Piet Parkiet

Piet Parkiet
ZEN

ZEN

Drukte is iets wat wij allemaal kennen als ouders maar ook als kinderen..
...even de druk eraf en ZEN worden was de bedoeling van deze week. We genoten, kwamen tot rust (wat niet elke dag vanzelfsprekend is in een klas met veel bruisende kleuters): - Yoga oefeningen: houdingen van een poes, leeuw, hond,...
- Wat geeft er jou rust?? Even stilstaan bij...
- ZZZZZen... deze Z stond centraal: Z wembroek, Z orohoed, Z eep, Z oen, Z akdoek, Z wembril, ...
(Bedankt aan alle ouders voor de fijne materialen die jullie kapoenen wekelijks meebrengen)
- Maand Februari staan vormen centraal (kamelenkrant):
=> welke vormen zijn er? Cirkel, driehoek, vierkant, rechthoek, ovaal, ruit,...
=> hoe zien deze vormen eruit?
=> wat is kenmerkend voor een driehoek? (3 hoeken)
                                              een vierkant? (4 hoeken, 4 even lange zijden)
                                              een rechthoek? (4 hoeken, 2 korte, 2 lange zijden)
=> zelf een vormenmannetje tekenen met enkel vormen
=> Dino's namaken met vormen, nadien tekenden zelfs kleuters deze dino over
=> Opzoek naar vormen in de klas. Waar zie je overal vormen? bv: de deur is een rechthoek
=> fantasiefiguren ontwerpen met vormen
=> vormentaart: gooien met cijfer en domino dobbelsteen, nadien het aantal vormen op de juiste plaats leggen maar opgelet!! Soms waren het 2 vormen ineen, soms was de vorm toch net iets te groot of te klein.
- Vanaf deze week gaan elke dinsdag namiddag 2 of 3 kleuters van de blauwtjes op verkenning naar het 1ste leerjaar. Deze week waren Xander, Felix en Flor aan de beurt om ondergedompeld te worden. Enthousiast kwamen ze terug met hun verhaal.

Lees meer
GRAAAUUUWWW...DINO'S

GRAAAUUUWWW...DINO'S

Ook deze week genoten we heerlijk verder van onze Dino's in de klas: - Pas maar op want er zijn Dino's, pas maar op pas maar op: onze kapoenen knutselden een eigen Dino masker, serieuze inlevingen in de klas!
- Papa van Jana kwam op dinsdag spelletjes spelen in onze klas, heerlijk!
Bedankt aan alle ouders die al spelletjes zijn komen spelen. Zowel onze kapoenen als wij juffen genieten daar enorm van!
- Grappig: Mathijs en Lukas hadden op donderdag dezelfde soort Dino-vest aan...tijd om even in de picture te staan: brullen maar!
-We maakten een Dino-tekening in onze portfolio's. Knappe dino-namen kenners en vormgeving!
De juf schreef alle benamingen erbij, al moesten de kleuters haar wel ondersteunen bij het vinden van op een dinoposter.
- Het cijfer 4 stond deze week centraal. We ontdekten dat alle Dino's 4 poten hebben. Sommige 4 grote poten op de grond. Andere zoals de T-Rex: 2 poten om te stappen en 2 kleine voorpoten. Hoe schrijven we eigenlijk het cijfer 4? Hier zijn verschillende manieren voor, we probeerden zelf en dat lukte aardig. Nadien kregen onze blauwtjes de opdracht om zelf een grote 4 te tekenen en te fantaseren wat deze kon worden bv: een stoel, een huis,.... Ze gingen aan de slag.
Onze vierjarigen krijgen hier volgende week ook nog de kans toe, ofwel zelf een 4 proberen te schrijven, anders schrijft de juf het voor en kunnen zij er met wasco's overgaan en ook fantaseren wat hun 4 zal worden.
- Op woensdag genoten onze 4 jarigen van een heerlijke schrijfdans. Alles wat te maken heeft met Dino's.
- Donderdag werd een laatste TOPDAG, dankzij Lukas en zijn mama. Ze knutselden thuis ijverig aan een Dino-vulkaan. In onze klas kon deze tot uitbarsting komen. Met onze adems in gehouden....stroomde de lava over, prachtig tafereel...al stonk het wel een beetje zeiden onze kapoenen.
- In onze zandbak naar aanleiding van de afdruk van Dinopoten, drukten Louise, Lena en Jolien blokjes af in het zand. Knappe samenwerking! Eerst zand erop, zachtjes uitwrijven zodat het overal even dun werd en afdrukken maar!
- Ons rouwhoekje in de klas maakte weer plaats voor onze 2de en laatste kippetje...jammer genoeg hebben ze onddanks al onze goede zorgen het niet gehaald.. VOLGENDE WEEK: DINO'S
We verzamelen: oude krantenpapieren en lege plastic bakjes van vleeswaren (om gips in te kunnnen gieten)
Letter D staat centraal: kleuters mogen voorwerpen meebrengen met de letter D van Dino, Drinkbus, Dun, Doek,...


Vergeet-me-nietjes:
* Zondag 3 februari ontbijt / brunch Ouderraad
* Dinsdag 5 februari Eersteklasavond (blauwtjes) 20.00uur Fijn Verlengd weekend
Juf Lien en Juf Lotte

Lees meer

WIE ZOEKT...die...(hopelijk)

Lieve Ouders, Via onze website doen we even een oproep voor 2 verloren voorwerpen: - Sjaal Sterre- Milas: dit is een speciale sjaal. Het heeft een driehoekige tipmuts met 2 verlengstukken die je dan rond je hals kan knopen. Langs de ene kant bruin (zacht), de andere kant blauw met een printje op. Een uniek exemplaar...
We zochten ons al suf: op de speelplaats, verloren voorwerpen, in de gang,...
Toevallig meegenomen?? Geen probleem maar zouden deze heel graag terug aan Sterre Milas kunnen geven. - Handschoenen Nieke: ook nergens te vinden..zelfs niet in onze attributenbak beneden aan de kapstokken. Het zijn 2 roze handschoenen..   Hopelijk kunnen we beide voorwerpen vinden via deze oproep.

Liefs
Juf Lien en Juf Lotte

MMMM SOEP MET BALLETJES

MMMM SOEP MET BALLETJES

Op dinsdag konden onze kapoenen en ook de kapoenen van Tuur Natuur genieten...

Genieten van... heerlijke SOEP MET BALLETJES homemade by de mama van Lionel.

Dikke merci want zo tijdens de wintermaanden smaakt dit enorm! Onze kapoenen vroegen wanneer de mama van Lionel nog eens terugkwam naar onze klas met een verse pot soep, dat zegt voldoende denk ik.

Lees meer