Nieuws: Algemeen

Bijna 1 september

Bijna 1 september Algemeen

Elke jaar weer een beetje spannend uitkijken naar een nieuwe klas, nieuwe gezichtjes, nieuwe vriendjes... zoveel nieuws.   Ook voor juffen en meesters is 1 september altijd weer een beetje spannend. Het is uitkijken naar de nieuwe klasgroep.   We verwelkomen alle ouders op 1 september:   - om 8.45 uur samen met kinderen van de lagere school voor een startschot op de speelplaats. (als het niet regent dat het giet)   - om 15.35 uur startborrel voor alle ouders en kinderen aan de potloden   De Delta-deuren gaan weer open! 

Delta bruist

Delta bruist Algemeen

Op 31 mei is het schoolfeest op Delta!  De affiche en een overzicht van de activiteiten vertellen meer.  We nodigen u graag uit! Om 14.00 uur starten we samen met een bruisend startmomentje op de speelplaats.  We laten in 14 workshops kinderen proeven van wat op Delta leeft. We geven ouders info over 14 krachtlijnen van Delta.  We zetten onze deuren open voor onze en nieuwe ouders.  Iedereen welkom!   

Delta's Hofke Algemeen

Na de speelplaats kreeg ook Delta's Hofke een zaterdagse opknap-lentebeurt!  Elke maandagmiddag werken we met kinderen in onze schooltuin.  Leerlingen werken er vrijwilllig aan het tuinonderhoud en helpen bij het composteren.  Daarnaast zaait of plant elke klas van de lagere school binnenkort zijn vierkante meter weer in/aan.  We kregen daarbij een ferme materiële ondersteuning 'Zie ze groeien', een actie van Goodplanet.     

Delta kiest kleur

Delta kiest kleur Algemeen

Delta kiest kleur tegen pesten. De komende twee weken wordt er, tijdens de 'heppieweken', speciaal aandacht besteed aan deze problematiek die ook op onze school voor komt. Wij willen echter anticiperen door preventief kinderen te sensibiliseren. Dit doen we met de hulp van twee axendieren: havik en steenbok. Met verhalen en gedichten laten we de kinderen stilstaan, nadenken, spreken en actie ondernemen tegen pesten. We ontwerpen affiches, schrijven persoonlijke gedichten,... Respect is een fundament in onze schoolvisie en daar willen we actief aan werken. Meer info: 'no blame' Kies kleur tegen pesten respect

Evacuatie?

Evacuatie? Algemeen

Evacuatie! Onder toezicht van de preventie-adviseur Anja oefenden we deze week met de hele school de procedure om het schoolgebouw zo snel mogelijk te verlaten. Alles verliep vlekkeloos. Vervolgens stond de evacuatie van de bus op het programma.

Staking? Algemeen

Maandag 24 november wordt er op Delta niet gestaakt.  Alle lessen gaan gewoon door.  Of er op maandag 15 december gestaakt wordt, weten we nog niet.  We brengen u tijdig op de hoogte. 

Crea eerste graad

Crea eerste graad Algemeen

Vrijdagnamiddag heerste er een grote bedrijvigheid bij de eerste- en tweedeklassers.  Tijdens hun muzische namiddag maakten ze een bijenhotel, perenroosjes en een bladegel.  Daar kwamen heel wat technische vaardigheden bij kijken: van hout schuren tot timmeren, van peren schillen tot bladerdeeg snijden, ...  We bereikten daarmee eindtermen van techniek, sociale vaardigheden en wereldoriëntatie.  De juffen kregen de hulp van veel mama's, papa's en grootouders en onze compostmeester Tonny.  Zonder hen was dit allemaal niet gelukt.  Dank je wel aan alle helpende handen! 

Lees meer
Dag van de leerkracht

Dag van de leerkracht Algemeen

Op de 'Dag van de leerkracht' werden alle juffen en meesters verrast!  Lekkers voor tijdens de koffiepauze en een zelfgemaakte houder voor zakdoek-doosjes.  Daar zitten veel uren bak- en naaikunsten in... Dank je wel, beste ouderraad!   

Lees meer
Dank je wel!

Dank je wel! Algemeen

Delta's Hofke werd tijdens de vakantie schitterend verzorgd door 16 kinderen en hun ouders!  Onze schooltuin ligt nu te glunderen in de herfstzon.  Een dikke dank-je-wel allemaal! 

Verrassing!

Verrassing! Algemeen

Bij het begin van de STRAPweek werden alle Delta-fietsers vanmorgen verrast door onze schepen van onderwijs Greet Oris.  Elke fietser kreeg een fietsplaatje. Zo moedigen we samen met het gemeentebestuur het strappen aan.  Wie in alle fietsdrukte vanmorgen onze schepen miste... er liggen nog reserveplaatjes op het secretariaat. Proficiat voor alle Delta-fietsers en een dank je wel aan het gemeentebestuur voor deze mooie STRAPattentie!