Nieuws

Kinderen (van Delta) voor kinderen (van OCMW)

Kinderen (van Delta) voor kinderen (van OCMW) Algemeen

Dinsdag 19/1 brachten de kinderen van de leerlingenraad van Delta pakjes naar OCMW.  Met de inzamelactie van 'oud' speelgoed en de opbrengst van de kerstborrel (€450) konden we mooie pakketten samenstellen voor 13 gezinnen in Oud-Turnhout. In totaal maken we 25 kinderen blij ! De kinderen van de leerlingenraad zijn bijzonder trots op hun acties van de voorbije weken. Ze ervaarden heel sterk dat je met 'kleine dingen en een vriendelijk woord' mensen echt blij kan maken. Het was ook super om te horen hoe dankbaar al deze mensen waren met een kaartje of een koekje.

XperiLAB

XperiLAB Lagere school

XperiLAB.be is een speciaal uitgeruste grote vrachtwagen die zich tot een heus laboratorium voor een volledige klas ontpopt. Hij doorkruist het hele land en kwam op 17 december ook Oud-Turnhout aan. In samenwerking met de technische dienst van Oud-Turnhout vond de truck een mooie standplaats op het dorpsplein. XperiLAB.be kon hier de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van Delta op een leuke en actieve manier de wetenschap en haar methodes laten verkennen.

Lees meer
Vernieuwde speelplaats

Vernieuwde speelplaats Algemeen

Deze ochtend werd de vernieuwde speelplaats officieel geopend. De voorbije week waren er talrijke helpende handen om een nieuwe, veiligere, ondergrond te voorzien voor de speeltoestellen. 

Lees meer
De eerste graad kleurt je dag

De eerste graad kleurt je dag Algemeen

De kinderen van het eerste en tweede leerjaar stelden vandaag hun muzische werken voor aan ouders en grootouders.  Het werd een drukbezochte tentoonstelling.  Knappe kunstenaars daar in de eerste graad!

Lees meer
Openklasdag

Openklasdag Lagere school

Vandaag was het openklasdag in de lagere school.  Met een duik in alle klassen en een reken-leesles in de klas van zoon- of dochterlief, kregen onze eersteklas-ouders een beeld van ons werken met kinderen.  Als mama en papa dan ook nog meespelen tijdens de speeltijd, kon de dag voor onze eersteklassers niet meer stuk. Ze waren zo trots als een pauw! 

Bijna 1 september

Bijna 1 september Algemeen

Elke jaar weer een beetje spannend uitkijken naar een nieuwe klas, nieuwe gezichtjes, nieuwe vriendjes... zoveel nieuws.   Ook voor juffen en meesters is 1 september altijd weer een beetje spannend. Het is uitkijken naar de nieuwe klasgroep.   We verwelkomen alle ouders op 1 september:   - om 8.45 uur samen met kinderen van de lagere school voor een startschot op de speelplaats. (als het niet regent dat het giet)   - om 15.35 uur startborrel voor alle ouders en kinderen aan de potloden   De Delta-deuren gaan weer open! 

Delta bruist

Delta bruist Algemeen

Op 31 mei is het schoolfeest op Delta!  De affiche en een overzicht van de activiteiten vertellen meer.  We nodigen u graag uit! Om 14.00 uur starten we samen met een bruisend startmomentje op de speelplaats.  We laten in 14 workshops kinderen proeven van wat op Delta leeft. We geven ouders info over 14 krachtlijnen van Delta.  We zetten onze deuren open voor onze en nieuwe ouders.  Iedereen welkom!   

Delta's Hofke Algemeen

Na de speelplaats kreeg ook Delta's Hofke een zaterdagse opknap-lentebeurt!  Elke maandagmiddag werken we met kinderen in onze schooltuin.  Leerlingen werken er vrijwilllig aan het tuinonderhoud en helpen bij het composteren.  Daarnaast zaait of plant elke klas van de lagere school binnenkort zijn vierkante meter weer in/aan.  We kregen daarbij een ferme materiële ondersteuning 'Zie ze groeien', een actie van Goodplanet.     

Wereldwaterdag

Wereldwaterdag Lagere school

We willen de kinderen vandaag bewust maken dat we 'proper drinkwater willen voor altijd en voor iedereen'. Daarom moeten we zuinig omgaan met ons water. Dat willen we duidelijk maken door ons in het blauw te kleden. Elke klas krijgt 's morgens een met water gevulde ballon. De klas moet die dag 'zorg dragen voor het water'. De ballon moet mee naar de speeltijd, eetbeurt, turnles... De wereldwaterdag duiden we kort met info via www.wereldwaterdagatschool.be