Nieuws: Algemeen

Graag gezien

Graag gezien Algemeen

In de herfst en winter is het sneller donker dit wil dus zeggen dat de auto's je minder goed zien.  Daarom moeten zwakke weggebruikers ervoor zorgen dat ze zo zichtbaar mogelijk zijn. De beste blikvanger is het fluohesje. Wij willen dit deze week nog eens duidelijk in de kijker zetten. De volgende weken zetten we onze actie ook nog verder. Ter info: wanneer de koplampen van een auto op een voetganger schijnen, is die zichtbaar: Bij 50 km/uur heeft een auto 26m nodig om tot stilstand te komen op een droog wegdek en 33m op een nat wegdek. Een chauffeur kan nooit op tijd stoppen wanneer een kind in donkere kleding plots voor hem opduikt. Bij 70 km/uur heeft een auto 44m nodig om tot stilstand te komen op een droog wegdek en 58 m op een nat wegdek. Alleen met reflecterende accessoires ben je op tijd zichtbaar voor autobestuurders. Zien betekent niet noodzakelijk gezien worden.
Vaak verwarren kinderen zien met gezien worden: ze zien de koplampen van een auto en denken dus dat de chauffeur hen gezien heeft. Maar dat is niet altijd zo (zeker niet bij regen) en daarom moeten kinderen zich bewust worden van dit probleem. Wanneer kinderen meerijden in de auto maken ouders hen er best attent op dat sommige voetgangers goed zichtbaar en andere slecht zichtbaar zijn.

Saved by the bell

Saved by the bell Algemeen

Leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze ’s avonds de schoolbel horen. Maar miljoenen kinderen en jongeren op aarde horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen. Nochtans is onderwijs de hefboom voor ontwikkeling. Onderwijs maakt werk van gelijke kansen. Daarom zetten we op de Internationale dag van de Leerkracht (5 oktober) niet alleen de eigen leerkrachten in de schijnwerper. We laten op 5 oktober de bel extra luiden. Zo laten we iedereen horen dat elk kind, elke jongere recht heeft op goed, kwaliteitsvol onderwijs. Dit maken we in de klas concreet en zichtbaar.  Daarvoor is er ook knap lesmateriaal uitgewerkt. Met het' Goede School Spel' maken de leerlingen kennis met elementen die nodig zijn om kwaliteitsonderwijs aan te bieden. Kinderen uit 4 verschillende landen vertellen hoe het er bij hen aan toe gaat en geven de leerlingen uitdagende opdrachtjes. Saved by the bell wordt al voor de 10de keer georganiseerd want goed onderwijs voor iedereen blijft belangrijk!  

Slotmoment Liereman Algemeen

Omwille van het voorspelde slechte weer hebben we besloten om het slotmoment 'met SCHOT op schok' morgen niet te laten doorgaan in de Liereman.  Met de lagere school sluiten we af in onze Kriebel.  We hopen zo de 10de ster toch te halen.  Voor de wissel van de kleuterschool besluiten we morgenvroeg of die wel:niet doorgaat.  Bewegen blijven we in elk geval!   

Met lente!

Met lente! Algemeen

Beste ouders  Maandag gooien we de deuren van onze school weer open.  De weerman belooft lente in de lucht!  Het wordt dus alvast een warme start.  Zoals beloofd laat ik u weten hoe de veiligheidsmaatregelen zullen zijn: we doen 's morgens en 's avonds alle deuren open.  Overdag gaan de deuren op slot, zoals altijd.  We duimen en zullen werk maken van een blij en leer-rijk derde trimester.  Graag tot maandag,  juf Anne

Tuur Natuur

Tuur Natuur Algemeen

Het klaslokaal van Tuur Natuur is bijna klaar.  Speelgoed, kleurtjes, kasten, stoelen, bankjes, bouwblokken en schommelolifant staan te wachten... Nu nog 20 blije kleuters, vrolijke tekeningen en leuke boeken, veel verhalen, liedjes en versjes, een duik naar buiten in de schooltuin en het klaslokaal wordt ten volle klas!  We wensen kleuters en juf Britt er een fijne, leer-rijke tijd!

Wij lezen

Wij lezen Algemeen

Tijdens de jeugdboekenweek is er  in elke klas een kwartier per dag leestijd.  Samen lezen, voorlezen, in een boek duiken... maar ssstt, niet storen dan!  Ervaren dat lezen leuk is, nog meer willen lezen, ... maken van ons betere, meer grage lezers.  Daar is het ons om te doen. Veel leesplezier aan alle lezers!

Lees meer
Kinderen (van Delta) voor kinderen (van OCMW)

Kinderen (van Delta) voor kinderen (van OCMW) Algemeen

Dinsdag 19/1 brachten de kinderen van de leerlingenraad van Delta pakjes naar OCMW.  Met de inzamelactie van 'oud' speelgoed en de opbrengst van de kerstborrel (€450) konden we mooie pakketten samenstellen voor 13 gezinnen in Oud-Turnhout. In totaal maken we 25 kinderen blij ! De kinderen van de leerlingenraad zijn bijzonder trots op hun acties van de voorbije weken. Ze ervaarden heel sterk dat je met 'kleine dingen en een vriendelijk woord' mensen echt blij kan maken. Het was ook super om te horen hoe dankbaar al deze mensen waren met een kaartje of een koekje.

Vernieuwde speelplaats

Vernieuwde speelplaats Algemeen

Deze ochtend werd de vernieuwde speelplaats officieel geopend. De voorbije week waren er talrijke helpende handen om een nieuwe, veiligere, ondergrond te voorzien voor de speeltoestellen. 

Lees meer
De eerste graad kleurt je dag

De eerste graad kleurt je dag Algemeen

De kinderen van het eerste en tweede leerjaar stelden vandaag hun muzische werken voor aan ouders en grootouders.  Het werd een drukbezochte tentoonstelling.  Knappe kunstenaars daar in de eerste graad!

Lees meer