Ploem Zonnebloem

Ploem Zonnebloem
Onze laatste jarigen

Onze laatste jarigen

In de vakantie hebben we ook nog enkele jarigen. Wij zingen in het kort ook voor hen. Alvast proficiat voor Farah, Alessio en Marloes.

Op schoolreis

Op schoolreis

De schoolreis was een groot succes. Met de bus op zich was al een hele belevenis, voor sommige was dit de eerste keer vertelden ze. Ideaal weer, klimmen, schuiven, ravotten, spelen in het zand, genieten van een drankje naar keus en een lekker ijsje. Wij hebben heel veel blije snoetjes gezien. 

Lees meer
Zoemboekje/hoekenkrant

Zoemboekje/hoekenkrant

Deze week was een integratieweek met het eerste leerjaar  Onze oudste kls gingen er maandag, dinsdag en donderdag een lesmoment volgen. Ze werkten in hun zoemboekje, ze verkenden de hoeken en maakten kennis met de juffen. En wat een leuke klaspoppen hebben ze er : Fleur kleur, Raf Giraf, Jaap aap, Wisse en Zoem . Wisse kan goed tellen en Zoem leert ons alles van taal. Nu is de spanning voor het eerste er af en lijkt alles al best vertrouwd.

Lees meer
Wat leeft er onder en boven de grond

Wat leeft er onder en boven de grond

Deze week zorgde juf Marieke voor een fijne week. Er werd onderzoek gedaan naar het leven boven en onder de grond. Kleuters gingen op zoek in onze schooltuin naar compost. Ze namen compost mee naar de klas en zaaiden er tuinkers in. Licht, warmte en op tijd wat water en we zien ze groeien met de dag. In het Hofke van Chantraine gingen we op zoek naar kleine kriebeldiertjes. Op het digibord maakte we kennis met het leven van een mol onder de grond. Ze gingen ook op zoek naar een schat. Een schat vol met fossielstenen. Nadien gingen kleuters zelf aan de slag met het afdrukken van schelpen, plantjes, ...

Lees meer