Nieuws

Wij zwaaien jullie uit

Wij zwaaien jullie uit Kleuterschool

Het hele jaar door werden er heel wat integratiemomenten georganiseerd. Zo wordt de drempel van de oudste kleuters naar het eerste leerjaar zo laag mogelijk gehouden. De overstap naar de lagere school betekent echter ook een 'afscheid' van de kleuterschool. De kleuterjuffen zwaaien jullie uit, maar zien jullie volgend schooljaar ook nog wel eens heel graag terug!

Winnaars toiletactie

Winnaars toiletactie Algemeen

'Iedereen gaat met pret naar een net toilet!' Met frisse moed begon de leerlingenraad aan de toiletactie.  Op Zak door 't Podium en in de klassen legden ze het doel van de actie uit.  Elke dag controleerden ze met strenge blik de properheid van de toiletten.  Zo begon de race voor het winnende toilet! Enkele leerlingen merkten tjdens de actie al dat de toiletten al netter bleven.   Na meer dan twee weken inspectie werden dit de winnaars: een fris jongenstoilet en een proper meisjestoilet.  De leerlingenraad vond dat het toilet wel een versiering waard was!  Zie hier de winnaars met een pluim voor de leerlingenraad!

Kangoeroes programmeren

Kangoeroes programmeren Lagere school

Vandaag werken de kangoeroes van het eerste, tweede en derde leerjaar weer samen met enkele gedreven ouders aan een informaticaproject. Gedurende 3 weken schuiven de kinderen door in groepen en maken ze kennis met verschillende aspecten uit de digitale wereld.

Lees meer
Verkiezingen 3de graad

Verkiezingen 3de graad Lagere school

Vandaag organiseerden de juffen en meester van de 3de graad verkiezingen, voorafgegaan door een kopstukkendebat. Dit nieuwe wereldoriëntatie-project vormde het hoogtepunt van een intensieve week. Hiermee konden de leerlingen ervaren hoe verkiezingen verlopen. Immers door het zelf te beleven, zullen ze meer begrijpen.

Lees meer
Daar is de zon!

Daar is de zon! Algemeen

Het lijkt wel zomer. Deze week mogen we genieten van een stralende zon. Die zon is 's middags zelfs erg warm. Zo warm dat veel kinderen verkoeling zoeken in de schaduw. Eén van die plekjes is de zandbak. Het was er dan ook erg druk. Kinderen voelen vaak goed aan wanneer ze best een plekje in de schaduw zoeken, maar toch is de verleiding vaak groot om een spel verder te zetten in de ,soms, reeds brandende zon. We vragen dan ook met aandrang om de kinderen 's morgens reeds te beschermen tegen de zon met een zonnecrème en een pet of hoedje.  De kinderen van de lagere school kunnen ook een flesje zonnecrème meebrengen. Een verbrand vel is geen pretje en daarom willen we preventief handelen.

MOOOV Algemeen

Elke klas van de lagere school ging de voorbije week naar een MOOOV-film: films met zicht op de wereld.  Dankzij de steun van de Raad voor Ontwikkelingssamenwerking van Oud-Turnhout kan dit gratis.  We vinden het belangrijk om kinderen op te voeden tot kleine en grote wereldburgers.  De MOOOV-films helpen daarbij.  We hopen dat iedereen genoot van de film en brede blik op de wereld behoudt! 

Na een geslaagde vlucht

Na een geslaagde vlucht Algemeen

zijn we allemaal aagenkomen in de Andes.  Het was er best koud...  Gelukkig kreeg iedereen een 'warme' poncho aan.  Met een starttoneel over Elmer die zijn poes verloren is en veel 'andere' dingen, waanden we ons in de kleuterschool al helemaal in Bolivië.  De speelmat met allerlei materialen, gewoontes en gebruiken, bracht tweedeklassers al ver weg.  Wat zal er nog veel ontdekt en beleefd worden deze week.  Morgen komt percussie Bart... niet schrikken dus als je tromgeroffel hoort! 

Lees meer
Fiësta Latina

Fiësta Latina Algemeen

De vlag gehesen, het vliegtuig gepoetst, de decors klaar en weg zijn wij... voor een week lang Fiësta Latina. In de projectfolder bij de nieuwsbrief kan u u er alles over lezen. We kijken uit naar een boeiend en leerrijk project!

Lees meer

Delta airlines Algemeen

De voorbereidingen voor Fiësta Latina zijn volop aan de gang.  Vandaag was de Kriebel de bouwplaats van Delta Airlines. Het vliegtuig is bijna klaar.  De eerste vluchten zijn al geboekt. Nog even en ... weg zijn wij! 

Lees meer