de hulpmiddelen zoals een koptelefoon, een wiebelkussen gebruiken voor kinderen met autisem. Deze organisatie willen we graag steunen met de warmste week.

Dinsdag gingen we weer naar de wissel. Allemaal dozen stonden klaar en ook het eerste leerjaar deed mee. Het werd een integratienamiddag met heel de kleuterschool en het eerste leerjaar. In iedere klas was er wel iets te doen rond dozen. Inpakpiet waar zit je? Op woensdag lag er een paarse muts in de wissel. Op donderdag lag er een brief van de Sint waarin stond dat pakjespiet verdwenen was. Vrijdag mochten we naar de Sint in de wissel gaan kijken en inpakpiet had zich verstopt in een doos. We kregen een grote doos vol kapla blokjes van de Sint en lekkere chocolade, mandarijn en speculoos.
We knutselden schoorstenen en tekenden met echte houtskool. We deden een spel in de kring waarin er spulletjes in de dozen verstopt zaten. Zit het in de eerste, tweede of derde doos? Wie kan het zich herinneren, wie heeft een goed geheugen? Wiskundige begrippen komen aan bod en oefenden we ons in het tellen van links naar rechts en het benoemen van rangtelwoorden.

Onze winkel in de klas werd een stoomboot en de eikels werden gebruikt als pepernoten. 
Het ankerversje 'Piet met de pet ligt in bed' werd aangebracht.
We kleefden ook zwarte pieten mutsen en speelden een sinterklaasspel.
En we deden schrijfdans met de liggende 8!


De papa van Sanne kwam een spel spelen, wat fijn! 
Fijn sinterklaasweekend allemaal!
Na de spannende periode gaan we nu twee weken genieten van een rustige en gezellige sfeer rond de kerstboom.
We knutselen onze nieuwjaarsbrief en leren ons nieuwjaarsliedje aan.  

Lees meer
Hiep hiep hoera, Owen!

Hiep hiep hoera, Owen!

Maandag vierden we Owen zijn verjaardag eindelijk. Eigenlijk was hij jarig op 24 november maar omdat hij een hele week ziek was, hebben we maandag extra hard feest gevierd! 

Lees meer