Nieuws

Bijna vakantie

Bijna vakantie Algemeen

Nog even en we muizen er even tussenuit.  Benieuwd naar onze school tijdens de vakantie?  We zijn bereikbaar  - van 3 juli tot en met 10 juli tijdens de gewone schooluren  - vanaf 16 augustus tijdens de schooluren  - daarnaast na afspraak via een telefoon of mailtje We wensen iedereen een zonnige vakantie!    

Delta's Got Talent

Delta's Got Talent Lagere school

Detla's got talent is er weer!  Veruit de meest populaire actie van de leerlingenraad.  Jaar na jaar een topper!  Precies 100 leerlingen treden op: in een solonummertje of in kleine groepjes, van gitaar tot dans, van a capella zingen tot voetbalkunstjes, ... het worden weer 3 weken vol verrassende podiumacts.    3 weken lang baden de middagen in een mini-Sportpaleis-sfeertje.   Voor elke deelnemer is er een 'Fijn dat je erbij was-attentie'.  Voor de leerlingenraad wel een heel dikke duim!  Voor foto's zie 'in beeld' en facebook. 

Radio Delta

Radio Delta Algemeen

Voorbereidingen in volle gang... je ziet ze niet maar vooral hoorbaar voor Radio Delta!  Binnenkort gaat Radio Delta in de lucht! 

Durbuy 2017 dag 4

Durbuy 2017 dag 4 Lagere school

Vandaag stond deel 2 van onze 'Adventure Challenge'. Met knikkende knieën overbrugden we diepe kloven en steile rotswanden, tussen de everzwijnen door met 'deadrides' en 'ziplines'. Onze kinderen overwinnen zichzelf keer op keer. Deze namiddag mochten de kinderen een activiteit kiezen: voetballen, een spel spelen, een film kijken of opnieuw het bos induiken voor een spel levende stratego. En dan ... de kidsparty!

Durbuy 2017 dag 3

Durbuy 2017 dag 3 Lagere school

Deze ochtend gingen we op avontuur. In 2 groepen gingen we de uitdaging van een hoogteparcours aan op een verschillende locatie. Morgenochtend wisselen we van locatie. Veel kinderen leefden zich uit op de verschillende parcours waar anderen hun angsten overwonnen. Na een stevige maaltijd trokken we onze wandelschoenen aan voor een pittige wandeling van ruim 10 km. We bezochten het kasteel van Hare Krishna. Gelukkig bracht de LPM-bus ons veilig terug thuis. Een grote pluim voor onze knappe wandelaars die vandaag hun grenzen verlegden. Deze avond gingen we op zoek naar arme schaap Boboke. We doken de grot in en wrongen ons in alle mogelijke bochten op zoek naar de uitgang. Een grensverleggende ervaring voor ons allen!  

Durbuy 2017 dag 2

Durbuy 2017 dag 2 Lagere school

Na een verkwikkende nachtrust keerden we terug naar de prehistorie ... bij de megalieten van Wéris. Een stevige wandeling in  motregen leidde ons naar de top met een mysterieus panorama. Het duivelsbed sprak tot de verbeelding. Na de lunch met legendarische everzwijnballetjes trokken we opnieuw onze wandelschoenen aan. De kinderen trokken in groepjes, met kaart en kompas in de hand, het heuvelland van Durbuy in. Vanavond staat er nog een spannende quiz op het programma, waarna we snakken naar de nodige nachtrust (om morgen de 'Adventure challenge' aan te gaan!) Foto's vind je bij 'In beeld' en worden regelmatig aangevuld.  

Durbuy 2017 dag 1

Durbuy 2017 dag 1 Lagere school

Om 8u30 vertrokken we met de kinderen van de 3de graad op bosklassen. Na een intense voorbereiding op school kunnen we nu praktische ervaring opdoen. Na een gesmaakt middagmaal trokken we op verkenning in Durbuy. We werden deze namiddag ondergedompeld in het historische Durbuy. Regelmatig werden grote ogen getrokken. Geboeid aanhoorden we de middeleeuwse avonturen van Graaf Jan Van Bohemen en zijn onderdanen. Daarna testten we een eerste keer onze wandelschoenen met een eerste klim. Dit was de perfecte opwarming voor de dropping. Om 19u30 werden we, op een dikke 5 km van ons bed, achtergelaten in een groot en donker bos. Na een stevige wandeling van bijna 2 uur kwamen we allemaal gezond en wel op onze eindbestemming. Deze stevige wandeling voelden we allemaal in de kuiten. Tijd voor een welverdiende nachtrust ... Foto's vind je bij 'In beeld' en worden regelmatig aangevuld.