Korneel Penseel

Korneel Penseel
Tuut, tuut, tuut!

Tuut, tuut, tuut! Korneel Penseel

Zo gezegd, zo gedaan, we hebben nog wat over de brandweer verder gedaan. Het viel op met carnaval dat zoveel kleuters de wens hadden om brandweerman te worden, daar moesten we iets mee doen.

Lees meer
Krantenbrij, tovenarij?

Krantenbrij, tovenarij? Korneel Penseel

Onder het motto: jong geleerd is oud gedaan, proberen we zo goed mogelijk samen zorg te dragen voor onze leefomgeving. Zo starten we met het aanduiden van een klimaatmaatje. Het klimaatmaatje doet taakjes in functie van het milieu. Hij sorteert het afval, hij doet de lichten uit wanneer we buiten gaan, hij let erop dat de kleuters het water laten lopen met de dop in bak,... Onder het motto : jong geleerd is oud gedaan, proberen we zo goed mogelijk samen zorg te dragen voor onze leefomgeving.

Lees meer
Ten afval!

Ten afval! Korneel Penseel

De prinses van viesvuilland kwam langs om raad te vragen omtrent het afval in haar land. Daar wisten de kleuters wel een oplossing voor: sorteren en hergebruiken. Na een goede coaching van de kleuters kon de prinses het afval in de juiste bakken deponeren.

Lees meer
FLUO! Heb je me gezien?

FLUO! Heb je me gezien? Korneel Penseel

Weer, weer, hoe wordt het weer? Kijk eens naar omhoog. Valt er regen? Valt er sneeuw? Of blijft het lekker droog? Als echte weermannen- en weervrouwen ontdekten we meer over het weer.

Lees meer
Welkom Leonie en Arthur

Welkom Leonie en Arthur Korneel Penseel

De eerste morgen van het tweede trimester in de kring... 'En de bolletjes vielen uit het vuurwerk bij oma op de mat maar dat was niet erg. En onze hond ging bijna een bolletje opeten. En voor Steven was er ook een brief. En metie had een pakje...' En juf hoorde dat het goed geweest was, de feesten bij de familie met de nieuwjaarsbrief als hartverwarmende bonus.

Lees meer