Nieuws: Algemeen

Evacuatie?

Evacuatie? Algemeen

Evacuatie! Onder toezicht van de preventie-adviseur Anja oefenden we deze week met de hele school de procedure om het schoolgebouw zo snel mogelijk te verlaten. Alles verliep vlekkeloos. Vervolgens stond de evacuatie van de bus op het programma.

Staking? Algemeen

Maandag 24 november wordt er op Delta niet gestaakt.  Alle lessen gaan gewoon door.  Of er op maandag 15 december gestaakt wordt, weten we nog niet.  We brengen u tijdig op de hoogte. 

Crea eerste graad

Crea eerste graad Algemeen

Vrijdagnamiddag heerste er een grote bedrijvigheid bij de eerste- en tweedeklassers.  Tijdens hun muzische namiddag maakten ze een bijenhotel, perenroosjes en een bladegel.  Daar kwamen heel wat technische vaardigheden bij kijken: van hout schuren tot timmeren, van peren schillen tot bladerdeeg snijden, ...  We bereikten daarmee eindtermen van techniek, sociale vaardigheden en wereldoriëntatie.  De juffen kregen de hulp van veel mama's, papa's en grootouders en onze compostmeester Tonny.  Zonder hen was dit allemaal niet gelukt.  Dank je wel aan alle helpende handen! 

Lees meer
Dag van de leerkracht

Dag van de leerkracht Algemeen

Op de 'Dag van de leerkracht' werden alle juffen en meesters verrast!  Lekkers voor tijdens de koffiepauze en een zelfgemaakte houder voor zakdoek-doosjes.  Daar zitten veel uren bak- en naaikunsten in... Dank je wel, beste ouderraad!   

Lees meer
Dank je wel!

Dank je wel! Algemeen

Delta's Hofke werd tijdens de vakantie schitterend verzorgd door 16 kinderen en hun ouders!  Onze schooltuin ligt nu te glunderen in de herfstzon.  Een dikke dank-je-wel allemaal! 

Verrassing!

Verrassing! Algemeen

Bij het begin van de STRAPweek werden alle Delta-fietsers vanmorgen verrast door onze schepen van onderwijs Greet Oris.  Elke fietser kreeg een fietsplaatje. Zo moedigen we samen met het gemeentebestuur het strappen aan.  Wie in alle fietsdrukte vanmorgen onze schepen miste... er liggen nog reserveplaatjes op het secretariaat. Proficiat voor alle Delta-fietsers en een dank je wel aan het gemeentebestuur voor deze mooie STRAPattentie!

Startborrel

Startborrel Algemeen

De startborrel in samenwerking met de ouderraad werd een gezllig en zonnig weerzien van vele oudzers.  Dank je wel aan de ouderraad voor de hulp bij de organisatie! 

Lees meer
Een nieuwe klas

Een nieuwe klas Algemeen

In mijn nieuwe jas met mijn nieuwe tas op mijn nieuwe fiets fiets ik naar mijn nieuwe klas. En kijk, ook de juf is nieuw, (klopt hier en daar ook) ze is er nog maar pas. Maar op mijn bank zit al een oude kras. Misschien wel van een vorig kind, dat hier o zo graag nog wat gebleven was... (Geert De Cockere) Een fijne start voor iedereen morgen!

Zwemmen 3de leerjaar

Zwemmen 3de leerjaar Algemeen

Beste ouders van alle derdeklassers, Maandag vliegen we er met z'n allen weer in.  De derdeklassers zwemmen het nieuwe schooljaar in! Zij gaan maandagvoormiddag al zwemmen in het zwembad van Arendonk;  Geven mama's en papa's een zwemzak mee?  Zo kan iedereen mee voor de eerste duik van het schooljaar... juf Anne

Klaar

Klaar Algemeen

Klaar! Vandaag klusten we met heel collega's de laatste klusjes bij elkaar.  De speelplaats blinkt, de Vlinder is ingericht in het Klooster, het onkruid gewied, laatste ramen gepoetst ... kortom, we zijn klaar voor morgen.   We onthalen alle eersteklassers, kleuters en nieuwe leerlingen.  Welkom allemaal!