Korneel Penseel

Korneel Penseel
Feest voor Theo!

Feest voor Theo! Korneel Penseel

En dan is het feest voor Theo, de spin. De kleuters geven het beste van zichzelf om er een prachtfeest van te maken. Theo hoeft alleen zijn hart open te zetten om te genieten van al die inzet van anderen.

Lees meer
Herfstkriebels

Herfstkriebels Korneel Penseel

Dinsdagochtend speelden juf Lore en juf Elyne toneel aan de grote boom op de speelplaats. Téo, de spin, droomt van de prachtigstse pakjes, maar zijn vriend Gloob heeft een ander idee. Het wordt een bijzonder verjaardagsfeest, alle dieren in het bos werken er aan mee. We leven samen met de vrienden van Téo naar het feest toe. Téo hoeft alleen zijn hart open te zetten voor al die inzet van anderen.

Lees meer
Onze grootouders in de bloemetjes

Onze grootouders in de bloemetjes Korneel Penseel

Een goed contact met oma en opa, moeke en voke draagt bij tot een gevoel van veiligheid, geborgenheid. Het is heerlijk wanneer een kind ervaart dat het ook nog ergens anders "thuis" is. Thuis bij mensen die tijd en aandacht voor hen hebben en hen zelfs nog extra verwennen. Volgende week draaien we de rollen eens om. Dan zetten wij de grootouders in het zonnetje en de voorbereidingen hiervoor waren deze week al volop aan de gang.

Lees meer
Appeltje, peertje, grappig meneertje

Appeltje, peertje, grappig meneertje Korneel Penseel

Appeltje, peertje, grappig meneertje. (leg je handen in die van je kind. Buig afwisselend door de benen.)
Een druif aan zijn oor, (streel met beide handen lang de oren van je kind)
een noot in zijn mond! (maak twee bolle wangen en druk erop voor het plofeffect)
Grappig meneertje, zijn buikje is rond. (neem beide handen van je kind terug vast, dans in het rond en bots met de buiken tegen elkaar) (Miet Fournier) Met dit speelversje dansen we het weekend in!

Lees meer
Ik ben ik en wie ben jij?

Ik ben ik en wie ben jij? Korneel Penseel

De jonge kleuters zijn nog erg op zichzelf. Tot ze in de klas leeftijdsgenootjes ontdekken die ook dag na dag terugkomen. Ze raken geboeid door elkaar. En Floris komt elke avond thuis met een nieuwe beste vriend. Hoe fijn is dat?

Lees meer