Durbuy dag 1

• Durbuy dag 1: Afbeelding 2
  • Durbuy dag 1: Afbeelding 3
  • Durbuy dag 1: Afbeelding 4

Om 8u30 vertrokken we met de kinderen van de 3de graad op bosklassen. Na een intense voorbereiding op school kunnen we nu praktische ervaring opdoen. Na een gesmaakt middagmaal trokken we op verkenning in Durbuy.

We werden deze namiddag ondergedompeld in het historische Durbuy. Regelmatig werden grote ogen getrokken. Geboeid aanhoorden we de middeleeuwse avonturen van Graaf Jan Van Bohemen en zijn onderdanen. Daarna testten we een eerste keer onze wandelschoenen met een eerste klim. Dit was de perfecte opwarming voor de dropping. Om 19u30 werden we, op een dikke 5 km van ons bed, achtergelaten in een groot en donker bos. Na een stevige wandeling van bijna 2 uur kwamen we allemaal gezond en wel op onze eindbestemming. Deze stevige wandeling voelden we allemaal in de kuiten. Tijd voor een welverdiende nachtrust ...