Auteurslezing Nico De Braeckeleer

Auteurslezing Nico De Braeckeleer

Het 5de en 6de leerjaar 'ontdekten' vandaag Nico De Braeckeleer. In de bibliotheek van Oud-Turnhout maakten we kennis met de jeugdauteur en scenarioschrijver. Dat laatste was voor velen een verrassing. Nico De Braeckeleer schreef reeds verschillende scenario's voor televisie, namelijk ...

aflevering 100 van FC DE KAMPIOENEN, aflevering 5 van ALEXANDER en verschillende afleveringen voor ZEPPE & ZIKKI, voor HALLO K3!, voor ROX en voor JABALOE. Hij schrijft ook dialogen voor de VTM soap 'Familie'. 'K3 Bengeltjes' en 'K3 dierenhotel' zijn de twee filmscripts die hij schreef.

Nico blijft natuurlijk ook een belangrijk jeugdauteur. Bekende boeken van zijn hand zijn De ring van JupiterSkelettendansHalloweenbabyNacht op Terra,... Hij schreef ook de reeks Don Kameleon en de AVI-reeks BOE!kids. 

Na de voorstelling van zijn boeken en scnarioscripts nam Nico ruim de tijd om meer uitleg te geven bij het proces van het schrijven van een boek. De kinderen van de 3de graad hingen aan zijn lippen wanneer hij vertelde over zijn fascinatie voor griezelverhalen, fantasy en SF (Science Fiction nvdr.). Hij gaf ook concrete tips voor kinderen die graag schrijven, lichtte het belang van een goede cover toe en liet ons binnen in zijn wereld als schrijver. Wanneer de vragenwaterval opdroogde, bleken de wijzers van de klok anderhalf keer te zijn rondgedraaid. 

Met dank aan Nico De Braeckeleer en de bibliotheek van Oud-Turnhout.

www.nicodebraeckeleer.be