Integratie oudste kleuters en eerste leerjaar

De leerlingen van het eerste leerjaar en de kinderen van de oudste stamgroep ontmoetten de spilfiguren van onze schrijfmethode: "Ik pen." De schrijfpatronen de lus, de kikkersprong en de krul passeerden allemaal de revue tijdens een toneel in de wissel. Dit vormde meteen het startmoment van de integratie.

Met die integratie bedoelen we de voorbereiding de overgang van de kleuterschool naar het eerste leerjaar en de lagere school. In dit kader past de uitwisseling van oudste kleuters en de huidige eersteklassers. De komende weken zullen er telkens 2 of 3 kinderen van de oudste stamgroepen naar het eerste leerjaar gaan. Zo maken ze kennis met de juffen Hanne en Hannelore, maar ook met de klas. De neuzen krullen reeds van nieuwsgierigheid. Hoe ziet de klas eruit? Waar kunnen we nog spelen? Wie is de juf van het eerste leerjaar? Geleidelijkaan raken de kinderen meer en meer vertrouwd met dat eerste leerjaar. We werken samen om de drempel te verlagen. Wordt vervolgd!