Saved by the bell

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Nochtans is onderwijs de hefboom voor ontwikkeling. Onderwijs maakt werk van gelijke kansen. Daarom zetten we op de Internationale dag van de Leerkracht (5 oktober) niet alleen de eigen leerkrachten in de schijnwerper. We laten op 5 oktober de bel extra luiden. Zo laten we iedereen horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed, kwaliteitsvol onderwijs.

Dit maken we in de klas concreet en zichtbaar.  Daarvoor is er ook knap lesmateriaal uitgewerkt. Met het' Goede School Spel' maken de leerlingen kennis met elementen die nodig zijn om kwaliteitsonderwijs aan te bieden. Kinderen uit 4 verschillende landen vertellen hoe het er bij hen aan toe gaat en geven de leerlingen uitdagende opdrachtjes.

Saved by the bell wordt al voor de 10de keer georganiseerd want goed onderwijs voor iedereen blijft belangrijk!