Blijven eten

Heel veel kinderen blijven 's middags op school eten.   Ze brengen dan hun boterhammen mee.  Ze brengen geen drankje mee.  Daarvoor zorgt de school.   Er zijn twee eetbeurten.

• De eerste beurt is om 12.05 uur.
  • De tweede beurt begint om 12.35 uur.

Zo is er genoeg tijd voor iedereen.

De kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar

eten in de Vlinder.    Er is elke middag een kleuterjuf van de jongste kleutertjes.  'Mijn juf is er' geeft een veilig gevoel voor de allerkleinsten.  Naast de juf zijn er nog heel wat extra helpende handen: Juf Ludwina, juf Rita, juf Marie-Jeanne en juf Leen helpen mee. Ze doen de brooddoos open.  Ze delen de drankjes rond.  Ze wassen de handjes.  Ze doen de jassen aan om te gaan spelen.  De kleuters kiezen wat ze willen drinken: water of melk.

De kinderen van het tweede tot en met het zesde leerjaar

eten in de Kruimel.  Meester Olivier en juf Ilse begeleiden de eetbeurt.  Juf Linda helpt.  We vragen bij het begin van de eetbeurt om in stilte te eten.    We bieden enkel gezonde dranken aan: water of melk.  Tijdens de wintermaanden kunnen de kinderen ook verse soep kiezen. Wat smaakt dat zeg!

Voor het overblijven 's middags vragen we een vergoeding.  Die vergoeding wordt elk jaar in de schoolraad besproken.  U vindt de tarieven in de bijdrageregeling.