Naar MOOOV

Vandaag trekt de lagere school naar de film. In het kader van filmfestival MOOOV maken de kinderen kennis met waardevolle films uit de hele wereld, die, spijtig genoeg, slechts zelden in de filmzalen vertoond worden.

De kinderen van de eerste graad kijken naar "Allemaal sneeuw" (2015), een fijne selectie van korte verhalen die zich allemaal afspelen in de koude sneeuw maar waarbij warme vriendschap centraal staat.

De kinderen van de tweede graad kijken naar "La casa mas grande del mundo" (2015) een verhaal over de bijzondere leefwereld van de kleine ontwapenende Rocío, die voor de eerste keer een kudde schapen mag hoeden...

De oudsten van de derde graad fietsen naar Turnhout. Hen wacht "Félix"(2013), het verhaal van een 13-jarige jongen die in de zwarte townships woont in Zuid-Afrika en een studiebeurs wint om naar een prestigieuze eliteschool te gaan. Een warme film boordevol muziek en jeugdige energie.