Ploem Zonnebloem

Ploem Zonnebloem
Nieuw leven

Nieuw leven

Na uitgebreid overleg donderdag ochtend samen met de directies en de gemeente, werd er beslist om onze kleuterscholen volgende week te sluiten. Spijtig maar niets aan te doen. Vandaar dat we vandaag afsloten met een gezellig paasfeestje. We bakten verloren brood...wat werd er gesmuld. We maakten een zonnige wandeling en gingen op zoek naar nieuw leven: we ontdekten volgelnesten of kastjes in de bomen, de eerste bloesem aan de bomen, een lieveheersbeestje op een blad, ... onderweg speelden we een kringspelletje. Samen genieten van één van de eerste lentedagen.

Lees meer
Onze papa's zijn superhelden

Onze papa's zijn superhelden

Er werd deze week hard gewerkt aan een ganzenborspel: kleuren, schilderen, knippen, plakken. ... Iedereen hard in de weer om iets fijn te maken voor onze super papa's. MIJN PAPA IS EEN STERKE MAN DIE ALLES WEET EN ALLES KAN MIJN PAPA IS MIJN BESTE VRIEND DIE DE GROOTSTE MEDAILLE VERDIENT EEN KUSJE HIER EEN KUSJE DAAR PAPA WAT ZIE IK JE GRAAG!

Lees meer
Welk beroep/hobby heeft papa

Welk beroep/hobby heeft papa

Heel wat kleuters brachten een foto of gebruiksvoorwerp van hun papa' s werk of hobby mee. Mooi om te zien hoe kleuters er al konden over vertellen. Schattig om te zien hoe trots ze waren om iets te kunnen tonen. We kregen dan ook een brede waaier aan info.  Papa van Mille en Noah werken soms in de nacht en slapen dan overdag, Miel bracht een kleine attentie mee van het politiebureau van zijn papa voor alle kleuters, Patryk toonde hoe zijn papa tomaten en paprika's prukt, Noah vertelde hoe papa brood verpakt om nadien in een broodautomaat te doen, Merlijn maakte een prachtige gezongen opname met zijn papa en bracht zijn gitaar mee, ... We gingen kijken naar het vernieuwen van het dak bij Mil van onze buurklas.

Lees meer
Iedereen hoort erbij

Iedereen hoort erbij

Vandaag hielden we op school een “verbondenheidsdag”. Aan de hand van allerlei spelletjes werd er gewerkt aan de verbondenheid in onze klas. Iets wat wordt ervaren als een gemis wanneer je van iedereen afstand moet houden. We trokken een klasfoto, gingen buiten pick-nicken, deden kringspelletjes, ...

Lees meer
Een koude gekke week

Een koude gekke week

Carnaval wordt geassocieerd met feest, zich verkleden, dansen op muziek, passen van allerlei verkleedmateriaal, … Ze kruipen in de huid van iemand anders. We gingen stap voor stap te werk: gekke schoenen, gekke haren, gekke brillen, gekke hoeden. In de zithoek werd er een podium geïnstalleerd zodat de pauwen hun gangetje konden gaan. Heel wat kleuters genoten ervan om zich te verkleden en zich te tonen aan de anderen. De wasbeer keek vol bewondering naar al die mooie kleuters. De meeste kleuters keken uit naar vrijdag : De gekke allesdag.  

Lees meer
Verschillende mensen met verschillende culturen

Verschillende mensen met verschillende culturen

We bekeken de verschillende werelddelen. We gingen op zoek naar landen met hoge bergen, woestijnen, oerwouden, ... ijsvlakten. Ontdekten dat er verschillende culturen zijn. De leefgewoonten van de inwoners soms afhangt van het klimaat. Landen ieder hun eigen vlag hebben, Vroeger de werelddelen 1 continent of geheel vormden. ....

Lees meer