Nieuws: Algemeen

Tuur Natuur

Tuur Natuur Algemeen

Het klaslokaal van Tuur Natuur is bijna klaar.  Speelgoed, kleurtjes, kasten, stoelen, bankjes, bouwblokken en schommelolifant staan te wachten... Nu nog 20 blije kleuters, vrolijke tekeningen en leuke boeken, veel verhalen, liedjes en versjes, een duik naar buiten in de schooltuin en het klaslokaal wordt ten volle klas!  We wensen kleuters en juf Britt er een fijne, leer-rijke tijd!

Wij lezen

Wij lezen Algemeen

Tijdens de jeugdboekenweek is er  in elke klas een kwartier per dag leestijd.  Samen lezen, voorlezen, in een boek duiken... maar ssstt, niet storen dan!  Ervaren dat lezen leuk is, nog meer willen lezen, ... maken van ons betere, meer grage lezers.  Daar is het ons om te doen. Veel leesplezier aan alle lezers!

Lees meer
Kinderen (van Delta) voor kinderen (van OCMW)

Kinderen (van Delta) voor kinderen (van OCMW) Algemeen

Dinsdag 19/1 brachten de kinderen van de leerlingenraad van Delta pakjes naar OCMW.  Met de inzamelactie van 'oud' speelgoed en de opbrengst van de kerstborrel (€450) konden we mooie pakketten samenstellen voor 13 gezinnen in Oud-Turnhout. In totaal maken we 25 kinderen blij ! De kinderen van de leerlingenraad zijn bijzonder trots op hun acties van de voorbije weken. Ze ervaarden heel sterk dat je met 'kleine dingen en een vriendelijk woord' mensen echt blij kan maken. Het was ook super om te horen hoe dankbaar al deze mensen waren met een kaartje of een koekje.

Vernieuwde speelplaats

Vernieuwde speelplaats Algemeen

Deze ochtend werd de vernieuwde speelplaats officieel geopend. De voorbije week waren er talrijke helpende handen om een nieuwe, veiligere, ondergrond te voorzien voor de speeltoestellen. 

Lees meer
De eerste graad kleurt je dag

De eerste graad kleurt je dag Algemeen

De kinderen van het eerste en tweede leerjaar stelden vandaag hun muzische werken voor aan ouders en grootouders.  Het werd een drukbezochte tentoonstelling.  Knappe kunstenaars daar in de eerste graad!

Lees meer
Bijna 1 september

Bijna 1 september Algemeen

Elke jaar weer een beetje spannend uitkijken naar een nieuwe klas, nieuwe gezichtjes, nieuwe vriendjes... zoveel nieuws.   Ook voor juffen en meesters is 1 september altijd weer een beetje spannend. Het is uitkijken naar de nieuwe klasgroep.   We verwelkomen alle ouders op 1 september:   - om 8.45 uur samen met kinderen van de lagere school voor een startschot op de speelplaats. (als het niet regent dat het giet)   - om 15.35 uur startborrel voor alle ouders en kinderen aan de potloden   De Delta-deuren gaan weer open! 

Delta bruist

Delta bruist Algemeen

Op 31 mei is het schoolfeest op Delta!  De affiche en een overzicht van de activiteiten vertellen meer.  We nodigen u graag uit! Om 14.00 uur starten we samen met een bruisend startmomentje op de speelplaats.  We laten in 14 workshops kinderen proeven van wat op Delta leeft. We geven ouders info over 14 krachtlijnen van Delta.  We zetten onze deuren open voor onze en nieuwe ouders.  Iedereen welkom!   

Delta's Hofke Algemeen

Na de speelplaats kreeg ook Delta's Hofke een zaterdagse opknap-lentebeurt!  Elke maandagmiddag werken we met kinderen in onze schooltuin.  Leerlingen werken er vrijwilllig aan het tuinonderhoud en helpen bij het composteren.  Daarnaast zaait of plant elke klas van de lagere school binnenkort zijn vierkante meter weer in/aan.  We kregen daarbij een ferme materiële ondersteuning 'Zie ze groeien', een actie van Goodplanet.     

Delta kiest kleur

Delta kiest kleur Algemeen

Delta kiest kleur tegen pesten. De komende twee weken wordt er, tijdens de 'heppieweken', speciaal aandacht besteed aan deze problematiek die ook op onze school voor komt. Wij willen echter anticiperen door preventief kinderen te sensibiliseren. Dit doen we met de hulp van twee axendieren: havik en steenbok. Met verhalen en gedichten laten we de kinderen stilstaan, nadenken, spreken en actie ondernemen tegen pesten. We ontwerpen affiches, schrijven persoonlijke gedichten,... Respect is een fundament in onze schoolvisie en daar willen we actief aan werken. Meer info: 'no blame' Kies kleur tegen pesten respect