Tuur Natuur

Tuur Natuur
Laatste week bij Tuur Natuur

Laatste week bij Tuur Natuur

Toen we vorige week een lied over 'bang zijn' aanleerden zei Lise: 'Mijn mama kent dat liedje ook op de piano'. En voila...maandagochtend kwam de mama van Lise haar pianokunsten tonen in onze klas. De kleuters genoten ervan en het muzikale talent in ieder van hen werd alvast geprikkeld. De verwendag was een echte topper! Cinema, buikschuiven, fietsjes, waterbanen, dans,... -Dinsdag de uitstap naar de kabouterberg was ook een topdag! De kleuters waren helemaal mee met het zoeken van kabouters. Ze vonden zelfs een kabouterwc en kabouterpipi...alles wat ze tegenkwamen in het bos moest toch echt wel van een kabouter zijn. De beleving was er! De ouders van Juf Lien trakteerden ook nog met lekkere watermeloen voor verfrissing. Onze kleuters oefenden zich in het klimmen en klauteren op de wortels van de bomen. Ze hebben een hele dag mogen ontdekken en plezier beleven met elkaar en wat goed dat het er nog redelijk fris was op die hete dag!
Een proper badje konden ze 's avonds allemaal wel gebruiken :-) Woensdag waren alle kleuters tevreden met hun nieuwe klas, fijn! Veel plezier en een goede start in september!
Woensdag kreeg 'de koning' ook nog zijn diploma-hoedje in een toneel. En 's avonds kregen onze blauwtjes hun diploma-hoedje. Ik ben zo trots op ieder van jullie. Jullie gaan dat 1 voor 1 heel goed doen. Allemaal op je eigen manier! Succes blauwtjes in september!
Donderdag was het afscheid van juf Det. 
En we vierden de laatste jarige vriendjes van de vakantie nog: Elias, Lars, Merel en Zoe. Fijne verjaardag in de vakantie! Vrijdag hebben we goed afgerond met een dikke knuffel en een lekker ijsje! Fijne vakantie lieve vriendjes!
En dankjewel lieve mama's en papa's! Juf Sara

Lees meer
Sfeerbeelden

Sfeerbeelden

Wat een week!
Juf Lotte kwam vertellen dat haar baby een meisje wordt en toonde haar mooi buikje.
De mama van Ianna kwam met hun pasgeboren zoontje langs, een dikke proficiat! Wat fijn zo'n kleine lieve baby op bezoek in de klas. Wat een wonder!

En Moeke en Vake van Tijl kwam met de kampeerwagen langs. We mochten er een keertje echt in gaan liggen. Hmm...dat ligt lekker gezellig. Iedereen is ondertussen nu wel in vakantiemodus :-)
Dankjewel allemaal voor alle inbreng dit schooljaar, voor al jullie meegebrachte spulletjes en materialen, voor alle spelletjesmama's die tijd maakten, voor alle boeiende babbels aan de klasdeur.

Dankjewel!

De laatste week bij Tuur Natuur!

  Er staat nog heel wat op de planning: -maandag: verwendag voor heel de kleuterschool. Waterspelletjes, cinema, fietsjes,...
-Dinsdag: Uitstap naar de kabouterberg, dankjewel voor al jullie respons!
-Woensdag: Doorschuif naar de klas van volgend schooljaar en toneel van de koning. 's Avonds voor de blauwtjes proclamatie om 18u.
-Donderdag: Afscheid in de namiddag van juf Det want zij gaat op pensioen.
-Vrijdag: Smullen we nog een ijsje met ze'n allen voor we de vakantie ingaan.  We vieren nog vier verjaardagen van Elias, Lars, Merel en Zoe.  Nog een fijn en zonnig weekend!
Volgende week voorzien we genoeg schaduw, water en smeren we extra in. Petjes en reservekledij of zwemgrief mag deze week weer mee naar school! 

Lees meer

Kamperen

Als we samen gaan kamperen...
De kleuters brachten allerlei kampeerspullen mee naar de klas: kampeerstoelen, gamellen, trekkersrugzakken, slaapzakken,... Jayden bracht een visserstent mee. Onze tuin wordt stilaan omgetoverd tot een echte kampeerplaats. 
Het boekje van 'Rikkie durft' gaan we volgende week verder uitwerken. Wie vindt het spannend om buiten in een tent te slapen. Welke geluiden hoor je allemaal 's nachts. We werken rond licht/donker en rond schaduwfiguren. 
Mogen de kampeerspullen deze week nog in de klas blijven?

Meebrengen: volgende week mogen kleuters hun zwembroek of reservekledij meebrengen. Bij goed weer gaan we allerlei opdrachtjes met water doen.

De kinderboerderij was een topdag. We stapten met de kleuters naar de lijnbus. Wat een belevenis, samen met andere mensen op de bus. Op het belletje drukken en terug afstappen. Op de Brem kregen we uitleg over de dieren door de leerlingen van de Brem. Zij oefenen zich in ware juffen/meesters van de kinderboerderij. De terugweg hebben we zelf gestapt, knap gedaan!Lees meer