Piet Parkiet

Piet Parkiet
Hiep hiep hoera voor Charlotte

Hiep hiep hoera voor Charlotte

Hiep hiep hoera Charlotte, ze is volgende maandag pas jarig, maar haar verjaardag vierden we vandaag al! En wauw een handje vol met een duim, zes jaar wat wordt ze groot. Een hele dikke proficiat voor Charlotte!  

Lees meer
Janfideel

Janfideel

Onze ridders en jonkvrouwen hadden nog dolle pret: - verkleedfestijntjes en rolverdelingen als ridder of jonkvrouw of prinses. Ook jongens mogen ook wel eens prinses zijn he juf!
- de paarden bleven in trek, zelf zo dat onze kleuters meester of juf werden van de kleuters van juf sara die graag ook een paard hadden. Onze kleuters werden de leeuwen, de andere kamelen.
- We schilderden zelf een eigen ridder! en dachten hierbij goed na over wat die allemaal nodig heeft en eruit ziet.
-Krullenbol de kantelen kon niet ontbreken in dit thema! Niet makkelijk al die hoekjes en kantjes!
- knoopjes leggen nog steeds niet gemakkelijk maar wel goed voor onze fijne motoriek
- Janfideel kwam langs in onze klas. De ene werd het paard, de andere ridder jan. We kwamen te weten wat steigeren is bij een paard en hoe je dat doet.
- Met zoemkrant hadden onze oudste kleuters 2 dobbelstenen tot 3 gedobbeld en dan optellen. Het spel halli galli kwam ook aan bod. Voor onze jongste kleuters was er een spel. Een kindje onder de tafel met 6 auto's. Een andere kleuter dobbelde met de dobbelsteen en deed evenveel klopjes op de tafel. Zo wist de kleuter onder de tafel hoeveel auto's eruit de garage mochten rijden. PAPA'S fijne vaderdag! Veel speelplezier met jullie kapoen en benieuwd wie de medaille zal winnen!

Naar aanleiding van de medailles: PASTA IS ZO LEUK! maakten we eigen creaties waarvan we niet genoeg kregen, nadien nog overschilderen met ecoline prachtig!

Heerlijk picknicken in het zonnetje! En vanaf volgende week nog heerlijker, dankzij het harde werk van onze top-ouderrraad!!! Lang leve nieuwe schors! Volgende week komt Juf Jasmine de hele week in ons klasje themaloos met oog op techniek, leuke dingen doen! Wij zijn al erg benieuwd en kijken er naar uit! Liefs
De jufkes  

Lees meer
Paardje in galop

Paardje in galop

R is van ridder. Hij rijdt op zijn paard. Hij draagt een harnas en vecht met zijn zwaard.   P is van prinses. Zij draagt een jurk en een mooie hoed. En dansen, dat kan ze goed.

Lees meer
Hiep hiep hoera voor Liene

Hiep hiep hoera voor Liene

Hiep hiep hoera Liene was deze week jarig in ons klasje.   En wauw een handje vol met een duim , zes jaar wat wordt ze groot.   Dikke Proficiat voor Liene!

Lees meer
Hiep hiep hoera voor Vic

Hiep hiep hoera voor Vic

Hiep hiep hoera Vic was deze week jarig in ons klasje.   En wauw een handje vol met een duim , zes jaar wat wordt hij groot.   Dikke Proficiat voor Vic!

Lees meer
Hiep hiep hoera voor Lars

Hiep hiep hoera voor Lars

Hiep hiep hoera Lars was deze week jarig in ons klasje. En wauw een handje vol met een duim , zes jaar wat wordt hij groot. Dikke Proficiat voor Lars!

Lees meer
ONZE HELD PAPA

ONZE HELD PAPA

Naast alle leuke activiteiten van juf Jasmine en ons dagelijks klasgebeuren met de verschillende hoeken en activiteiten maakten we deze week ook plaats voor ONZE HELDEN: onze PAPA's Heel fijn hoeveel kapoenen foto's en attributen meebrachten van hun papa!
Dat maakt dat ze kunnen stralen en vertellen! Het was alleszinds de moeite want we kwamen zoveel te weten over de verschillende papa's: PAPA's die:

graag sporten door te lopen of koersfietsen of zelfs skieën en snowboarden of badmintonnen
graag kaaskrokketten eten
graag een pintje bier drinken
voetbalcoach zijn
hard kunnen werken met een hamer om samen een nieuwe carport te maken of een driehoekslat en potlood om als schrijnwerker aan de slag te gaan
graag in de tuin werken
heel veel lego-blokjes hebben, zelfs gepersonaliseerd
die veel werken met een muis aan een laptop of computer
houden van rode kever auto's
dikwijls een mondmasker dragen
een eigen spaarvarkentje hebben om daarmee nadien leuke dingen te doen met de centjes die ze spaarden
graag voetballen/basketten met hun zoon We stonden stil bij de letters van PAPA en schreven en omtrokken deze in alle kleuren van de regenboog.

Vele kapoenen brachten ook een foto mee heerlijk om te observeren:
-Hoe ziet papa eruit?
- Lijken de papa's op elkaar?
- Wat hebben ze wel/niet?
- Lijkt onze kleuter op papa? Na goed te observeren gingen we elk aan de slag met onze foto.. Goed observeren en dan zelf een papa-portret ontwerpen.
Wenkbrauwen, oren, ogen, neus, haar, kaal, stoppelbaard, snor, wimpers, tanden,... noem maar op zelfs enkele rimpels staken op kop Adembenemend, gelijkend, uniek stuk voor stuk! Ik was alleszinds omver geblazen door hun talenten! We lazen 2 verhalen: eentje over een papa die in een ander huisje woont, dit was nieuw voor onze kapoenen want bij ons klasje wonen alle papa's nog bij onze mama's. An vind het moeilijk dat haar papa niet meer bij hen woont en vind de nieuwe vriend van mama maar niks...tot ze tot het besef komt: mijn papa blijft mijn papa
En het verhaal van: we gaan op berejacht! Heel gekend bij onze kapoenen! In het frans zongen we de dagen van de week en ook hoofd schouders knie en teen   Volgende week staat papa nog centraal.. wie nog graag iets meebrengt graag en welkom!
en dan gaan we knutselen aan de papa's verrassing
De ridders en prinsessen komen volgende twee weken ook eens piepen in onze klas. Heb je iets dat met dit thema te maken heeft mag je dit altijd meebrengen. FIJN ZONNIG WEEKEND
De jufkes

Lees meer
Juf JASMINE

Juf JASMINE

Donderdag en vrijdag konden we genieten en ons uitleven met de activiteiten die juf Jasmine voor ons had voorzien: - van kosteloos materiaal ontworpen we een eigen grote DINO (ja dit slaat nog steeds aan bij onze kapoenen), nadien gaven we onze dino ook een kleurtje
- Ballonnen en vliegenmeppers, wat een succes!! Eens goed ons uitleven eerst buiten, nadien binnen. Zo lang mogelijk de ballon in de lucht houden met je mepper, of naar elkaar meppen
- Een muzikaal verhaal kon niet ontbreken, hier waren enthousiaste helpers bij
- Er werd een nieuwe lichtbak aan gebracht met allerlei materialen, kleuren en vormen. Nieuwe ontdekkingen werden gedaan Het was fijn dat juf Jasmine 2 daagjes mee in ons klasje kon zijn.

Lees meer
HANNA GROTE ZUS!!!

HANNA GROTE ZUS!!!

JOEPIEDEPOEPIE!!

Groot nieuws deze week in ons klasje! Hanna werd grote zus begin deze week: SARA Proficiat grote zus, mama en papa!!     Geniet maar van het leven

van het fijn klein zijn

Later is later

Dan kan je alles worden, dan kan je alles zijn (hartje)

Lees meer