Tuur Natuur

Tuur Natuur

Met glans geslaagd!

Met glans geslaagd!
Wat zijn we trots op al onze talentjes! We maakten een erehaag en via de rode loper liepen onze blauwtjes naar het podium. 1 voor 1 lazen we de talenten voor, kregen ze hun diplomahoedje en een badje met hun speciaal talent op! We gooiden onze hoedjes in de lucht we dansten en smulden chips en een lekker drankje. Daarna was het waterfeest geopend! We maakten een blote voetenpad, deden tikkertje met de watergeweertjes, we deden spelletjes met waterbalonnen.

Ook vierden we deze week nog enkele jarige jobjes. Ons Marthe en Maud zijn in de grote vakantie jarig dus vierden we nu al goed op voorhand. Lukas komt maandag nog aan de beurt!
Maandag is er een springkasteel op school en dinsdag genieten we nog van een ijsje. 
Het blijven nog dagen vol leuks voor we echt uitzwaaien!

Fijn weekend!

Met glans geslaagd!

Met glans geslaagd!
Wat zijn we trots op al onze talentjes! We maakten een erehaag en via de rode loper liepen onze blauwtjes naar het podium. 1 voor 1 lazen we de talenten voor, kregen ze hun diplomahoedje en een badge met hun speciaal talent op! We gooiden onze hoedjes in de lucht we dansten en smulden chips en een lekker drankje. Daarna was het waterfeest geopend! We maakten een blote voetenpad, deden tikkertje met de watergeweertjes, we deden spelletjes met waterballonnen enz.

Ook vierden we deze week nog enkele jarige jobjes. Ons Marthe en Maud zijn in de grote vakantie jarig dus vierden we nu al goed op voorhand. Lukas komt maandag nog aan de beurt!
Maandag is er een springkasteel op school en dinsdag genieten we nog van een ijsje. 
Het blijven nog dagen vol leuks voor we echt uitzwaaien!

Fijn weekend!
Geniet van de foto's!

Lees meer

Letterfeest!

Letterfeest!
Daar keken onze kleuters al lang naar uit en eindelijk was het zover. We deden een leuke cijferbingo met mini-prijsjes. We raadden welke letter we voelden in de voeldoos. We leerden een versje over lettertjes. We leerden het liedje 'Koe-ka-kie-kee-ka-kie-koe-ke-ka-kie-ke...' en dit veranderd telkens van beginletter. Het lied 'zeg ken jij de letter A, de letter A,...' op het deuntje van 'de mosselman' leerden we ook.
We openden ook een letterwinkeltje in de klas waar de kinderen letters konden kopen. We maakten van speeldeeg onze naam. We strooiden letters op de grond en vormden woordjes.
Woensdag kwam de gemeente onze wilgenhut snoeien, wat een avontuur! We mochten zelfs eventjes in de bestelwagen van de werkmannen zitten. Aan het stuur, joepie! Donderdag was het schmink- en verwendag, wat genoten we weer!! Volgende week wordt het een hele speciale week. Donderdag krijgen onze blauwtjes een uitnodiging voor het afscheidsfeest op vrijdag. We zetten de blauwtjes op het podium en we zwaaien ze uit als kleuter. Ze krijgen een verrassing en we vieren met heel de klas feest. Er gaan foto's genomen worden zodat jullie toch een beetje mee kunnen 'uitzwaaien'.

Fijn weekend!

Juf Sara

Lees meer

We zijn terug gestart!

Dag lieve mama's en papa's, Na zo'n lange tijd zijn we terug goed van start gegaan. We maakten er een feestweek van. We zijn gestart met lekkere cake en het afscheid nemen van juf Lotte. We vierden heel wat jarige deze week! Hierpederpiep nogmaals voor de jarige kapoentjes!
We knutselden ook nog verder aan onze vaderdagcadeautjes en volgende week starten we met het letterwinkeltje. Op vrijdag doen we ons letterfeest. Iedereen mag vrijdag verkleed naar school komen in een letter die ze maandag kiezen.
De gekozen letter krijgen ze maandag op hun hand gestempeld, zodat jullie weten in welke letter ze verkleed naar school mogen komen.
Fijn weekend!
Juf Sara

Lees meer

Paasvakantie

Dag Lieve vriendjes,   Ondertussen moeten we elkaar al een hele tijd missen. Hopelijk vinden jullie op de link die ik doorstuurde heel wat leuks om te doen of verzint jullie mama/papa/broer of zus of misschien wel jijzelf leuke dingen. We leren wel creatief zijn met weinig in deze speciale tijd.
Via deze weg stuur ik nog drie dikke zoentjes voor Matthijs want die was vorige week jarig! Hieperdepiep hoera voor Matthijs! We vieren jouw verjaardag zo snel als we terug naar school kunnen!
Jullie ontvangen van mij binnenkort nog een klasmailadres waar jullie met vragen terecht kunnen. Zolang dit nog niet in orde is kunnenjullie bij vragen mij mailen naar mijn persoonlijk adres: saarhendrickx@hotmail.com

Voor de oudste kleuters staat er een rubriekje 'kamelenkrant' op de site. Daar vinden jullie per maand leerrijke opdrachtjes die jullie kind een goede voorbereiding geeft op het eerste leerjaar.  De jongste kleuters van onze klas kunnen onder de andere rubriekjes 'grove motoriek', 'fijne motoriek' ook leuke dingen vinden. Maar voor deze leeftijd zijn klimmen, klauteren, gezelschapsspelletjes spelen, zoekboeken, memory,...ook hele leerzame dingen. Dikke knuffeltjes van de juffen!

Coronatijden

Beste ouders,   tijdens deze drukke coronatijden zullen jullie al wel heel wat aan jullie hoofd hebben. Misschien zoek je wat materiaal om je kind bezig te houden, misschien niet. Een vaste dagplanning of een activiteit op een vast tijdstip kan voor veel kinderen al een fijne houvast bieden om deze woelige periode door te komen. En als het voor de kinderen vlot loopt, loopt het voor de mama's en de papa's die thuis zijn ook al een pak vlotter hé ;-) Via onderstaande link kunnen jullie heel wat tips vinden. Veel succes ermee. Maar vooral: zorg goed voor elkaar! lieve groetjes,   juf Lotte en juf Sara   sites.google.com/view/weetevennietwatdoen/home

Website met educatieve spelletjes, uitdagingen

Lieve kapoenen en ouders, We hebben samen met de oudste stamgroep een website gemaakt met educatieve spelletjes, uitdagingen,.... . Deze gaat ook elke week aangepast worden met nieuwe leuke dingen. Het zijn geen moetjes, maar het zijn ideetjes. Ideetjes die jullie kunnen gebruiken om eventueel je kleuter uit te dagen tijdens deze lange dagen thuis. Zo zijn we een klein beetje bezig met digitaal kleuteronderwijs. Wij hopen elkaar zo snel mogelijk terug te zien, want we missen onze kapoenen!!! Hierbij de link:  https://sites.google.com/view/weetevennietwatdoen/home   Lieve Groetjes Juf Sara en juf Lotte