Ziek, zieker, ziekst

Deze week was meester Olivier ziek. Dus kregen we een vervangjuf. Haar naam was Tinne. Meester Olivier was niet de enige zieke in onze klas. Deze week zijn er  wel 7 kinderen afwezig geweest, vrijdag zelfs 5 tegelijk! Zij werden niet vervangen ;-) Toch hebben we niet stil gezetten. 

redactie: Hannah en Vere

We hebben verder gewerkt aan een legomannetje van onszelf op papier. je moest iets van jezelf uitvergroten, zoals bij een karikatuur. Je moest letten dat de armen een beetje leken op die van een legomannetje, in dezelfde verhouding dus. Vervolgens moesten we ook nog een blad verdelen in verschillende vakkken en moesten we dat inschilderen met verschillende tinten blauw, groen of rood!  Dat was niet gemakkelijk! Maar het eind resultaat was wel heel mooi!

 We hebben ons nieuwe thema afgerond van WO over "donkere dagen". Het was maar een kort thema. Het gaat over winter- en zomeruren, ook over de dieren die een winterslaap deden of winterrust of actief blijven. Het was een leuk maar best moeilijk! We hebben ook geleerd over de zon en de aarde. Wanneer het nacht of dag is. Ook hebben we geleerd dat het winteruur ingaat op zondag 25 oktober.

We hebben ook nog kunstwerken voorgesteld tijdens de les van godsdienst. Het was een heel leuke presentatie! Het was leuk om dingen op te zoeken over de kunstwerken en over de kunstenaar(e)s. allemaal mooie werkjes! We zijn veel te weten gekomen over de manier waarop ze naaar de wereld keken; maar dat zag je ook al aan de kunstwerken zelf.