Nieuws: Lagere school

Delta's Got Talent

Delta's Got Talent Lagere school

Detla's got talent is er weer!  Veruit de meest populaire actie van de leerlingenraad.  Jaar na jaar een topper!  Precies 100 leerlingen treden op: in een solonummertje of in kleine groepjes, van gitaar tot dans, van a capella zingen tot voetbalkunstjes, ... het worden weer 3 weken vol verrassende podiumacts.    3 weken lang baden de middagen in een mini-Sportpaleis-sfeertje.   Voor elke deelnemer is er een 'Fijn dat je erbij was-attentie'.  Voor de leerlingenraad wel een heel dikke duim!  Voor foto's zie 'in beeld' en facebook. 

Durbuy 2017 dag 4

Durbuy 2017 dag 4 Lagere school

Vandaag stond deel 2 van onze 'Adventure Challenge'. Met knikkende knieën overbrugden we diepe kloven en steile rotswanden, tussen de everzwijnen door met 'deadrides' en 'ziplines'. Onze kinderen overwinnen zichzelf keer op keer. Deze namiddag mochten de kinderen een activiteit kiezen: voetballen, een spel spelen, een film kijken of opnieuw het bos induiken voor een spel levende stratego. En dan ... de kidsparty!

Durbuy 2017 dag 3

Durbuy 2017 dag 3 Lagere school

Deze ochtend gingen we op avontuur. In 2 groepen gingen we de uitdaging van een hoogteparcours aan op een verschillende locatie. Morgenochtend wisselen we van locatie. Veel kinderen leefden zich uit op de verschillende parcours waar anderen hun angsten overwonnen. Na een stevige maaltijd trokken we onze wandelschoenen aan voor een pittige wandeling van ruim 10 km. We bezochten het kasteel van Hare Krishna. Gelukkig bracht de LPM-bus ons veilig terug thuis. Een grote pluim voor onze knappe wandelaars die vandaag hun grenzen verlegden. Deze avond gingen we op zoek naar arme schaap Boboke. We doken de grot in en wrongen ons in alle mogelijke bochten op zoek naar de uitgang. Een grensverleggende ervaring voor ons allen!  

Durbuy 2017 dag 2

Durbuy 2017 dag 2 Lagere school

Na een verkwikkende nachtrust keerden we terug naar de prehistorie ... bij de megalieten van Wéris. Een stevige wandeling in  motregen leidde ons naar de top met een mysterieus panorama. Het duivelsbed sprak tot de verbeelding. Na de lunch met legendarische everzwijnballetjes trokken we opnieuw onze wandelschoenen aan. De kinderen trokken in groepjes, met kaart en kompas in de hand, het heuvelland van Durbuy in. Vanavond staat er nog een spannende quiz op het programma, waarna we snakken naar de nodige nachtrust (om morgen de 'Adventure challenge' aan te gaan!) Foto's vind je bij 'In beeld' en worden regelmatig aangevuld.  

Durbuy 2017 dag 1

Durbuy 2017 dag 1 Lagere school

Om 8u30 vertrokken we met de kinderen van de 3de graad op bosklassen. Na een intense voorbereiding op school kunnen we nu praktische ervaring opdoen. Na een gesmaakt middagmaal trokken we op verkenning in Durbuy. We werden deze namiddag ondergedompeld in het historische Durbuy. Regelmatig werden grote ogen getrokken. Geboeid aanhoorden we de middeleeuwse avonturen van Graaf Jan Van Bohemen en zijn onderdanen. Daarna testten we een eerste keer onze wandelschoenen met een eerste klim. Dit was de perfecte opwarming voor de dropping. Om 19u30 werden we, op een dikke 5 km van ons bed, achtergelaten in een groot en donker bos. Na een stevige wandeling van bijna 2 uur kwamen we allemaal gezond en wel op onze eindbestemming. Deze stevige wandeling voelden we allemaal in de kuiten. Tijd voor een welverdiende nachtrust ... Foto's vind je bij 'In beeld' en worden regelmatig aangevuld.

Kerst in het kraaiennest

Kerst in het kraaiennest Lagere school

Op zoek naar een leuk kerstverhaal om voor te lezen? Dan ben je op de juiste plaats beland, tenzij je het zelf wil voorlezen. Vandaag namen de kinderen van de kangoeroeklas van het 2de en 3de leerjaar het hoorspel 'Kerst in het kraaiennest' op.   Nieuwsgierig? Ga dan vlug naar de links/download of klik hier .   De tekst van het hoorspel en de begeleidende prenten kan je ook terug vinden op www.julesplus.nl .

Tutorlezen

Tutorlezen Lagere school

Maandag, om 11u40, rinkelt de leesbel. Dan wordt er in de hele school gelezen gedurende een klein half uur. Dit doen we gedurende zes weken. De kinderen van het 4de leerjaar begeleiden de eerste lezers, de kinderen van het 5de leerjaar lezen verder met de kinderen van het tweede leerjaar en de zesdeklassers lezen samen met de kinderen van het derde leerjaar. We noemen dit tutorlezen. Elke lezer, uit de onderbouw (1-2-3) krijgt een tutor uit de bovenbouw (4-5-6) toegewezen. Samen oefenen ze heel intensief het lezen, zowel technisch, als expressief. Dit leesmoment stimuleert de leesvaardigheid en verhoogt het leesplezier.

Leerlingenraad blikt tevreden terug

Leerlingenraad blikt tevreden terug Lagere school

Na een onvergetelijk schooljaar mag de leerlingenraad trots terugblikken. Ze organiseerden met ondersteuning van juf Ilse en juf Nina talloze activiteiten die erg gesmaakt werden door de leerlingen van Delta. Ze verdienen voor dit gedragen engagement, de tomeloze energie en de verantwoordelijke inzet een grote pluim. Dankjewel!

Bewegen beloond

Bewegen beloond Lagere school

Het SchOT-project "met SchOT op schok", met als doelstelling leerlingen meer te laten bewegen, kende vandaag haar slotmoment. We verzamelden deze ochtend met z'n allen in de Kriebel, de sporthal van Delta. Kapitein Maartje en matroos Hanne loodsten ons over een woelige zee naar Rio, of toch niet ... Feit is dat we met de school voldoende sterren verdienden voor een beloning. Met steun van Cera kon onze school uitdagende spelmaterialen aankopen die gericht zijn op het beheersen van evenwicht. Bewegen wordt beloond en daar blijven we in investeren.   Foto's

Klaar voor dwars door Oud-Turnhout

Klaar voor dwars door Oud-Turnhout Lagere school

De laatste looptraining op de piste aan De Hoogt vormde het slotakkoord van Delta-start-tot-run. Gedurende 10 weken trainden we met kinderen vanaf het derde leerjaar voor Dwars door Oud- Turnhout. We liepen tijdens de middagpauze met juf Katho, meester Toon en enkele ouders een kilometer rond onze school. Heel wat kinderen namen deze sportieve uitdaging aan!  Met de kinderen van het eerste en tweede leerjaar trainden we op onze speelplaats. Ze zijn er klaar voor.