Op ontdekking in onze klas

Welkom in Maud Zonnewoud!

Het startschot is gegeven! We zijn er weer ingevlogen!

 

 

Het was best wel even wennen: een nieuwe klas, een nieuwe juf, nieuwe vriendjes, … voor sommige zelfs een heel nieuw begin. De ene kleuter huppelde binnen, de andere was nog een beetje terughoudend en pinkte soms een traantje weg.

Na het zingen van liedjes, lezen van een verhaaltje of heerlijk knuffelen bij de juf waren de traantjes al snel weggetoverd. We speelden in de klas en ontdekken wat daar allemaal te beleven valt.

We maakten kennis met Jules en Maud Zonnewoud, we speelden leuke spelletjes en maakten al enkele puzzels. 
Met de klei figuren maken vonden we ook heel fijn.  Kribbelen, krabbelen en mooie tekeningen maken mocht we ook zeker deze week niet vergeten, en wat zitten er kunstenaartjes in onze klas! We maakten lekkere ijsjes van onze magnetische ballen en staafjes en speelden met onze knappe auto's in onze garage. Wat was er veel te ontdekken.

Natuurlijk speelde er een grote vraag in sommige vriendjes hun hoofdje. 'Welk symbooltje mag ik dit jaar zijn?' En ze konden natuurlijk niet wachten tot ze er eentje mochten kiezen. Samen kozen we allemaal een symbooltje en zag ik alleen maar blije gezichtjes. We leerden hoe we een stempel op ons papier moesten zetten en mochten een heel papier vol stempelen met ons eigen symbooltje en wat was dat een pret!

 

Kortom, we hebben super leuke start gemaakt. Wat een heerlijke lieve schatjes heb ik mogen verwelkomen!

 

Wist-je-ditjes-en datjes:

  •  We hebben op donderdagvoormiddag (meester Bram en juf Det en het klasje van juf Lore) en vrijdagvoormiddag (juf Det) turnen?
  • We mogen elke week één keer fietsen op de speelplaats? Dit op donderdagnamiddag.
  • Je elke week via deze weg wat meer te weten komt over het reilen en zeilen in onze klas.

 

Vergeet-me-nietjes:

  •   Wanneer we jarig zijn, krijgen we als cadeau een T-shirt waar ons symbool is geschilderd. Wil je voor 30/9 een effe wit T-shirt binnen brengen?
  • volgende week dinsdag is het ouderavond. Dit is een infomomentje waar je alle praktische weetjes en de werking van onze klas te weten komt. Het start om 19u00 in onze turnzaal. Hopelijk zie ik jullie dan.

Alvast bedankt en tot volgende week!

lieve groetjes
Juf Britt