Ploem Zonnebloem

Ploem Zonnebloem
Laatste dagen

Laatste dagen

Nog enkele foto's van de diplomauitreiking van onze oudste kleuters. Bezoek van de papa en mama van Juul. Foto's van de verwendag kunnen jullie vinden op de algemene site van de school. Zie foto's in beeld. Dank je wel voor de fijne samenwerking. Jullie zorgden mee voor het slagen van een speciaal jaar( vanwege corona) ; een jaar met vele fijne onvergetelijke momentjes. Nu genieten van een welverdiende vakantie!!!! Groetjes juf Karin en juf Miski

Lees meer
Samen genieten van

Samen genieten van

We vervulden deze week nog verschillende wensjes: De papa van Merlijn kwam langs met zijn gitaar. We genoten er met zijn allen van en zongen uit volle borst mee. We maakten een cinéma in onze klas. We bekeken 2 korte filmpjes op ons super nieuwe digibord. We smulden in de pauze van lekkere popcorn. We speelden buiten overloopspelletjes en jagersbal. Wat een enthousiasme. Fijn om te zien hoe kleuters door het jaar heen een fijne groep zijn gaan vormen met warmte voor elkaar. We vierden nog heel wat jarigen. Elke dag wat feest dus. Vrijdag was een super spannende dag. We kregen een gekleurde stip en konden zo ontdekken welke vriendjes en juf dezelfde kleur hadden. Nadien vertoefden ze al even in hun nieuwe klas. Iedereen leek enthousiast terug te komen. Dus dat komt zeker allemaal goed. Dinsdag is onze verwendag. Enkel drinkbus en stukje fruit is dan nodig. We eten frietjes en een ijsje. Zwemgerief mag je onderaan doen moest het mooi weer zijn of meebrengen. Nu maar duimen voor mooi weer dan.

Lees meer
Wat is er veel water op de wereld

Wat is er veel water op de wereld

Er werd heel wat met water gespeeld. We bekeken onze wereldbol waarvan een groot deel de oceanen zijn. We leerden dat er zout en zoet water is en dat ieder water zijn eigen leven heeft. Kleuters werden er bewust van gemaakt dat water broodnodig is en dat we er zuinig mee moeten om gaan.  

Lees meer
Laatste weken

Laatste weken

We beginnen het einde te voelen en willen nog graag zo veel doen. Kleuters vulden leuke activiteiten in op hun poes en bever briefje. We begonnen er alvast aan. De waterbanen werden geinstalleerd, in de ontdekhoek werden heel wat knikkerbanen opgesteld, we speelden waterspelletjes, ... We maakten al heel wat afspraken rond wat we nog gaan doen. Woensdag vierden we indianenfeest met de hele oudste stamgroep: samen roeien in de grote kajak, dansen van de indianendans, lekker smullen van een hot-dog. Een fijn moment van samenhorigheid.

Lees meer
Letters en cijfers zien we overal

Letters en cijfers zien we overal

We gingen op zoek in onze klas naar cijfers en letters. Er werden er in ieder hoekje van de klas wel opgemerkt. Kleuters waren ook vaak nieuwsgierig naar wat er op stond. Letters en cijfers zijn onmisbaar ze vertellen ons heel wat informatie: Welke letter zit er in het letterdoosje? Hoe laat is het? Waar en wanneer vertrekt de bus? Welke landen en oceanen zijn er op de wereldbol? Wat is er allemaal in een krant te lezen? .... We stonden even stil bij de verschillende cijfers en letters. Bij het overlopen van het alfabet konden er meestal wel enkele kleuters de letter benoemen. Vooral de letters die in hun naam voorkomen zijn gekend door hen.

Lees meer
Fietstraining

Fietstraining

Dinsdag srarten we de week met het fietsen van een fietsparcour met verschillende hindernissen: pijlen volgen, rekening houden met verkeersbord verboden ingang, tussen kegels - over wipbruggetje  - tussen 2 houten balken rijden, leren stoppen aan de lijn een stukje stappen met de fiets en weer vertrekken. Ondanks een regenachtige dag lukte het ons toch om het tot een goed einde te brengen.

Lees meer
Letters zien we overal

Letters zien we overal

Maandagmorgen was er een brief in de klas van Zoem. Kleuters werden uitgenodigd om op zoek te gaan naar letters in onze school. Kleuters gingen op zoek met hun papier en doorkruisten de letters die ze tegenkwamen. Uiteindelijk kwamen we terecht in het eerse leerjaar en gingen daar op verkenning in de klas. Nadien deden onze oudsten samen met de kleuters van Yvet een opdracht voor de zoemkrant in het eerste. We knutselden ook een letterdoos: We maakten onze eerste letter van onze naam in speeldeeg.

Lees meer
Sportieve groetjes

Sportieve groetjes

Dinsdag beleefden we een fijne sportdag op onze school ondanks een regenachtige dag. Een aangepast regenprogramma zorgde toch nog voor een toffe, vermoeiende dag. Dank aan alle turnleerkrachten om hier voor te zorgen. Hopelijk beleefden jullie vrijdag een fijne avond met jullie kinderen bij: "Het gala van de gouden S" met jullie goodiebag.  Dikke proficiat aan alle mama's. Zondag is het jullie dag. Geniet van jullie cadeautje. 

Lees meer