Tuur Natuur

Tuur Natuur
Hennie de heks kan toveren!

Hennie de heks kan toveren!

Deze week brachten we een bezoek aan de bib. We brachten nieuwe boekjes mee voor de klas en er werd heel wat voorgelezen en geluisterd naar nieuwe leuke verhalen!

Lees meer
Onze lieve grootouders op bezoek

Onze lieve grootouders op bezoek

Een knipje met mijn ogen  Een zoentje met mijn mond Ik klap nu in mijn handen en draai eens in het rond Ik maak een mooie buiging  zo diep tot aan mijn knie Dat is om te vertellen,  dat ik jullie héél graag zie! 

Lees meer
Hiep hiep hoera, Ilana!

Hiep hiep hoera, Ilana!

Ilana blies dinsdag 5 kaarsjes uit. Ze koos het axendier: leeuw. Zij mocht onze leeuw van de klas zijn tijdens het spelletje 'schipper mag ik over varen'. 

Lees meer
Het is HERFST

Het is HERFST

We werkten onze kaders af en tekende ons gezin daarin. We keken terug naar onze gezinsfoto's. Wie woont er allemaal in mijn huis? Al onze huisgenoten werden getekend in onze kaders. 

Lees meer

Toneel

Deze week kwamen er twee toneeltjes aan bod. Maandag was het toneel over de axendieren. De axen leeuw en kameel staan deze periode in de kijker. De leeuw is de baas en leidt. De kameel is volgzaam. Wie van ons is er graag leeuw, wie voelt zich beter in de ax van de kameel? We proberen uit onze comfortzone te komen en beide axen in te nemen. Donderdag was het toneel van de koning. De koning wilde een brief schrijven naar zijn lieve koningin. Maar hij doet allerlei dingen fout. Hij zit niet netjes op zijn stoel. Hij houdt zijn potlood verkeerd vast. Samen met de koning leren we al deze dingen in een fijn toneel. Nadien deden we oefeningen in een boekje, de eerste schrijfoefeningen. En al snel hoorden we kleuters zeggen: 'Kijk juf, zit ik goed zoals de koning?'

We zijn deze week ook gestart met het werken met klei. Allerlei bolletjes en worstjes werden gerold. De bolletjes werden egels, de worstjes werden wormen en slakken. Herfst is in het land, we voelen het!

Volgende week:
Woensdag: pedagogische studiedag, dus GEEN SCHOOL!
Donderdag: uitstap naar het kabouterbos en de pompoenerie. Wie kan ons nog wegbrengen of komen halen? Graag de briefjes snel mee terugbrengen.

Fijn weekend
De juffen (De foto's komen later deze week wegens een technisch mankement)