Nieuws

Zwemmen 3de leerjaar

Zwemmen 3de leerjaar Algemeen

Beste ouders van alle derdeklassers, Maandag vliegen we er met z'n allen weer in.  De derdeklassers zwemmen het nieuwe schooljaar in! Zij gaan maandagvoormiddag al zwemmen in het zwembad van Arendonk;  Geven mama's en papa's een zwemzak mee?  Zo kan iedereen mee voor de eerste duik van het schooljaar... juf Anne

Klaar

Klaar Algemeen

Klaar! Vandaag klusten we met heel collega's de laatste klusjes bij elkaar.  De speelplaats blinkt, de Vlinder is ingericht in het Klooster, het onkruid gewied, laatste ramen gepoetst ... kortom, we zijn klaar voor morgen.   We onthalen alle eersteklassers, kleuters en nieuwe leerlingen.  Welkom allemaal! 

Welkom

Welkom Algemeen

Banken geschuifel, stapels boeken, gloednieuwe kaften en blije juffen en meesters die hun klassen weer startklaar maken... welkom op de onthaalavond! 

Leerlingenraad ontbonden

Leerlingenraad ontbonden Lagere school

Nu het schooljaar ten einde is, wordt ook de leerlingenraad ontbonden. Deze ploeg heeft dit schooljaar zijn beste beentje voorgezet. Er werden heel wat leuke activiteiten georganiseerd: schoolidool, het carnavalspel en de rollende week. De leerlingenraad zorgde er ook voor dat we met zijn allen aandacht schenken aan een proper toilet d.m.v. de toiletactie. Dankjewel allemaal voor jullie inzet en aanwezigheid in de leerlingenraad!  

Vlieg de wereld in

Vlieg de wereld in Lagere school

Na vele jaren op Delta wordt het nu tijd voor de kinderen van het 6de laarjaar om hun vleugels volledig uit te slaan. Ze verlaten nu het warme Delta-nest en vliegen een stukje verder de wijde wereld in. Het ga jullie goed!

Wij zwaaien jullie uit

Wij zwaaien jullie uit Kleuterschool

Het hele jaar door werden er heel wat integratiemomenten georganiseerd. Zo wordt de drempel van de oudste kleuters naar het eerste leerjaar zo laag mogelijk gehouden. De overstap naar de lagere school betekent echter ook een 'afscheid' van de kleuterschool. De kleuterjuffen zwaaien jullie uit, maar zien jullie volgend schooljaar ook nog wel eens heel graag terug!

Winnaars toiletactie

Winnaars toiletactie Algemeen

'Iedereen gaat met pret naar een net toilet!' Met frisse moed begon de leerlingenraad aan de toiletactie.  Op Zak door 't Podium en in de klassen legden ze het doel van de actie uit.  Elke dag controleerden ze met strenge blik de properheid van de toiletten.  Zo begon de race voor het winnende toilet! Enkele leerlingen merkten tjdens de actie al dat de toiletten al netter bleven.   Na meer dan twee weken inspectie werden dit de winnaars: een fris jongenstoilet en een proper meisjestoilet.  De leerlingenraad vond dat het toilet wel een versiering waard was!  Zie hier de winnaars met een pluim voor de leerlingenraad!

Kangoeroes programmeren

Kangoeroes programmeren Lagere school

Vandaag werken de kangoeroes van het eerste, tweede en derde leerjaar weer samen met enkele gedreven ouders aan een informaticaproject. Gedurende 3 weken schuiven de kinderen door in groepen en maken ze kennis met verschillende aspecten uit de digitale wereld.

Lees meer
Verkiezingen 3de graad

Verkiezingen 3de graad Lagere school

Vandaag organiseerden de juffen en meester van de 3de graad verkiezingen, voorafgegaan door een kopstukkendebat. Dit nieuwe wereldoriëntatie-project vormde het hoogtepunt van een intensieve week. Hiermee konden de leerlingen ervaren hoe verkiezingen verlopen. Immers door het zelf te beleven, zullen ze meer begrijpen.

Lees meer
Daar is de zon!

Daar is de zon! Algemeen

Het lijkt wel zomer. Deze week mogen we genieten van een stralende zon. Die zon is 's middags zelfs erg warm. Zo warm dat veel kinderen verkoeling zoeken in de schaduw. Eén van die plekjes is de zandbak. Het was er dan ook erg druk. Kinderen voelen vaak goed aan wanneer ze best een plekje in de schaduw zoeken, maar toch is de verleiding vaak groot om een spel verder te zetten in de ,soms, reeds brandende zon. We vragen dan ook met aandrang om de kinderen 's morgens reeds te beschermen tegen de zon met een zonnecrème en een pet of hoedje.  De kinderen van de lagere school kunnen ook een flesje zonnecrème meebrengen. Een verbrand vel is geen pretje en daarom willen we preventief handelen.