Nieuws: Lagere school

Tutorlezen

Tutorlezen Lagere school

Maandag, om 11u40, rinkelt de leesbel. Dan wordt er in de hele school gelezen gedurende een klein half uur. Dit doen we gedurende zes weken. De kinderen van het 4de leerjaar begeleiden de eerste lezers, de kinderen van het 5de leerjaar lezen verder met de kinderen van het derde leerjaar en de zesdeklassers lezen samen met de kinderen van het tweede leerjaar. We noemen dit tutorlezen. Elke lezer, uit de onderbouw (1-2-3) krijgt een tutor uit de bovenbouw (4-5-6) toegewezen. Samen oefenen ze heel intensief het lezen, zowel technisch, als expressief. Dit leesmoment stimuleert de leesvaardigheid en verhoogt het leesplezier.  

Leerlingenraad ontbonden

Leerlingenraad ontbonden Lagere school

Nu het schooljaar ten einde is, wordt ook de leerlingenraad ontbonden. Deze ploeg heeft dit schooljaar zijn beste beentje voorgezet. Er werden heel wat leuke activiteiten georganiseerd: schoolidool, het carnavalspel en de rollende week. De leerlingenraad zorgde er ook voor dat we met zijn allen aandacht schenken aan een proper toilet d.m.v. de toiletactie. Dankjewel allemaal voor jullie inzet en aanwezigheid in de leerlingenraad!  

Vlieg de wereld in

Vlieg de wereld in Lagere school

Na vele jaren op Delta wordt het nu tijd voor de kinderen van het 6de laarjaar om hun vleugels volledig uit te slaan. Ze verlaten nu het warme Delta-nest en vliegen een stukje verder de wijde wereld in. Het ga jullie goed!

Kangoeroes programmeren

Kangoeroes programmeren Lagere school

Vandaag werken de kangoeroes van het eerste, tweede en derde leerjaar weer samen met enkele gedreven ouders aan een informaticaproject. Gedurende 3 weken schuiven de kinderen door in groepen en maken ze kennis met verschillende aspecten uit de digitale wereld.

Lees meer
Verkiezingen 3de graad

Verkiezingen 3de graad Lagere school

Vandaag organiseerden de juffen en meester van de 3de graad verkiezingen, voorafgegaan door een kopstukkendebat. Dit nieuwe wereldoriëntatie-project vormde het hoogtepunt van een intensieve week. Hiermee konden de leerlingen ervaren hoe verkiezingen verlopen. Immers door het zelf te beleven, zullen ze meer begrijpen.

Lees meer
Auteurslezing Nico De Braeckeleer

Auteurslezing Nico De Braeckeleer Lagere school

Het 5de en 6de leerjaar 'ontdekten' vandaag Nico De Braeckeleer. In de bibliotheek van Oud-Turnhout maakten we kennis met de jeugdauteur en scenarioschrijver. Dat laatste was voor velen een verrassing. Nico De Braeckeleer schreef reeds verschillende scenario's voor televisie, namelijk ...

Lees meer
Toonmoment zeeklassen

Toonmoment zeeklassen Lagere school

Vorige week trokken de leerlingen van het 5de en het 6de leerjaar naar Oostende. Het werd een intense drie-daagse. De resultaten hiervan en van de voorbereiding mocht echt gezien worden.

Lees meer