Korneel Penseel

Korneel Penseel
Hompeltje en Pompeltje die klommen op een berg

Hompeltje en Pompeltje die klommen op een berg Korneel Penseel

Lieve mama’s en papa’s Stilletjesaan komt Sinterklaas in onze klas geslopen. Vele kleuters hebben de Sint al een keer gezien in het echt of op televisie. Maar vooraleer we de Sint verwelkomen in onze klas, verwelkomden we eerst nog twee andere vrienden: Hompeltje en Pompeltje!

Lees meer
Pinnenmutsen groot en pinnenmutsen klein. Zouden pinnenmutsen van kabouters zijn?

Pinnenmutsen groot en pinnenmutsen klein. Zouden pinnenmutsen van kabouters zijn? Korneel Penseel

Lieve mama’s en papa’s Tijdens de maanden november en december staan de axendieren ‘uil’ en ‘schildpad’ centraal. Zo bracht Sam schildpad een verhaal mee met een zeer herkenbaar thema voor vele kleuters: slapen met een lichtje aan ..want...een beetje bang. De kleuters vertelden spontaan over hun eigen kamer met of zonder lichtje. Over slapen gaan en... de deur die open moet of eerst een knuffel van mama en papa krijgen voor het licht weer uit gaat. We bouwden een schildpadhoekje in onze klas. Zo ontdekten we dat donker ook wel best gezellig was. Lekker onder de tent, even weg van geluiden en andere prikkels.

Lees meer
Een paradijs voor onze smaakpapillen!

Een paradijs voor onze smaakpapillen! Korneel Penseel

Lieve mama’s en papa’s, En hop, de maand september vloog in een zucht voorbij.. Oktober, laat de blaadjes maar van de bomen waaien, wij dwarrelen heerlijk verder in onze klas. Zo knuffelden en genoten we verder in onze klas . We zetten onze ‘bevers’ in de picture. Ook deze week stonden de axen ‘bever’ en ‘poes’ nog centraal.

Lees meer
Op stap in axenland

Op stap in axenland Korneel Penseel

Lieve mama’s en papa’s, Deze week verkenden we twee axen uit axenland: de bever (helpen) en de poes (genieten). De poppen kwamen, stelden zich voor en vertelden over zichzelf. We leerden het beverlied om elke morgen een nieuwe helper te kiezen.

Lees meer