Nieuws

Radio Delta

Radio Delta Algemeen

Voorbereidingen in volle gang... je ziet ze niet maar vooral hoorbaar voor Radio Delta!  Binnenkort gaat Radio Delta in de lucht! 

Durbuy 2017 dag 4

Durbuy 2017 dag 4 Lagere school

Vandaag stond deel 2 van onze 'Adventure Challenge'. Met knikkende knieën overbrugden we diepe kloven en steile rotswanden, tussen de everzwijnen door met 'deadrides' en 'ziplines'. Onze kinderen overwinnen zichzelf keer op keer. Deze namiddag mochten de kinderen een activiteit kiezen: voetballen, een spel spelen, een film kijken of opnieuw het bos induiken voor een spel levende stratego. En dan ... de kidsparty!

Durbuy 2017 dag 3

Durbuy 2017 dag 3 Lagere school

Deze ochtend gingen we op avontuur. In 2 groepen gingen we de uitdaging van een hoogteparcours aan op een verschillende locatie. Morgenochtend wisselen we van locatie. Veel kinderen leefden zich uit op de verschillende parcours waar anderen hun angsten overwonnen. Na een stevige maaltijd trokken we onze wandelschoenen aan voor een pittige wandeling van ruim 10 km. We bezochten het kasteel van Hare Krishna. Gelukkig bracht de LPM-bus ons veilig terug thuis. Een grote pluim voor onze knappe wandelaars die vandaag hun grenzen verlegden. Deze avond gingen we op zoek naar arme schaap Boboke. We doken de grot in en wrongen ons in alle mogelijke bochten op zoek naar de uitgang. Een grensverleggende ervaring voor ons allen!  

Durbuy 2017 dag 2

Durbuy 2017 dag 2 Lagere school

Na een verkwikkende nachtrust keerden we terug naar de prehistorie ... bij de megalieten van Wéris. Een stevige wandeling in  motregen leidde ons naar de top met een mysterieus panorama. Het duivelsbed sprak tot de verbeelding. Na de lunch met legendarische everzwijnballetjes trokken we opnieuw onze wandelschoenen aan. De kinderen trokken in groepjes, met kaart en kompas in de hand, het heuvelland van Durbuy in. Vanavond staat er nog een spannende quiz op het programma, waarna we snakken naar de nodige nachtrust (om morgen de 'Adventure challenge' aan te gaan!) Foto's vind je bij 'In beeld' en worden regelmatig aangevuld.  

Durbuy 2017 dag 1

Durbuy 2017 dag 1 Lagere school

Om 8u30 vertrokken we met de kinderen van de 3de graad op bosklassen. Na een intense voorbereiding op school kunnen we nu praktische ervaring opdoen. Na een gesmaakt middagmaal trokken we op verkenning in Durbuy. We werden deze namiddag ondergedompeld in het historische Durbuy. Regelmatig werden grote ogen getrokken. Geboeid aanhoorden we de middeleeuwse avonturen van Graaf Jan Van Bohemen en zijn onderdanen. Daarna testten we een eerste keer onze wandelschoenen met een eerste klim. Dit was de perfecte opwarming voor de dropping. Om 19u30 werden we, op een dikke 5 km van ons bed, achtergelaten in een groot en donker bos. Na een stevige wandeling van bijna 2 uur kwamen we allemaal gezond en wel op onze eindbestemming. Deze stevige wandeling voelden we allemaal in de kuiten. Tijd voor een welverdiende nachtrust ... Foto's vind je bij 'In beeld' en worden regelmatig aangevuld.

Dikketruiendag

Dikketruiendag Algemeen

De Dikketruiendag roept iedereen op om aandacht te besteden aan de grote uitdaging van de klimaatverandering. De campagne mikt vooral op eenvoudige maatregelen, die op een structurele wijze aangehouden kunnen worden. Deze campagne richt zich vooral naar het onderwijs. Dat belet natuurlijk niet, dat je ook thuis of op het werk kan meedoen. Je kan thuis heel wat energie besparen, zonder in te boeten aan comfort. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Voor scholen kan de Dikketruiendag het begin zijn van een ondersteunende sensibilisatieactie voor een groter energieproject. Het is de bedoeling om met de Dikketruiendag zoveel mogelijk leerlingen, leerkrachten, directies en ander schoolpersoneel te sensibiliseren om te zorgen voor een energiezuinige school. De Dikketruiendag is een goede aanzet om op structurele wijze aan rationeel energiegebruik binnen te scholen te werken. Delta werkt hier concreet aan mee in het kader van de klimaatscholen. Als klimaatschool krijgen scholen een intensief begeleidingstraject op maat, ondersteund door een sterk partnerschap tussen IOK, Djapo, MOS, Energiesnoeiers, Eandis en Thomas More. Dit traject loopt gedurende 2 schooljaren en bestaat uit een educatief (educatie duurzame ontwikkeling) én technisch luik (rationeel omgaan met energie). Meer info: klimaatschool dikketruiendag

Kerst in het kraaiennest

Kerst in het kraaiennest Lagere school

Op zoek naar een leuk kerstverhaal om voor te lezen? Dan ben je op de juiste plaats beland, tenzij je het zelf wil voorlezen. Vandaag namen de kinderen van de kangoeroeklas van het 2de en 3de leerjaar het hoorspel 'Kerst in het kraaiennest' op.   Nieuwsgierig? Ga dan vlug naar de links/download of klik hier .   De tekst van het hoorspel en de begeleidende prenten kan je ook terug vinden op www.julesplus.nl .

Delta Vlamde!

Delta Vlamde! Algemeen

De leerlingenraad en alle jongens en meisjes van Delta organiseerden voor het goede doel ‘Delta vlamt’. Tijdens de week van 12 tot 16 december werden alle zeilen bijgezet. Je kon badges kopen, sfeerlichtjes, buffs en kerstboompjes. Maar ook de koekjes, wafels en pannenkoeken gingen vlot over de toonbank.  We sloten af met een hoogtepunt: de warmste borrel, in samen werking met de ouderraad.  Het werd een onvergetelijke editie met veel volk en nog veel meer warmte. Dinsdag trok de leerlingenraad naar Boom om een erg mooi bedrag te overhandigen aan 'Music for Life' ten voordel van het kinderkankerfonds. We klokten af op niet minder dan €2500! Zo zag dit eruit: Delta Vlamt!  

Delta Vlamt!

Delta Vlamt! Algemeen

De leerlingenraad en alle jongens en meisjes van Delta organiseren voor het goede doel #DeltaVlamt Het is fijn wanneer kinderen iets kunnen doen voor andere kinderen en daarom koos de leerlingenraad voor het #Kinderkankerfonds. Tijdens de week van 12 tot 16 december wordt het hier lekker warm en staat er heel wat te gebeuren …

Lees meer