Nieuws: Algemeen

Startborrel

Startborrel Algemeen

De startborrel in samenwerking met de ouderraad werd een gezllig en zonnig weerzien van vele oudzers.  Dank je wel aan de ouderraad voor de hulp bij de organisatie! 

Lees meer
Een nieuwe klas

Een nieuwe klas Algemeen

In mijn nieuwe jas met mijn nieuwe tas op mijn nieuwe fiets fiets ik naar mijn nieuwe klas. En kijk, ook de juf is nieuw, (klopt hier en daar ook) ze is er nog maar pas. Maar op mijn bank zit al een oude kras. Misschien wel van een vorig kind, dat hier o zo graag nog wat gebleven was... (Geert De Cockere) Een fijne start voor iedereen morgen!

Zwemmen 3de leerjaar

Zwemmen 3de leerjaar Algemeen

Beste ouders van alle derdeklassers, Maandag vliegen we er met z'n allen weer in.  De derdeklassers zwemmen het nieuwe schooljaar in! Zij gaan maandagvoormiddag al zwemmen in het zwembad van Arendonk;  Geven mama's en papa's een zwemzak mee?  Zo kan iedereen mee voor de eerste duik van het schooljaar... juf Anne

Klaar

Klaar Algemeen

Klaar! Vandaag klusten we met heel collega's de laatste klusjes bij elkaar.  De speelplaats blinkt, de Vlinder is ingericht in het Klooster, het onkruid gewied, laatste ramen gepoetst ... kortom, we zijn klaar voor morgen.   We onthalen alle eersteklassers, kleuters en nieuwe leerlingen.  Welkom allemaal! 

Welkom

Welkom Algemeen

Banken geschuifel, stapels boeken, gloednieuwe kaften en blije juffen en meesters die hun klassen weer startklaar maken... welkom op de onthaalavond! 

Winnaars toiletactie

Winnaars toiletactie Algemeen

'Iedereen gaat met pret naar een net toilet!' Met frisse moed begon de leerlingenraad aan de toiletactie.  Op Zak door 't Podium en in de klassen legden ze het doel van de actie uit.  Elke dag controleerden ze met strenge blik de properheid van de toiletten.  Zo begon de race voor het winnende toilet! Enkele leerlingen merkten tjdens de actie al dat de toiletten al netter bleven.   Na meer dan twee weken inspectie werden dit de winnaars: een fris jongenstoilet en een proper meisjestoilet.  De leerlingenraad vond dat het toilet wel een versiering waard was!  Zie hier de winnaars met een pluim voor de leerlingenraad!

Daar is de zon!

Daar is de zon! Algemeen

Het lijkt wel zomer. Deze week mogen we genieten van een stralende zon. Die zon is 's middags zelfs erg warm. Zo warm dat veel kinderen verkoeling zoeken in de schaduw. Eén van die plekjes is de zandbak. Het was er dan ook erg druk. Kinderen voelen vaak goed aan wanneer ze best een plekje in de schaduw zoeken, maar toch is de verleiding vaak groot om een spel verder te zetten in de ,soms, reeds brandende zon. We vragen dan ook met aandrang om de kinderen 's morgens reeds te beschermen tegen de zon met een zonnecrème en een pet of hoedje.  De kinderen van de lagere school kunnen ook een flesje zonnecrème meebrengen. Een verbrand vel is geen pretje en daarom willen we preventief handelen.

MOOOV Algemeen

Elke klas van de lagere school ging de voorbije week naar een MOOOV-film: films met zicht op de wereld.  Dankzij de steun van de Raad voor Ontwikkelingssamenwerking van Oud-Turnhout kan dit gratis.  We vinden het belangrijk om kinderen op te voeden tot kleine en grote wereldburgers.  De MOOOV-films helpen daarbij.  We hopen dat iedereen genoot van de film en brede blik op de wereld behoudt! 

Na een geslaagde vlucht

Na een geslaagde vlucht Algemeen

zijn we allemaal aagenkomen in de Andes.  Het was er best koud...  Gelukkig kreeg iedereen een 'warme' poncho aan.  Met een starttoneel over Elmer die zijn poes verloren is en veel 'andere' dingen, waanden we ons in de kleuterschool al helemaal in Bolivië.  De speelmat met allerlei materialen, gewoontes en gebruiken, bracht tweedeklassers al ver weg.  Wat zal er nog veel ontdekt en beleefd worden deze week.  Morgen komt percussie Bart... niet schrikken dus als je tromgeroffel hoort! 

Lees meer