XperiLAB

XperiLAB.be is een speciaal uitgeruste grote vrachtwagen die zich tot een heus laboratorium voor een volledige klas ontpopt. Hij doorkruist het hele land en kwam op 17 december ook Oud-Turnhout aan. In samenwerking met de technische dienst van Oud-Turnhout vond de truck een mooie standplaats op het dorpsplein. XperiLAB.be kon hier de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van Delta op een leuke en actieve manier de wetenschap en haar methodes laten verkennen.

De vrachtwagen ontpopte zich tot een groot labo waar de leerlingen allerhande proefjes mochten uitvoeren: tandpasta maken, een watervlo met de microscoop bestuderen, isolatiematerialen onderzoeken en nog zoveel meer. De leerlingen werden hierbij uitstekend begeleid. Door de kinderen zelf te laten onderzoeken, observeren en experimenteren werden ze in contact gebracht met wetenschap en techniek. Daardoor zullen ze geprikkeld worden om nog meer te ontdekken. Het project XperiLAB.be wil jogens en meisjes immers warm maken voor wetenschap. Daar is een persoonlijke, actieve aanpak voor nodig, want doen is begrijpen! De enthousiaste reacties na het bezoek bevestigden dat die doelstelling zeker werd bereikt.