Aan de slag met contractwerk

Twee keer per week is er contractwerk en gaan de kinderen zelf aan de slag met hun taken en opdrachten. In de klas wordt dan hard en intens gewerkt, maar niet iedereen plant hetzelfde...

Tijdens contractwerk plannen de kinderen zelf mee hun schema. Sommigen starten eerst met rekenen, anderen kiezen voor lezen of schrijven. Nog anderen willen meteen de speel- of bouwhoek in. Niet altijd makkelijk om te kiezen of het overzicht te bewaren. Daarom staat het contractje op het digi-bord zodat iedereen goed kan volgen welke taken er zijn en wat al klaar is. Daarom is er de meester die kinderen mee begeleidt met de planning of speciiek helpt met extra uitleg of inoefening.

Contractwerk biedt de kinderen kansen om zelfstandig aan de slag te gaan, om zelf mee hun planning te maken, om extra uitleg of inoefening te krijgen... Tegelijk biedt het ook kansen om al spelend te leren.