Nieuws: Lagere school

Tuinwedstrijd

Tuinwedstrijd Lagere school

Dit schooljaar organiseerde de tuingroep een wedstrijd voor de lagere school. De leerlingenraad beoordeelde, samen met compostmeester Tonny, onze plantbakken.  Hierbij werd gelet op onderhoud, diversiteit, originaliteit en betrokkenheid van de kinderen.  Ze kwamen uit bij een wel erg overtuigende winnaar, klas 2B!  Zij ontvingen deze ochtend hun beloning, een verwen-lunch in Delta's Hofke.

Hoorspel 'De Pepernotenparaplu'

Hoorspel 'De Pepernotenparaplu' Lagere school

Mathijs, Pepijn, Leander, Casper, Yoshiki en Jonathan werkten samen aan een hoorspel in de kangoeroeklas. 'De pepernotenparaplu' is een origineel Sinterklaasverhaal (al krijg je de oude man niet te horen n.v.d.r.) De kinderen uit het 2de en 3de leerjaar lazen eerst de tekst. Vervolgens keken ze welke rol ze leuk vonden. In overleg werden die rollen verdeeld. Daarna oefenden ze hun eigen tekst een aantal keren hardop en hadden daarbij aandacht voor de intonatie (hoog en laag), de dynamiek (hard en zacht) en het tempo (snel en langzaam en gebruik van pauzes). Na de algemene repetitie was iedereen ... klaar voor opname.... met veel enthousiasme. Dat hoor je wel! Klik en luister maar! De Pepernotenparaplu 2017 Ook beschikbaar bij de downloads.

Zeeklassen 2017 dag 2

Zeeklassen 2017 dag 2 Lagere school

We startten vandaag onder een stralende zon met deel twee van het strandonderzoek. Iedereen had als een roosje geslapen. Het strandonderzoek aan de schuimende vloedlijn zorgde voor veel interesse en betrokken (natte) activiteit. 's Namiddags bonden we onze schoenen wat strakker aan voor een uitdagende wandeling richting Raversyde voor een bezoek aan de Atlantic Wall. We namen in de haven de veerboot naar linkeroever en we verkenden de Oostendse kustlijn over dijk en strand. In Raversyde kon de gids kon iedereen moeiteloos boeien gedurende anderhalf uur. Na deze leerrijke sprong in de tijd (WO II) namen we de tram terug richting 'Duin en Zee'. Na een verkwikkende douche en een heerlijk avondmaal namen we deel aan een wederom uitdagende quiz. Een mooie activiteit om een fantastische dag af te sluiten. Foto's vind je bij 'in beeld'.

Zeeklassen 2017 dag 1

Zeeklassen 2017 dag 1 Lagere school

Met een rugzak vol zin vertrokken we naar de zee. We kozen zelf de groepsindeling voor de kamers. We maakten ze helemaal in orde waarna we een eerste heerlijke maaltijd voor de kiezen kregen. 's Namiddags trokken we enthousiast op onderzoek naar het strand en de duinen. Na een uitgebreid avondbuffet trokken we fris gedoucht en puik uitgedost naar het casino. Het werd een topavond! Nu duiken we voldaan onder de wol, zodat we morgen met volle moed een leerlijke dag kunnen aanvatten. Foto's vind je bij 'in beeld'.

Delta's Got Talent

Delta's Got Talent Lagere school

Detla's got talent is er weer!  Veruit de meest populaire actie van de leerlingenraad.  Jaar na jaar een topper!  Precies 100 leerlingen treden op: in een solonummertje of in kleine groepjes, van gitaar tot dans, van a capella zingen tot voetbalkunstjes, ... het worden weer 3 weken vol verrassende podiumacts.    3 weken lang baden de middagen in een mini-Sportpaleis-sfeertje.   Voor elke deelnemer is er een 'Fijn dat je erbij was-attentie'.  Voor de leerlingenraad wel een heel dikke duim!  Voor foto's zie 'in beeld' en facebook. 

Durbuy 2017 dag 4

Durbuy 2017 dag 4 Lagere school

Vandaag stond deel 2 van onze 'Adventure Challenge'. Met knikkende knieën overbrugden we diepe kloven en steile rotswanden, tussen de everzwijnen door met 'deadrides' en 'ziplines'. Onze kinderen overwinnen zichzelf keer op keer. Deze namiddag mochten de kinderen een activiteit kiezen: voetballen, een spel spelen, een film kijken of opnieuw het bos induiken voor een spel levende stratego. En dan ... de kidsparty!

Durbuy 2017 dag 3

Durbuy 2017 dag 3 Lagere school

Deze ochtend gingen we op avontuur. In 2 groepen gingen we de uitdaging van een hoogteparcours aan op een verschillende locatie. Morgenochtend wisselen we van locatie. Veel kinderen leefden zich uit op de verschillende parcours waar anderen hun angsten overwonnen. Na een stevige maaltijd trokken we onze wandelschoenen aan voor een pittige wandeling van ruim 10 km. We bezochten het kasteel van Hare Krishna. Gelukkig bracht de LPM-bus ons veilig terug thuis. Een grote pluim voor onze knappe wandelaars die vandaag hun grenzen verlegden. Deze avond gingen we op zoek naar arme schaap Boboke. We doken de grot in en wrongen ons in alle mogelijke bochten op zoek naar de uitgang. Een grensverleggende ervaring voor ons allen!  

Durbuy 2017 dag 2

Durbuy 2017 dag 2 Lagere school

Na een verkwikkende nachtrust keerden we terug naar de prehistorie ... bij de megalieten van Wéris. Een stevige wandeling in  motregen leidde ons naar de top met een mysterieus panorama. Het duivelsbed sprak tot de verbeelding. Na de lunch met legendarische everzwijnballetjes trokken we opnieuw onze wandelschoenen aan. De kinderen trokken in groepjes, met kaart en kompas in de hand, het heuvelland van Durbuy in. Vanavond staat er nog een spannende quiz op het programma, waarna we snakken naar de nodige nachtrust (om morgen de 'Adventure challenge' aan te gaan!) Foto's vind je bij 'In beeld' en worden regelmatig aangevuld.  

Durbuy 2017 dag 1

Durbuy 2017 dag 1 Lagere school

Om 8u30 vertrokken we met de kinderen van de 3de graad op bosklassen. Na een intense voorbereiding op school kunnen we nu praktische ervaring opdoen. Na een gesmaakt middagmaal trokken we op verkenning in Durbuy. We werden deze namiddag ondergedompeld in het historische Durbuy. Regelmatig werden grote ogen getrokken. Geboeid aanhoorden we de middeleeuwse avonturen van Graaf Jan Van Bohemen en zijn onderdanen. Daarna testten we een eerste keer onze wandelschoenen met een eerste klim. Dit was de perfecte opwarming voor de dropping. Om 19u30 werden we, op een dikke 5 km van ons bed, achtergelaten in een groot en donker bos. Na een stevige wandeling van bijna 2 uur kwamen we allemaal gezond en wel op onze eindbestemming. Deze stevige wandeling voelden we allemaal in de kuiten. Tijd voor een welverdiende nachtrust ... Foto's vind je bij 'In beeld' en worden regelmatig aangevuld.

Kerst in het kraaiennest

Kerst in het kraaiennest Lagere school

Op zoek naar een leuk kerstverhaal om voor te lezen? Dan ben je op de juiste plaats beland, tenzij je het zelf wil voorlezen. Vandaag namen de kinderen van de kangoeroeklas van het 2de en 3de leerjaar het hoorspel 'Kerst in het kraaiennest' op.   Nieuwsgierig? Ga dan vlug naar de links/download of klik hier .   De tekst van het hoorspel en de begeleidende prenten kan je ook terug vinden op www.julesplus.nl .