Leerlingenraad

De leerlingenraad op onze school bestaat uit 2 leerlingen uit elke klas van het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar. Ze plannen, stellen vragen, wisselen ideeën uit en doen voorstellen die het schoolleven op Delta nog aangenamer kunnen maken. Ze vergaderen om de twee weken met juf Ilse.

Leerlingen participeren zo daadwerkelijk aan het schoolleven. Hun ideeën nemen we au sérieux. Hun vragen krijgen een eerlijk antwoord. Hun voorstellen nemen we mee naar de personeelsvergadering.

De leerlingenraad kent al een lange traditie op Delta. Elk jaar opnieuw is de organisatie van 'Delta's got talent' (voorheen Schoolidool n.v.d.r.) een topper uit hun programma. Gedurende enkele weken krijgen alle kinderen de mogelijkheid om hun talent tonen op het podium. Van zang tot dans, van goochelacts tot voetbalkunst,... het kan allemaal. De leerlingenraad neemt graag heel wat verantwoordelijkheid. Ze beperken dit niet enkel tot het schoolterrein, maar ze zetten ook elk jaar een goed doel in de kijker. Organisatietalent krijgt hier alle kansen!

Het mag gezegd dat de leerlingenraad vaak een modelvergadering is. Kinderen luisteren naar elkaar, wachten hun beurt af, geven hun eigen mening, aanvaarden een andere mening en komen samen tot een besluit. Daar kunnen 'grote mensen' soms nog wat van leren!