Waarvoor kregen we een medaille

Veilig verkeer op school

Basisschool Delta bekroond met Verkeer op School-medaille

Delta werd onlangs door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloond met een bronzen Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. In totaal reikte de VSV dit jaar 48 gouden, 159 zilveren, 478 bronzen en 3 kleuter Verkeer op School-medailles uit op basis van de activiteiten die de scholen inrichten.

Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.

Voorbeelden van dergelijke initiatieven zijn de educatieve pakketten om kinderen veilig te leren stappen (Voetgangersbrevetten Brons, Zilver en het Grote Voetgangersexamen), trappen (Loopfietsbrevetten, Fietsbrevetten Brons, Zilver en het Grote Fietsexamen), de Grote Verkeerstoets waarmee scholen de verkeerskennis en risicoherkenning van hun leerlingen kunnen testen, en Helm Op Fluo Top, de actie die kinderen aanzet om een fluohesje en een fietshelm te dragen. Elk van deze VSV-initiatieven levert de deelnemende scholen een punt op. Scholen kunnen ook punten verdienen door verkeersouders in te schakelen en door leerkrachten te laten deelnemen aan praktijkgerichte opleidingen Verkeer op School.

Delta is één van die scholen. In ruil krijgt de school daarvoor een bronzen medaille een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen.

We zijn er blij mee!

En willen samen met de ouders zorgen voor verkeersvaardige kinderen!