(t)Huiswerk

Een brug tussen school en thuis

We ervaren op Delta de meerwaarde van huiswerk voor kinderen in de lagere school.   Met het huiswerk gaat er een stukje school mee naar huis. het geeft ouders een dagelijkse inkijk op de leerstof van hun kind.  Ze kunnen bijna dagelijks mee over de schouder kijken en supporteren bij de taken en lessen: 'Waw, dat heb je knap gelezen!'  of 'Dat werk heb je netjes geschreven'.  Een aanmoediging doet ook thuis nog wonderen.

In de eerste klas krijgt het huiswerk een andere invulling dan in het zesde leerjaar.  We maakten daarover afspraken met alle collega's van de lagere school. We zorgden voor een geleidelijke opbouw in de inhoud en de duur van het huiswerk.  Zo kwam ons huiswerkbeleid tot stand.

Het huiswerk wordt dagelijks genoteerd in de agenda van de kinderen. De schoolagenda vormt een brugfunctie tussen school en thuis. Daarnaast is het vooral in de 3de graad een planningsinstrument bij het uitvoeren van taken en het studeren van lessen.

Voor elk leerjaar gelden er afspraken rond het huiswerk en de lessen. Die vindt u hieronder.